VF glava za čitanje/pisanje sa sistemom redundantnosti S2

Turckova robusna VF (Visoko-Frekventna) glava za čitanje i pisanje ističe se proširenim područjem radne temperature, Ethernetom s više protokola te sistemom redundantnosti S2. Uređaj TNSLR-Q130-EN sa svojim iznimno brzim pokretanjem idealan je za Vaše dinamične primjene.

Naprednija  primjena RFID-a

Industrijski RFID osigurava da Vaši procesi rade pametno i efikasno koliko je maksimalno moguće. Turckovi RFID sistemi osiguravaju automatsko prepoznavanje i praćenje robe, od nadolazeće robe i proizvodnje sve do distribucije. Njihova visoko-kvalitetna i svjetski poznata glava za čitanje i pisanje može se koristiti u VF i UVF (Ultra-Visoko-Frekventnim) primjenama.

VF tehnologija (13,56 MHz), oslanjajući se na magnetsku NFC (Near-Field-Communication), bitan je pokretač digitalnih proizvodnih procesa. Turck je razvio robusnu VF glavu za čitanje/pisanje s ugrađenim Ethernet interfejsom s više protokola. Uređaj TNSLR-Q130-EN time pridodaje još jedno učinkovito rješenje u postojeći Turckov portfolio zajedno s njegovim jedinstvenim značajkama u pogledu vremena pokretanja, komunikacije i sigurnosti.

Želite kupiti našu opremu?

Vaše pogodnosti

Turckova VF glava za čitanje/pisanje
 • Isplativa i brza ugradnja
 • Uključite i radite na postojećim mrežnim topologijama
 • Visoki stepen slobode kod ugradnje
 • Brži postupak čitanja/pisanja
 • Prošireni raspon čitanja/pisanja do 17-18 cm

Provjerite ključne funkcije VF glave za čitanje/pisanje

 • Glava za čitanje/pisanje i Ethernet interfejs spojeni su u jedan uređaj
 • Prošireni temperaturni raspon od -40°C do +70°C
 • Podržava više protokola (Ethernet/IP, Profinet i Modbus TCP)
 • SU/Brzo Spajanje i sistem redundantnosti S2
 • Ugrađeni web interfejs je prilagođen korisniku

Super brza i pouzdana VF glava za čitanje/pisanje

Logistika hladnog lanca - Turckova glava za čitanje/pisanje

Uređaj automatski komunicira u Profinet, Ethernet/IP ili Modbus TCP mrežama zahvaljujući svom interfejsu koji dopušta više protokola.

Brzo vrijeme inicijalizacije (manje od 500 ms) Turckove glave za čitanje/pisanje s više protokola čini je pogodnim rješenjem u slučajevima gdje je potrebno brzo reagovati. Ova brzina čini je  prikladnom za primjenu u dinamičkim uslovima rada kao što su promjena alata gdje je ključna preciznost i vremenska učinkovitost.

Dodatno, kao neuporediva značajka na tržištu, prošireni temperaturni raspon uređaja od -40°C do +70°C daje dodatnu vrijednost uređaju čime ga čini prikladnim za logistiku hladnog lanca.

Dvostruka sigurnost zahvaljujući redundantnosti S2

Sistem redundantnosti oslanja se na koncept uređaja ili kontrolera s višestrukim vezama u svrhu održavanja sistema u slučaju kvara. Uređaji i kontroleri mogu upotrijebiti više fizičkih NAP-ova (Network Access Points) kako bi pretrpjeli hardverske kvarove te održali kontinuiranu vezu.

S2 predstavlja izravnu redundantnu vezu. Ovaj PROFINET uređaj sadrži jedan NAP dok istovremeno podržava višestruke odnose primjena (AR – Application Relationships).

Sistem redundantnosti S2 ugrađen u TNSLR-Q130-EN pojednostavljuje redundantnu komunikaciju između dva kontrolera na Profinet mreži čime pruža značajnu prednost u pogledu sigurnosti.

PROFINET Redundantnost S2

Jednostavna ugradnja i rad

VF glava za čitanje/pisanje

Turckova VF glava za čitanje/pisanje neprimjetno se ugrađuje u razne oblike postrojenja i strojeva zbog svoje kompaktne veličine i širokog dometa. Kod TNSLR uređaja funkcionalnost RFID-a i Ethernet interfejsa s više protokola, skupa sa sposobnošću brzog spajanja (QuickConnect) unutar jednog uređaja značajno smanjuje vrijeme ugradnje i ožičenja.

Ovo nudi korisnicima učinkovito i prilagodljivo rješenje za njihove potrebe čitanja i pisanja u različitim industrijama, kao na primjer automobilskoj industriji, industriji rukovanja s materijalima, logistici itd. Obuhvaća širok spektar primjena od serijske izrade strojeva, rukovanja transportnim mašinama do proizvodnih linija i rukovanja s materijalima te šireći se dalje na fiksnu te prijenosnu autonomnu robotiku (AMR – Autonomous Mobile Robotics).

Želite li saznati više?

Popunite obrazac i očekujte naš skori odgovor.

  RFID rješenja Turck

  Pretplatite se na naš newsletter!

   Ne propustite druge povezane vijesti