Male potezne sklopke za zahtjevne primjene

Schmersal je razvio kompaktne potezne sklopke koje se mogu koristiti u primjenama gdje je prostor ograničen. Zbog njihovog robusnog kućišta i visokog stepena zaštite, te sklopke mogu izdržati i u najzahtjevnijim uvjetima industrijske okoline.

Ugradite potezne sklopke i u najmanjim mjestima

Moderne potezne sklopke TQ215/TQ315 i ZQ215/ZQ315 od Schmersala prigodne su u primjenama gdje je potrebno uštediti na prostoru. Dimenzije ovih kompaktnih sklopki temelje se na standardima za pozicijske sklopke – EN 50047 i EN 50041.

Kompaktne potezne sklopke u izdržljivom metalnom kućištu odlikuju se radom u širokom temperaturnom rasponu te impresivnom IP67 mehaničkom zaštitom. Ove značajke čine ih idealnim za primjene u otvorenim prostorima i za korištenje u najzahtjevnijim okruženjima kao što su rudarstvo, teška industrija te obrada sirovina.

Schmersalove potezne sklopke

Želite kupiti našu elektromehaničku sigurnosnu opremu?

Iskoristite prednost modularnog dizajna

Schmersalove potezne sklopke s isklopom u nuždi

Moderne serije Schmersal poteznih sklopki, kao i njihovi prekidači položaja, modularnog su dizajna. Sve sklopke mogu se individualno konfigurirati i opremiti s maksimalno tri promjenjiva kontakta, raznim mogućnostima spajanja te LED indikatorima trenutnog stanja.

Prisutnost LED indikatora statusa omogućava lakšu identifikaciju aktiviranog uređaja što značajno smanjuje vrijeme traženja aktiviranog isklopa u nuždi. Ovime minimizirate ili čak u potpunosti spriječite nepotrebne zastoje u radu.

Pogledajte glavne karakteristike poteznih sklopki

 • Kompaktno metalno kućište
 • Otkrivanje povlačenja i loma žice
 • Potezanje žice u lijevom ili u desnom smjeru
 • Tipkalo s otpuštanjem na poteznoj sklopki s isklopom u nuždi
 • Dužina žice do 25 m
 • Dostupno s izbornom LED sijalicom stanja
Schmersalove potezne sklopke sa detekcijom prekida

Koristite potezne sklopke za hitno isključivanje

Potezne sklopke TQ215/TQ315 nude funkcionalnost predajnika signala što ih čini prikladnima za primjenu kod pokretanja strojeva i postrojenja. Naredba preklapanja može se dati na bilo kojem položaju uzduž žice. Dostupne su duljine žica do maksimalno 25 m.

Potezne sklopke ZQ215/ZQ315 s funkcijom isklopa u nuždi također su dostupne u kompaktnom obliku. Također imaju funkciju otključavanja koja zahtjeva resetiranje prije sljedećeg pokretanja. Prednost poteznih sklopki u usporedbi s gljivastim tipkalima za isklop u nuždi je u tome da funkcija zaustavljanja u nuždi se može okinuti u bilo kojem položaju uzduž žice sklopke. Ove sklopke su sposobne osigurati i veća područja opasnosti zahvaljujući dužini žice do maksimalno 25 metara.

Prednosti trajnije potezne sklopke ZQ901

Moderna ZQ901 potezna sklopka za isklop u nuždi sada dolazi u robusnom kućištu ne hrđajućeg čelika. Ono služi kao idealno rješenje u raznim primjenama kod zahtjevnih industrijskih okruženja zahvaljujući najpogodnijoj mehaničkoj i kemijskoj zaštiti. Kao primjer, može se koristiti u rukovanju s materijalima i prijevoznim sistemima, kao i u većim sistemima u prehrambenoj i hemijskoj industriji.

U industrijskim uvjetima, ova isprobana tehnologija zadovoljava najstrože standarde dostupnosti. Sklopka ZQ901, osim duljine žice do 75 m, nudi funkciju isklopa u nuždi, ručnog resetiranja te otkrivanje prekida žice. Ova potezna sklopka s isklopom u nuždi može se koristiti do visoke razine izvođenja (PL e) prema EN ISO 13849-1 u skladu s prikladnom sigurnosnom analizom.

Schmersalove potezne sklopke s isklopom u nuždi ZQ901

Želite li saznati više?

Schmersalov DNA sigurnosti

Popunite obrazac i očekujte naš skori odgovor.

  Pretplatite se na naš newsletter!

   Ne propustite druge povezane vijesti