Unaprijeđeni 3D bezbjednosni radarski sistem

Inxpect-ov 3D bezbjednosni radarski sistem je jedan od rijetkih sistema na tržištu zasnovanih na radarskoj tehnologiji. Sada ima nove funkcije senzora i kontrolne jedinice koje se mogu lako konfigurisati putem bežične veze i obezbeđuju bezbjedan rad za operatere u kontaktu sa pokretnim mašinama.

Nova imena proizvoda iz Inxpect-a

Inxpect-ov 3D bezbjednosni radarski sistem je jedan od nekoliko volumetrijskih sigurnosnih uređaja na tržištu zasnovanih na radarskoj tehnologiji. Sastoji se od 3D pametnih radarskih senzora, kontrolne jedinice i bezbjednosne aplikacije Inxpect koja povezuje tačke između i donosi brojne opcije konfiguracije. Koristite mogućnost konfiguracije u realnom vremenu koja Vam omogućava dinamičku modifikaciju zona detekcije i osjetljivosti sistema. Obezbjedite najbolju zaštitu za ljude koji su u kontaktu sa mašinama!

U maju 2022. Inxpect je promjenio imena za svoje proizvode. Ovi nazivi zamjenjuju stare nazive koji su bili u upotrebi prije objavljivanja.

Želite kupiti našu optoelektronsku sigurnosnu opremu?

Nove funkcionalnosti donose nove mogućnosti

3D pametni radarski senzori S200 serije imaju neke dodatne funkcije kao što su detekcija statičkog objekta i različita vidna polja (FOV). Sada dolaze sa simetričnim, asimetričnim i koridorskim FOV.

Ažurirane kontrolne jedinice serije C200 imaju Ethernet vezu sa podrškom za ProfiSafe protokol. Dodatni slot za microSD karticu omogućava čuvanje ili vraćanje konfiguracija i akreditiva za prijavu preko microSD kartice.

Poboljšane i dodatne karakteristike radarskih senzora i kontrolnih jedinica zajedno sa Inxpect Safety aplikacijom dodatno će vam olakšati razvoj najsavremenijih bezbjednosnih rješenja i obezbjediti najviši nivo bezbjednosti u zahtjevnim uslovima rada i u prljavim sredinama gdje bi se drugi sigurnosni uređaji pokvarili.

Iskoristite naprednu funkcionalnost kontrolnih jedinica

Kontrolne jedinice serije C200 za radarski sistem za detekciju imaju sigurnu Ethernet komunikaciju i slot za microSD karticu. Ažurirane jedinice pružaju naprednu funkcionalnost:

 • Daljinsko konfigurisanje preko Inxpect Safety aplikacije. Bezbjednost je zagarantovana usvajanjem najviših bezbjednosnih standarda.
 • Dinamička konfiguracija i modifikacija zona detekcije (u realnom vremenu), osjetljivosti sistema, zona upozorenja i funkcionalnosti ulaza.
 • Konfiguracije i akreditivi za prijavu mogu se sačuvati i vratiti putem microSD kartice.
 • Podrška za različite Fieldbus protokole (npr. ProfiSafe, CIP Safety, FSoE).
Inxpect kontrolne jedinice serije C200

Otkrijte više sa naprednim Field Of View

Inxpect 3D bezbjednosni radarski senzori sa naprednim Field Of View (FOV) imaju dodatnu opciju izbora simetričnog, asimetričnog ili koridornog FOV koji donosi sve više i više modularnosti za sve industrijske primjene.

Kada koristite asimetrični FOV morate imati na umu centralnu osu senzora, a kada koristite FOV u koridoru bočni pogled je „odsječen“ tamo gdje to zahtjeva aplikacija. Zbog prirode radiofrekventnih talasa, senzori su otporni na dim, prašinu, krhotine, kišu, maglu, snijeg i refleksije svetlosti.

Povećajte performanse aplikacije pomoću novih funkcija

Koristite Inxpect 3D bezbjednosni radar da efikasno:

 1. Zaštitite pristup
  • Kada osoba uđe u opasno područje sistem bezbjedno zaustavlja vašu mašinu
 2. Sprečite ponovno pokretanje
  • Sistem provjerava da li je opasna oblast prazna i tek tada dozvoljava ponovno pokretanje vaše mašine
 3. Otkrijete statične objekte
  • detektirajte čak i statične objekte u oblasti koja drži mašinu u zaustavljanju. Ovo je posebno važno i pomaže u izbjegavanju sudara sa potencijalnim preprekama u mobilnim aplikacijama kao što su nadzemni portali, AGV, samovozeća vozila itd.

Poboljšane i dodatne karakteristike 3D radarskih senzora i kontrolnih jedinica omogućavaju vam još efikasnije upravljanje sigurnosnim sistemom.

Pogledajte prednosti Inxpect 3D bezbjednosnog radara

Dinamički modifikujte zonu detekcije

Možete da konfigurišete parametre sistema u realnom vremenu omogućavajući dinamičku modifikaciju zone detekcije. Ova funkcija je posebno korisna za aplikacije mobilnih industrijskih robota (MiR).

Poboljšajte komunikaciju

Ethernet bezbjednosni fieldbus Vam omogućava bezbjednu, laku i brzu komunikaciju sa PLC-om mašine. Možete da razmjenjujete složene informacije u realnom vremenu.

Iskoristite kratko vrijeme odgovora

Sa vremenom odziva manjim od 100 ms Inxpect sigurnosnog radara možete uštediti prostor i smanjiti površinu potrebnu za zaustavljanje vaše mašine.

Daljinskim putem konfigurišite uređaj

Ethernet komunikacija Vam garantuje veću fleksibilnost, lakšu integraciju i daljinsku konfiguraciju Vašeg sistema. Komunikacija sa ISC-B01 je obezbjeđena najnaprednijim bezbjednosnim protokolima.

Koristite privremeno isključenje za bezbijedan pristup

Kontrolni modul karakteriše programabilnu muting funkciju: konfiguracija grupa senzora koje se mogu privremeno isključiti omogućava operaterima da bezbjedno pristupe dijelovima opasnog područja, u skladu sa potrebama proizvodnje.

Koristite 3D konfigurator sigurnosne zone

Aplikacija Inxpect Safety prilagođena korisniku omogućava Vam da podesite 3D upozorenje i 3D opasne zone. Pored toga, 3D ekran olakšava optimalno pokrivanje opasne oblasti pomoću pametnih senzora serije S200 i njihovog field-of-view-a.

Koristite Inxpect 3D radarske senzorske sisteme u brojnim aplikacijama

 1. Pametno izbjegavanje sudara
  • Gradilišta
  • Automatizovana vođena vozila
  • Pick & Place aplikacije
 2. Zaštita pristupa
  • Mašinska obrada mobilnog portala
  • Robotski sistemi za zavarivanje
  • Robotske ćelije
  • Automatizovane robotske ćelije
 3. Prevencija ponovnog pokretanja
  • Aplikacije za automatsko paletiranje
  • Automatsko učitavanje/istovar CNC aplikacija
  • Robotske ćelije
  • Stanice za umotavanje

Želite li saznati više?

Popunite obrazac i očekujte naš skori odgovor.

  3D bezbjednosni radarski sistem Inxpect

  Pretplatite se na naš newsletter!

   Ne propustite druge povezane vijesti