Kompaktne i fleksibilne sigurnosne sklopke serije AZ

Schmersalove sigurnosne sklopke serije AZ, uz zasebno dostupne aktuatore, prate poziciju zaštite na lijevoj ili desnoj strani šarke ili klizne zaštite. Uz širok raspon univerzalnih primjena pružena je i maksimalna fleksibilnost kod ugradnje. Zahvaljujući  roirajućoj glavi  serije AZ i mogućnosti kombinacije  s raznim aktuatorima a.

Iskoristite rotaciju glave aktuatora

Schmersalove elektromehaničke sigurnosne sklopke serije AZ imaju zasebno dostupan aktuator i omogućavaju praćenje pozicije zaštite na šarkama ili kliznim zaštitama. Najvažnija karakteristika sklopki AZ 215/AZ 216 i AZ 315/AZ 316 je njihova mogućnost rotacije glave aktuatora koja je izrađena od lijevanog cinka.

Prije ugradnje može se jednostavno rotirati u razmacima od 90° što dozvoljava pristup s 4 različite strane – s boka kao i odozgo.

Schmersal sigurnosne sklopke serije AZ

Želite kupiti našu Opremu za sigurnost mašina?

Svestrana primjena

Fleksibilnost i svestranost serije AZ

Serija AZ nudi neusporedivu prilagodljivost tokom ugradnje i širok niz mogućih svestranih primjena zbog fleksibilnog dizajna i mogućnosti korištenja s različitim aktuatorima.

Projektanti mogu koristiti AZ sklopke za desni i lijevi dizajn šarki i kliznih zaštitnih vrata.

Jednostavno ugradite sklopke serije AZ

Kućište izrađeno od plastike ili metala drži identičan dizajn i veličinu kao i pozicijske sklopke serije PS 215/216 i PS 315/316 čime osiguravamo da serija AZ još uvijek ima kompaktan dizajn te da se može nezamjetno ugraditi u okolnu konstrukciju.

Manje sklopke AZ 215 i AZ 216 sukladne su standardu EN 50047 dok veće sklopke AZ 315 i AZ 316 su sukladne standardu EN 50041.

Schmersal sigurnosne sklopke serije AZ

Jednostavno spojite senzor AZ serije

Rotirane kleme serije AZ

Pored standardne verzije koja ima kabelsku uvodnicu i priključne stezaljke M20, verzije s 4 ili 8-pinskim M12 konektorima su također dostupne ovisno o broju potrebnih kontakata. Serija AZ može se neprimjetno spojiti s SFB sigurnosnom upravljačkom kutijom zbog svog integriranog 8-pinskog konektora.

Dodatno, verzije uređaja s 3 kontakta u raznim kombinacijama mogu služiti za signalizacijske potrebe pored njihove primarne sigurnosne funkcije.

Spojni terminali na sklopnim elementima rotirani 45° pojednostavljuju brzo ožičenje bez velikog napora.

Želite li saznati više?

Popunite obrazac i očekujte naš skori odgovor.

    Schmersal DNA of safety

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti