Magnetni senzori za preciznu kontrolu položaja

SSB-R magnetni senzori kompanije Schmersal nadziru brzinu i položaj električnih jednotračnih transportera isplativo, bez održavanja i sa velikom preciznošću. Iskoristite prednosti SSB-R-a u automobilskom sektoru i intralogistici.

Isplativo detektirajte položaj pokretne trake

Magnetni prekidači otporni na habanje kompanije Schmersal, odavno su nezamjenjivi u automobilskoj industriji. U tvornicama automobila kontroliraju brzinu i položaj pokretnih dijelova mašina, npr. električni transporteri koji transportiraju motore, vrata, karoserije i druge automobilske dijelove do radnih stanica za montažu.

U Schmersalu tako su nedavno dizajnirali sistem sa magnetnim senzorima, koji obavlja ove funkcije sa znatno poboljšanom preciznošću. Sistem SSB-R ne zahtjeva održavanje, pruža vam financijski učinkovito određivanje položaja transportnih vagona u automobilskoj industriji i intralogistici.

Magnetski senzori Schmersal

Želite kupiti naše Senzore?

Magnetni senzori za tačno pozicioniranje

Magnetski senzori Schmersal

SSB-R senzorska kutija detektuje polje odgovarajućih magneta aktuatora na četiri neovisne staze i mijenja status signala pri prolazu. Ova promjena nivoa, koja se događa pri brzom prolasku, zadržava se do sljedeće aktivacije, tj. retentivno. Povezana upravljačka jedinica koristi signale za određivanje presjeka i položaja kontrola i senzorske kutije, npr. brzine ili položaja držanja pogonskog motora.

Jednotračni transporter se zaustavlja na željenoj poziciji zaustavljanja sa tačnošću od cca. 1,5 mm, što omogućuju dva senzora ugla u senzorskoj kutiji. Ovo je posebno korisno u slučaju robotskih radnih stanica, gdje komponente moraju biti postavljene sa iznimnom tačnošću. Štaviše, za tako fino pozicioniranje nisu vam potrebni dodatni magneti.

Jednostavno instalirajte SSB-R sistem

Senzorska kutija ima pohranjivanje signala bez održavanja i prebacivanje u slučaju nestanka struje, kao i širokougaoni LED zaslon.

Budući da senzorska kutija integrira četiri oklopljene trake i tehnologiju zabravljivanja, može se lako instalirati sa samo jednim konektorom M12. Ovo je puno jednostavnije nego sa prethodno korištenim solenoidnim prekidačima. Također, drugi konektor se može integrisati u senzorsku kutiju kako bi se omogućilo povezivanje dodatne procjene signala bez značajnog napora pri ožičenju.

Ovu senzorsku kutiju IP 65 možete koristiti do maksimalne brzine od 300 m/min i u temperaturnom rasponu od -25 °C do +70 °C.

Magnetski senzori - LED zaslon

Magnetni senzori – provjerite načine korištenja

Magnetski senzori - korištenje

Najviše koristi od SSB-R sistema možete očekivati u automobilskom sektoru i intralogistici. Već su dokazali svoje performanse u nekim testnim primjenama, posebno u proizvodnji električnih vozila.

Osim toga, ovi magnetsni senzori imaju UL certifikat, što ih čini uspješnim čak i na sve većem američkom tržištu.

Želite li saznati više?

 Schmersal

Popunite obrazac i očekujte naš skori odgovor.

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti