Sigurnosni skeneri prostora

Sigurnosni laserski skeneri Rotoscan proizvođača Leuze Electronic omogućavaju Vam zaštitu velikih opasnih zona i zona gdje je neophodna fleksibilnost u definisanju granica opasnosti.

Laserski skeneri za opasna područja mašina

Rotoscan je laserski skener za zaštitu velikih opasnih zona i zona gdje je neophodna fleksibilnost u definisanju granica opasnosti.

Skener može zaštititi zone prečnika do 6,25 m, a ugao skenirane površine je 190 stepeni. Skener detektuje dvije zone i to upozoravajuću i zaštitnu zonu. Veoma je koristan u aplikacijama pokretnih transportera u industriji, gdje se montažom u smjeru kretanja vozila izbjegava kolizija sa preprekama, ali i povređivanje čovjeka.

Sigurnosni laserski skeneri prostora Leuze

Želite kupiti naše Senzore?

Laserski skeneri za širok opseg aplikacija

Sigurnosni laserski skeneri prostora 1

Zone zaštite i upozorenja možete kreirati potpuno proizvoljno, tj. možete jih prilagođavati i zonama koje treba zaštititi, a koje su nepravilnog oblika.

Rezolucija laserskih zraka je podesiva i može se kretati od 30 mm do 150 mm, što po safety standardima zadovoljava širok opseg aplikacija i to od onih najzahtjevnijih koje zahtjevaju detekciju šake, do standardnih koje zahtjevaju detekciju prisustva čovjeka.

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

    Sigurnosni laserski skeneri prostora 2

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti