Vision sistemi

vodećih proizvođača

Vision sistemi pružaju automatsku inspekciju i analizu Vaših aplikacija pomoću slika. Ističu se zbog brzine, tačnosti i sljedivosti beskontaktnog mjerenja strukturirane scene.

Može se koristiti za inspekciju na više načina, od selekcije dijelova i provjere sklopa do konačne završne inspekcije i praćenja. Možete automatski pratiti svoj proizvodni proces, povećati njegovu pouzdanost i dostupnost, eliminisati greške, smanjiti troškove i zastoje, poboljšati sigurnost itd.

Želite naš katalog Vision sistemi?

  Imate pitanja za nas?

  Upoznajte naš veliki izbor proizvođača

  Mi smo vodeći pružaoci usluga rješenja vision sistema. Naši vješti inženjeri pomoći će Vam da razvijete visokotehnološka i isplativa rješenja. Vision sistemi pomoći će Vam da sve automatizujete od verifikacije montaže do složenog robotskog 3D bin-picking-a. U našem asortimanu možete pronaći opremu za vision sisteme vodećih proizvođača:

  Snimite podatke pomoću kamera za vision sisteme

  Industrijske kamere visokih performansi predstavljaju ključ vision sistema jer hvataju važne informacije, čuvaju ih i arhiviraju, omogućavaju softveru da donosi odluke zasnovane na informacijama o slici i optimizuje Vaš proizvodni proces. Odaberite iz širokog raspona kamera:

  Kamera za skeniranje područja snimaju 2D sliku i najprikladnije su za aplikacije u kojima se objekti sporo kreću ili miruju, čak i samo na trenutak.

  Kamera za linijsko skeniranje očitavaju podatke jednu po jednu liniju i posebno su prikladne za veoma brze kontinuirane aplikacije kojima je potreban visok kvalitet slike čak i uz jednostavno osvjetljenje. Velika korist se ostvaruje u slučaju brzo pokretnih predmeta, detaljnih inspekcija koje zahtjevaju mjerenja u mikronima i postupke sortiranja.Njihova upotreba smanjuje podešavanja i ukupne troškove sistema.

  Mrežne kamere su robusne nadzorne kamere za spoljšanu upotrebu ili nadzor teškog unutrašnjeg prostora. Ove IP kamere ističu se po velikoj brzini kadrova i visokom rezolucijom. Jednostavne su za instalaciju, osiguravaju izvanredan kvalitet slike i visoke performanse u situacijama slabog osvjetljenja. To ih čini spremnima za svaku primjenu koja Vam padne na pamet.

  3D kamere koriste tehnologiju Time-of-Flight (ToF) za snimanje 2D i 3D podataka u jednom snimku, također i kad god se analiziraju obimi, oblici ili 3D položaj pokretnih objekata. Smanjuju ukupne troškove sistema i omogućavaju efikasnije dizajniranje 3D aplikacija. Možete imati korist u različitim primjenama npr proizvodnja automobila i komponenata za vozila, pakovanju, uključujući rješenja za pakovanje i preradu, industrijska robotika, proizvodnja elektronike i montaža još mnogo toga.

  Želite kupiti našu opremu?

  Upoznajte i drugu opremu za vision sisteme

  Vision senzori dostupni su kao senzori za detekciju objekata i bar kod čitači, kao snažni senzori u boji ili kao univerzalni senzori koji kombinuju senzore za detekciju objekata i bar kod čitača. Korist koju ostvarujete korištenjem ovih senzora se ogleda u proizvodnim operacijama za kontrolu kvaliteta, detekciji prisustva, pozicioniranje i orijentacija, sortiranje, označavanje, inspekcija, hvatanje i vođenje itd.

  Industrijski 3D laserski profil senzori su pravi izbor za skeniranje statičke scene visoke rezolucije i visoke tačnosti od najmanjih dijelova do velikih predmeta. Zbog njihove robusnosti možete ih koristiti i u najtežim uslovima.

  Ugrađeni vision sistemi su malih dimenzija sa snažnom obradom koji odgovaraju beskrajnoj listi industrijskih primjena, posebno industrijske automatizacije. Niži troškovi kupovine, slabo pokretni dijelovi i minimalno održavanje ih čine atraktivnom opcijom. Također ih je lakše koristiti i integrisati u odnosu na varijante koje je potrebno programirati.

  Frame Grabbers je uređaj za robusno i brzo preuzimanje i akviziciju slika iz video zapisa u realnom vremenu sa kamera ili strima digitalnih fotografija. Omogućava se brza obrada slike. Ove kartice se mogu prilagoditi specifičnim zahtjevima. Idealan su izbor ukoliko vaša aplikacija obuhvata online inspekciju, deep learning i autonomna vozila koji zahtjevaju robusnu obradu slika sa minimalnim kašnjenjem i velikim brzinama.

  Da biste dobili optimalne performanse kamera i postavili efikasna rješenja za svoje projekte, odaberite visokokvalitetnu i kompatibilnu opremu i softver za vision sisteme. Naši dodaci za vision sisteme pružaju najbolji mogući kvalitet slike za Vaše aplikacije uz najveću moguću pouzdanost, dok će naš softver lako i brzo pokrenuti industrijske kamere u njihovoj punoj funkcionalnosti.

  Kontaktirajte nas i mi ćemo pronaći odgovarajući proizvod za Vas.

  Kontaktirajte nas

  Iskoristite nevjerovatne tehnologije

  Deep Learning je revolucionarna tehnologija savremenih aplikacija za vision sisteme i obezbjeđuje još viši nivo prepoznavanja i stepen automatizacije, mnogo veću produktivnost i pouzdanije identifikovanje, alokacije i rukovanja širokim spektrom objekata.

  Pročitajte najnovije vijesti o vision sistemima

  • pylon-vtools featured

  Komplet Basler pylon vTools softvera

  Basler pylon 7.4 pruži sažetu podršku softvera za strojni vid, uključujući i najnovije V CXP-12 boost kamere i puno više. Alati koji se nalaze u vTools kompletu će poboljšati svaku primjenu strojnog vida.

  Pretplatite se na naš newsletter!