Sigurnosni Profinet I/O interfejs Schmersal SFB

Profinet I/O sigurnosni interfejs od vodećeg proizvođača opreme za bezbjednost mašina Schmersal će Vam omogućiti da redundantno povežete sigurnosne izlaze sa elektronskih ili elektromehaničkih sigurnosnih uređaja.

Nadgledajte uređaje putem PROFINET-a 

Bezbjednosni Profinet I/O interfejs (Safety fieldbox za PROFINET / PROFIsafe) kompanije Schmersal će Vam omogućiti da povežete sigurnosne senzore, sigurnosne prekidače sa ili bez brave, sigurnosne svjetlosne zavjese ili dugmad za hitno zaustavljanje i nadgledate njihov status preko Profinet bus-a (PROFIsafe protokol).

Preko M12 konektora na interfejs se može povezati do 8 sigurnosnih uređaja. Preko modula možete pratiti i statusne izlazne signale sigurnosnih uređaja. U planu su i Ethernet / IP verzije sa CIP-Safety i EtherCAT / FsoE.

Želite kupiti našu Opremu za sigurnost mašina?

Povežite sigurnosne izlaze sa lakoćom

Sigurnosni Profinet I/O interfejs Schmersal SFB

Modul ima integrisani dvokanalni Ethernet IRT prekidač sa M8 konektorima. Također, jednostavno povežite napajanje preko M8 konektora. Koristite tri rotirajuća kodirana prekidača da biste podesili adresu modula ili ih koristite za resetovanje modula na fabrička podešavanja.

Tu su i LED indikatori, preko kojih možete brzo razumjeti status pojedinačnih ulaza, aktivnost Profinet mreže i stanje napona napajanja. Sigurnosni interfejs je također dostupan sa IP67 nivoom zaštite od prašine i vode.

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti