Elektromotorni pogoni

vodećih stručnjaka

Elektromotorni pogoni kontrolišu brzinu i obrtni momenat motora promjenom napona i frekvencije. Oni su osnova moderne industrije. Odgovaraju Vam da poboljšate kontrolu procesa, smanjite potrošnju energije, efikasno iskoristite energiju ili optimizujete rad svojih aplikacija koristeći električne motore.

Želite naš katalog Elektromotorni pogoni?

  Imate pitanja za nas?

  Izaberite savršeni Elektromotorni pogon za Vaše potrebe

  Elektromotorni pogoni u našoj širokoj paleti proizvoda za kontrolu i pozicioniranje Vaših električnih mašina za koje najkvalitetniji svjetski proizvođači garantuju kvalitet i energetsku efikasnost. Iz područja upravljanja i kontrole možete odabrati standardne ili prilagođene elektromotorne pogone i motore koji ispunjavaju Vaše zahtjeve.

  Opremu možete birati od sljedećih proizvođača:

  Želite kupiti našu opremu?

  Pogledajte naš širok spektar proizvoda

  Frekventni regulatori daju optimalna rješenja za sve aplikacije, poboljšavaju efikasnost i produktivnost, omogućavaju skraćenje ciklusa rada mašine i smanjenje troškova energije.

  Servo pogoni mogu zadovoljiti većinu vaših zahtjevnih industrijskih aplikacija za kontrolu položaja, upravljanje brzinom i obrtnim momentom. Dostupni su u širokom opsegu snaga sa digitalnim ili analognim upravljanjem i isporučuju se samostalno, na PCB ili panel montaži sa izborom BUS protokola.

  Rotacioni i linearni servo motori Vam omogućavaju preciznu kontrolu ugaonog položaja. Naši servo motori su dizajnirani za najzahtjevnija okruženja. Njihove karakteristike produktivnosti omogućavaju Vam precizniju kontrolu i kraće vrijeme podešavanja.

  Pogoni step motora prihvataju impulse i digitalne signale od kontrolera kao što su PLC ili PC i koriste za upravljanje step motorom.

  Step motori omogućavaju tačno pozicioniranje sa lakoćom. Možete ih koristiti u raznim vrstama opreme za tačnu kontrolu ugla rotacije i brzinu pomoću impulsnih signala. Idealni su za brzo ubrzanje i odziv, također ostaju u zaustavljenom položaju zbog svog mehaničkog dizajna.

  Upoznajte još proizvoda

  Motori sa permanentnim magnetima sa izuzetno visokom efikasnošću su omogućili smanjenje broja mašina i uštedu energije. Zadovoljiće sve Vaše potrebe, a Vi ćete pomoći u zaštiti naše planete smanjenjem emisije CO2.

  Motori sa direktnim pogonom eliminišu naglo vraćanje, smanjuju broj mehaničkih komponenata i pružaju čvrst mehanički sistem za Vaše izuzetno dinamične primjene.

  Motion kontroleri Vam omogućavaju isplativu konfiguraciju kontrole kretanja za sistem industrijske automatizacije bilo koje veličine. Mogu se lako prilagoditi za samostalnu upotrebu na jednoj osi, za umrežavanje sa drugim upravljačkim uređajima ili za potpunu kontrolu višeosovinske mašine.

  Aktuatori i servoaktuatori indukuju ili kontrolišu kretanje u mehaničkim sistemima radi povećanja efikasnosti i složenosti procesa.

  Širok spektar otpornika kočnica i otpornika opterećenja koji se ne troše  omogućiće Vam da ograničite protok električne struje u raznim sektorima: u aplikacijama upravljanja kranovima, na brodovima i u lukama, za transportne trake i upravljanje pogonom, u distribuciji energije, u izgradnji postrojenja i drugo.

  Kontaktirajte nas i mi ćemo pronaći odgovarajući proizvod za vas.

  Kontaktiraj nas

  Pročitajte najnovije vijesti za motorne pogone

  • Yaskawa servo sistemi

  Yaskawa servo sistemi

  Yaskawa servo sistemi nude Vam izvanrednu preciznost, pouzdanost i performanse. Iskoristite jih u proizvodnji, robotici i automatizaciji,.

  Pretplatite se na naš newsletter!