Mjerni kotač sa nosačem za mjerenje dužine i brzine

Mjerni kotač i nosač, koji se mogu kombinirovati po želji, omogućuju mjerenje dužine i brzine sa različitim enkoderima. Koristite ovu izdržljivu Turck kombinaciju koja štedi prostor za jednostavno praćenje kretanja ili brzine pokretnih traka.

Kontrolirajte pokretnu traku pomoću mjernog kotača

Turck je u svoju ponudu pribora za enkodere dodao mjerne kotače i nosače za različite primjene koje uključuju linearno pokretne objekte. Mjerni kotač i nosač, koji se po želji mogu kombinovati, zajedno sa enkoderom omogućuju mjerenje dužine i brzine. Nije važno radi li se o prvoj ili naknadnoj instalaciji na postojeći uređaj. Na ovaj način možete jednostavno pratiti kretanje ili brzinu pokretnih traka u proizvodnji ili logistici.

Ovisno o vašim potrebama, možete birati između (1) pristupačnog nosača koji štedi prostor, (2) nosača koji se lako održava i koji je fleksibilan, i (3) posebno izdržljivog, robusnog nosača koji osigurava visok kontaktni pritisak na ciljnu površinu.

mjerni kotač s nosačem Turck

Želite kupiti naše Senzore?

Prednosti mjernog sistema

mjerni kotač s nosačem Turck
 • Ugrađene opruge osiguravaju minimalno trošenje
 • Pouzdano mjerenje brzine transportnih traka bez proklizavanja
 • Tri verzije nosača za inkrementalne i za apsolutne enkodere sa punom osovinom omogućuju instalaciju optimiziranu prostorom
 • Mogućnost kombiniranja nosača sa mjernim kotačima opsega 200-500 mm
 • Mjerni kotači sa različitim premazima osiguravaju optimalan kontakt sa metalnim, staklenim, drvenim ili tekstilnim površinama

Na račun navedenog možete sastaviti kombinaciju enkodera, mjernog kotača i nosača koja savršeno odgovara vašim zahtjevima i potrebama.

Osigurajte optimalan kontakt u svakom trenutku

Različiti nosači osiguravaju optimalan kontaktni pritisak u svakom trenutku:

 • RA-SAB-5-20 i -24 nosači štede prostor, dizajnirani su za mjerenje u malim prostorima sa tihim strojevima,
 • kompaktni nosač RA-SAB-15-36 jednostavan je za montažu i nudi vam širok raspon predopterećenja i bogat izbor mjernih kotača,
 • veliki i robusni nosač RA-SAB-30-36 omogućava optimalnu implementaciju gdje su zahtjevi u pogledu kontaktnog pritiska posebno visoki.
Nosači Turck

Iskoristite prednosti mjernog kotača sa nosačem u različitim primjenama

mjerni kotač s držačem za mjerenja - aplikacije

Mjerna kombinacija enkodera, mjernog kotača i nosača bit će korisna u mnogim primjenama sa linearno pokretnim objektima, ali posebno u:

 • logistici,
 • mašinstvu u štampačkoj, drvoprerađivačkoj, tekstilnoj, ambalažnoj industriji i
 • automobilskoj industriji.

Želite saznati više informacija?

Popunite kontakt obrazac i javit ćemo vam se uskoro.

  Pretplatite se na naš newsletter!

   Ne propustite druge povezane vijesti