Rješenja za identifikaciju

razvijte rješenja uz našu pomoć

Rješenja za identifikaciju omogućavaju Vam da dobijete, prikupite i prenesete podatke za automatsku identifikaciju objekta. Iskoristite uobičajena rješenja za identifikaciju koje pružaju stručnjaci iz Tipteha za povećanje Vaše operativne efikasnosti u proizvodnji i logistici, poboljšanje kontrole kvaliteta i fleksibilno ulaganje u budućnost.

Imate pitanja za nas?

Automatizujte identifikaciju i povećajte produktivnost

Rešenja za identifikaciju konsultacije

Automatizacija identifikacije ili praćenja u proizvodnji i logistici može pružiti pravovremene i tačne informacije menadžeru, ukidajući dugotrajno, intenzivno i nepouzdano prikupljanje podataka sklono greškama.

Već dugi niz godina, različiti sistemi identifikacije su među ključnim kompetencijama Tipteha. Nudimo širok spektar proizvoda visokog kvaliteta koji će Vam omogućiti maksimalnu fleksibilnost, pouzdanost i dostupnost sistema.

Naše konsultantske i inženjerske usluge će obezbjediti da dobijete najbolje rješenje za Vašu aplikaciju.

Želite kupiti našu opremu za identifikaciju?

Upoznajte tehnologije koje će riješiti Vaše zadatke

Budući da postoji mnogo tipova objekata u širokom spektru proizvodnih i logističkih procesa, za tačno izvršenje identifikacije potrebno je više od jedne vrste tehnologije. Svi dole predstavljeni sistemi će Vam omogućiti da prenesete velike količine podataka u malom formatu.

U proizvodnji i logistici, identifikacija robe i materijala preko univerzalno upotrebljivih bar kodova kontroliše mnoge procese. Shodno tome, oblast primjene čitača bar kodova je široka, od mobilnih ručnih operacija do brzih skenera za industrijske primjene.

2D kodovi se uglavnom sastoje od kvadratnih grupa ćelija podataka (matrica) sa tipičnim simbolom za orijentaciju iz kojih se može prepoznati tip koda. Dakle, 2D identifikacija je pogodna za dodatne aplikacije, kao što je praćenje dijelova, u kojima se kodovi direktno postavljaju na radni komad.

Sa RFID nije neophodan direktan „vizuelni kontakt“ između jedinice za čitanje-upisivanje i transpondera. Informacije sa transpondera se primaju pomoću elektromagnetnih talasa. Kao rezultat toga, ovi sistemi se mogu praktično i pouzdano koristiti čak i u najnepovoljnijim uslovima. RFID se dokazao kao moćna Auto-ID tehnologija za industriju 4.0, sa svojim beskontaktnim prenosom velikih količina informacija na velike udaljenosti i lakom vezom sa sistemima višeg nivoa od PLC-a do ERP-a.

Dobijte uputstva od plana do integracije

Za efikasan sistem identifikacije potrebno je uzeti u obzir niz faktora. Tipteh inženjeri Vam pružaju svoje usluge tokom cijelog projektnog ciklusa.

Od izbora optimalne RFID tehnologije, preko odabira odgovarajućih oznaka i interfejsa, do besprijekornog pokretanja i optimalne integracije sa kontrolnim ili IT sistemom, oni prate Vaše potrebe i zahtjeve.

Visokofrekventna (HF) tehnologija (13,53MHz) je važan pokretač digitalnih proizvodnih procesa zasnovanih na magnetnoj komunikaciji bliskog polja. Međutim, ako su potrebni veći rasponi ili masovna očitavanja više od 200 nosača podataka, korisnici bi trebali da se odluče za tehnologiju ultra visoke frekvencije (UHF) (865-928 MHz). Naš modularni RFID sistem BL ident omogućava paralelni rad glava za čitanje/pisanje u HF i UHF opsegu. Zahvaljujući klasi zaštite IP67, ovo se može uraditi na licu mjesta, omogućavajući raspodjeljenu obradu signala na terenu.

Danas je komunikacija u logistici i proizvodnim pogonima podijeljena na hijerarhijski strukturisane nivoe. RFID čitači sa Ethernet interfejsom uspostavljaju direktnu razmjenu informacija sa sistemima višeg nivoa, kao što su PLC, SCADA, MES i ERP, ili cloud. Dakle, kretanje robe je vidljivo u realnom vremenu, otkrivena roba se upoređuje sa bazom podataka ili, po mogućnosti, automatski se kreiraju računi u softveru.

Komunikacioni standard nezavisan od platforme OPC UA pojednostavljuje integraciju RFID rješenja u PLC, MES, ERP ili cloud sisteme. Sa AutoID Companion Specification, također je moguća razmjena uređaja između Auto-ID sistema različitih proizvođača. Kako je Turck odigrao značajnu ulogu u razvoju standarda i ima sopstveni RFID interfejs sa OPC UA serverom, dostupan je za Vas u Tipteh-ovom asortimanu. Za bezbjednu komunikaciju, interfejs nudi mješoviti rad HF i UHF glava za čitanje/pisanje.

Iskoristite prednosti automatizovane identifikacije

  • Eliminišite ponavljajući ručni rad koji oduzima vrijeme i pojednostavite upravljanje zalihama
  • End-to-end identifikacija i praćenje protoka robe.
  • Grupno čitanje: istovremeno otkrivanje više oznaka.
  • Eliminišite greške, zamjenom alata ili dodavanjem materijala
  • Potpuna transparentnost duž lanca snadbjevanja zahvaljujući jasnoj raspodjeli robe
  • Zaštita od neovlaštenog pristupa putem individualnog kodiranja
  • Proširivi RFID sistem koji se sastoji od oznaka, glava za čitanje/pisanje, interfejsa, povezivanja i fieldbus tehnologije.
  • Oznake koje se mogu ponovo upisivati za održivu upotrebu
  • Kombinacija HF i UHF detekcije za složene ili nove zahtjeve
Rješenja za identifikaciju

Pročitajte posljednje vijesti o identifikaciji

  • TAS IIoT service platform Turck

Turck TAS softver u IIoT

IIoT softver TAS je vrhunski alat koji nudi holističko rješenje što uključuje ažuriranja, upravljanje Turckovim uređajima i pametnim senzorima.

Pretplatite se na naš newsletter!