Sigurnosni relejni moduli

vodećih svjetskih proizvođača

Sigurnosni relejni moduli osiguravaju učinkovit i pouzdan rad sigurnosnih senzora u sigurnosnom krugu mašina. Dizajnirani su za sigurnosnu kontrolu u skladu sa međunarodnim standardima i osiguravaju da je rad mašina moguć samo tokom potvrđene sigurnosti. Uz njihovu pomoć, Vaša sigurnosna rješenja pružaju najbolju moguću zaštitu bez ometanja procesa.

Imate pitanja za nas?

Osigurajte zaštitu pouzdanim proizvodima

Sigurnosni relejni moduli su logična jedinica sa središnjom ulogom u sistemu sigurnosne kontrole mašina. Stoga je odabir visokokvalitetnih proizvoda koji osiguravaju besprijekoran sistem ključan.

U našoj širokoj ponudi sigurnosnih relejnih modula nudimo vam provjerene proizvode vrhunskih proizvođača:

Želite kupiti naše sigurnosne relejne module?

Iskoristite širok raspon proizvoda za obradu sigurnosnih signala

U našem asortimanu sigurnosnih relejnih modula možete pronaći module sigurnosnih releja i sigurnosne kontrolere za različite sigurnosne primjene (npr. za nadzor sigurnosnih vrata i spajanje prekidača za zaustavljanje u nuždi). Dostupni su i centralizirani programabilni sigurnosni kontroleri i decentralizirani Fieldbus sistemi, npr. modularni koncept za upravljanje sigurnosnim funkcijama na velikim mašinama.

Sigurnosni relejni moduli osiguravaju da sigurnosne blokade i funkcije E-stop u svakom trenutku rade neovisno o radnjama osnovnog upravljačkog sistema. Ovo je jedna od najvažnijih karakteristika svakog sistema sigurnosne kontrole. Jednostavan sigurnosni krug može se konfigurirati samo ožičenjem, bez potrebe za programiranjem ili kompliciranim postavkama parametara. Moduli reagiraju na opasne uslove isključivanjem mašina. Mogu se koristiti za zaustavljanje vaših mašina i opreme, kao i za sigurnu kontrolu sklopnika za zaštitu opreme i operatera.

Sigurnosni programabilni kontroleri su interfejs između sigurnosnih uređaja i mašina i procesa koje sigurnosni uređaji nadziru. Upravljajući sigurnosnim uređajima i izvršavajući naredbe za potpunu zaštitu, pružaju vam jednostavno sigurnosno rješenje.

Sigurnosni relejni moduli

Iskoristite mogućnosti podesive konfiguracije

Izuzetna prednost naših sigurnosnih relejnih modula je njihova višenamjenska funkcionalnost. Svaki modul može se konfigurirati za različite primjene i može se koristiti za upravljanje svim uobičajenim optoelektroničkim i elektromehaničkim sigurnosnim uređajima.

Drastično smanjenje broja verzija modula i jasan prikaz relevantnih funkcija znatno olakšavaju odabir pravog modula za određenu primjenu.

Sigurna obrada signala u mnogim aplikacijama

Koristite opremu za obradu sigurnosnih signala u mnogim industrijama (npr. hrana, pakiranje, automobilska industrija, tiskanje itd.) za sigurnosnu kontrolu:

  • prekidača za hitno zaustavljanje,
  • sigurnosne zaštite za mašine,
  • sigurnosnih poteznih prekidača/prekidača položaja,
  • magnetski kodiranih sigurnosnih senzora,
  • optoelektroničkih sigurnosnih uređaja,
  • uređaja za dvoručno upravljanje.

Pročitajte najnovije vijesti

Pretplatite se na naš newsletter!