Napojne jedinice

vodećih svjetskih proizvođača

Napojne jedinice opskrbljuju električne strojeve i uređaje električnom energijom. Možete ih koristiti za pretvaranje jedne vrste energije u drugu ili ih možete koristiti za pružanje energetski učinkovite, decentralizirane energije na terenu. Ovi uređaji povećavaju energetsku učinkovitost vašeg proizvodnog procesa i sigurnost vaših zaposlenika pri radu s električnom opremom.

Imate pitanja za nas?

Osigurajte električnu energiju s vrhunskim napojnim jedinicama

MW Leuze TURCK napojne jedinice

Primarna funkcija napojnih jedinica je pretvaranje napona iz njegovog izvora (npr. električne mreže) u odgovarajući napon za napajanje strojeva i uređaja. Osim toga, mogu se koristiti za: ograničavanje struje do stroja/uređaja na željenu razinu, isključivanje struje u slučaju kvara, regulaciju napajanja kako bi se spriječilo da EMC smetnje i udari napona utječu na stroj/uređaj, korekciju faktora snage i privremeni izvor električne energije za napajanje stroja/uređaja tijekom stalnog nestanka izvora.

Iz naše široke ponude napojnih jedinica možete odabrati vrhunske uređaje renomiranih svjetskih tvrtki:

Želite kupiti naše napojne jedinice?

Pretvorite električnu energiju prema svojim potrebama

S napojnim jedinicama uglavnom pretvarate jedan oblik električne energije u drugi. Ovisno o potrebama vaše aplikacije, možete birati između različitih vrsta jedinica u smislu ulaznog i izlaznog napona:

AC/DC napojne jedinice su najčešći tip pretvarača koji pretvaraju 110 V ili 230 V AC napon iz utičnice (mreže) u 24 V DC napon, čime se eliminira potreba za baterijama kod uređaja sa baterijskim napajanjem. To može biti:

  • Diodni izvor napajanja (diodni ispravljač) ​​koji pretvara izmjenični (AC) ulazni napon u konstantni istosmjerni (DC) napon. Potonji se mogu koristiti za električnu vuču, elektrokemijske procese (npr. galvanizaciju, punjenje baterija, …), zavarivanje i usluge povezane s neprekinutim napajanjem (Uninterruptible Power Supply, UPS).
  • Fazno kontrolirani izvor napajanja (fazno upravljani ispravljač) ​​koji pretvara konstantni izmjenični (AC) ulazni napon u promjenjivi istosmjerni (DC) napon. Može se koristiti u istosmjernim pogonima, HVDC sustavima, kompenzatorima, metalurškoj i kemijskoj industriji te u sustavima pobude za sinkrone strojeve.

DC/AC napojne jedinice (inverteri) pretvaraju stalni istosmjerni (DC) napon u promjenjivi (željeni) izmjenični (AC) napon. Mogu se koristiti uglavnom u pogonima s indukcijskim motorima i sinkronim motorima u kombinaciji s UPS-om, u visokonaponskim sustavima istosmjernog prijenosa, indukcijskom grijanju, kao i u raznim sustavima, sve od niskoenergetskih mobilnih (npr. fotografska kamera) do vrlo moćnih industrijskih.

DC/DC napojne jedinice (chopper) pretvaraju konstantni u promjenjivi istosmjerni (DC) napon ili obrnuto. Istosmjerna napajanja dijele se prema vrsti komutacije koja se za njih koristi i prema smjeru protoka energije. Možete ih koristiti npr. u istosmjernim pogonima, SMPS-u, električnoj vuči, vozilima na baterije itd.

AC/AC napojne jedinice pretvaraju izmjenični (AC) napon s konstantnom frekvencijom u varijabilni izmjenični (AC) izlazni napon. Ovime:

  • Ciklopretvarač pretvara izmjeničnu struju stalnog napona i frekvencije u izmjeničnu struju promjenjivog napona i frekvencije. Potonji je niži od frekvencije ulaznog signala. Ovi izvori napajanja mogu se koristiti u sporim velikim izmjeničnim vučnim pogonima kao što su u rotirajućim pećima za cement, multi-megavatnim AC motornim pogonima, itd.
  • Regulator izmjeničnog napona pretvara AC signal konstantnog napona u AC signal promjenjivog napona, održavajući frekvenciju konstantnom. Može se koristiti za kontrolu rasvjete, elektroničkih prekidača, kontrolu brzine velikih ventilatora i pumpi itd.
TURCK napojne jedinice

Izaberite između linearnih i prekidačkih AC/DC napojnih jedinica

Leuze napajanja

Ovisno o tehnologiji pretvaranja ulaznog izmjeničnog (AC) napona u izlazni istosmjerni (DC) napon, možete birati između:

  • Linearnih napojnih jedinica koje koriste transformator za izravno smanjenje mrežnog napona na željenu razinu. Njihove prednosti u odnosu na sklopna napajanja su niske smetnje, niska buka i niske EMC smetnje, visoka stabilnost, precizna regulacija, brzo vrijeme odziva i mogućnost podešavanja vrlo niske struje.
  • Prekidačkih napojnih jedinica “SMPS” (Switched Mode Power Supplies), koje iskorištavaju modulaciju širine impulsa PWM (Pulse Width Modulation). Izlazni napon napajanja regulira se promjenom faktora impulsa pri konstantnoj, nepromijenjenoj frekvenciji. Njihove prednosti u odnosu na linearne jedinice su male dimenzije i težina, visoka pouzdanost i učinkovitost.

Uštedite energiju pomoću LED napajanja

Za pretvaranje ulaznog napona izmjenične struje (AC) (obično 230 V) u izlazni napon konstantne istosmjerne struje (DC) (obično 12 V ili 24 V) koji možete koristiti za sigurno napajanje vaših LED svjetala potreban vam je LED izvor napajanja. Ako imate LED diode s mogućnošću prigušivanja i želite prilagoditi njihovu svjetlinu, LED napajanje s mogućnošću prigušivanja je prikladno za vas.

LED napajanja podržavaju globalne napore za održivo korištenje električne energije. Proizvodi iz našeg širokog asortimana odlikuju se visokom učinkovitošću, niskom potrošnjom energije i usklađenošću s najnovijim međunarodnim propisima o rasvjeti.

S LED napajanjima možete napajati i upravljati raznim LED svjetlima, idealna su kako za uličnu rasvjetu tako i za rasvjetu zgrada, ugradbena svjetla i LED signalizaciju. Zbog svog robusnog dizajna i visokog stupnja zaštite od prašine i vlage, mogu se koristiti u raznim unutarnjim i vanjskim industrijskim LED aplikacijama.

Mean Well napajanja

Koristite napojne jedinice za DIN šinu

Mean Well napajanja 2

Napojne jedinice za DIN šinu pričvršćene su na metalnu standardiziranu DIN šinu, koja se obično koristi za ugradnju industrijske upravljačke opreme i prekidača strujnog kruga u različitu industrijsku opremu. Postale su standard za pouzdano i učinkovito napajanje u primjenama u mnogim područjima kao što su u: strojarstvu, industrijskoj automatizaciji, logistici, automobilskoj industriji, procesnoj industriji i mnogim drugim mjestima. Posebno su popularne kod proizvođača strojeva i proizvođača električnih ormara i panela.

Napojne jedinice za DIN šinu zadovoljavaju sve industrijske standarde i dostupne su od 10W jednofaznih do 1kW trofaznih uređaja.

Pročitajte najnovije vijesti

Pretplatite se na naš newsletter!