Cognex

Cognex je vodeći svjetski dobavljač opreme za vision inspekcijske sisteme, softvere, senzore i Industrijske barkod čitače koji se koriste u automatizaciji proizvodnje.

Pomaže kompanijama da poboljšaju kvalitet proizvoda, eliminišu proizvodne greške, smanjuju proizvodne troškove i premašuju očekivanja potrošača za visokokvalitetne proizvode po pristupačnoj cijeni.

Cognex logo

Lideri vision inspekcijskih sistema

Izgradite svoju viziju

Kompanija nudi najsavremenije proizvode za rješavanje Vaših najtežih problema kod vision inspekcijskih sistema i u industrijskom čitanju barkodova.

  • 2D Vision sistemi

  • 3D Vision sistemi

  • Softver vision

  • Deep learning rješenja

  • Čitači barkoda sa fiksnim nosačem

  • Ručni čitači barkoda

  • Verifikatori barkodova

  • Mobilna rješenja

Imate pitanja za nas?

Koristite Cognex da automatizujete identifikaciju i kontrolu kvaliteta

Sistemi kompanije mogu da oponašaju ljudske oči i mozak, također se koriste za obavljanje vrlo detaljnih zadataka na proizvodnim linijama velike brzine, kao i za automatizaciju i pojednostavljivanje identifikacije i prikupljanja podataka.

Oni opslužuju gotovo sve sektore proizvodne industrije, od automobilske industrije, industrije hrane i pića, farmaceutske i elektronske industrije, pa sve do logistike, rukovanja prtljagom na aerodromima, nauke o životu, potrošačkih proizvoda i još mnogo toga.

Obimno znanje i 40 godina inovacija vision inspekcijskih sistema ogledaju se u tehnologiji kompanije na koju se možete osloniti.

Želite kupiti našu opremu?

Riješite svoje najteže zadatke sa Cognex tehnologijom

Više o Cognex-u

Cognex-ove vision sisteme odlikuje jednostavna upotreba. Njihov softver Vam pomaže da brzo podesite svoju aplikaciju, u čemu Vam nije potrebno znanje programiranja.

U kombinaciji sa fleksibilnim i moćnim razvojem zasnovanim na računaru, Cognex vision softver čini kreiranje i primjenu rješenja za najteže deep learning aplikacije ili tradicionalne aplikacije vision inspekcijskih sistema bržim nego ikad.

Svi proizvodi iz Cognex asortimana proizvoda zasnovanih na slici testirani su prema najvišim standardima, osiguravajući besprijekoran i pouzdan rad.

Cognex dizajnira, razvija, proizvodi i prodaje širok spektar proizvoda zasnovanih na slikama, od kojih svi koriste tehnike vještačke inteligencije koje im daju sposobnost da poput ljudi donose odluke o onome što vide. Njihov asortiman podržava globalna mreža aplikacija i tehničkih stručnjaka.

Cognex je najveći, najuspešniji i najpriznatiji svjetski igrač u industriji vision inspekcijskih sistema. Od osnivanja kompanije 1981. godine isporučili su više od 2 miliona proizvoda zasnovanih na slikama, što predstavlja više od 5 milijardi dolara kumulativnog prihoda.

Cognex ima oko 2000 zaposlenih. Opslužuje međunarodnu bazu kupaca iz firmi lociranih širom Amerike, Evrope i Azije, kao i kroz globalnu mrežu partnera za integraciju i distribuciju. Sjedište kompanije je blizu Bostona u mjestu Natick, Massachusetts, USA.

Pročitajte najnovije vijesti kompanije Cognex

Pretplatite se na naš newsletter!