Nadgledanje ormara sa IM12-CCM štitnikom

IM12-CCM iz Turck-a je specijalno razvijen da ispuni zahtjeve praćenja stanja kabineta u inženjeringu mašina i sistema. Omogućava Vam da kontrolišete zatvaranje vrata, kao i relevantne parametre životne sredine unutar kabine u bezopasnim oblastima. Zbog svog tankog dizajna, ovaj štitnik kabina možete lako ugraditi u postojeće razvodne kabinete.

Pratite uslove kontinuirano i pouzdano

Turck je predstavio IM12-CCM štitnik kabineta za praćenje različitih ambijenata unutar kontrolnih kabina i zaštitnih kućišta u bezopasnoj zoni. Njegov razvoj je zasnovan na IMX12-CCM štitniku kabineta, koji je namijenjen za upotrebu u opasnim područjima (Ex oblasti).

Istaknute funkcionalnosti IMX12-CCM su se pokazale korisnim za, na primjer, kontrolu razvodnih ormara u IT industriji i kontrolu zaštitnih kućišta za drugu opremu za automatizaciju u okruženjima bez opasnosti od eksplozije. Sa ovim uređajem uspostavićete bolju kontrolu nad uslovima rada i pomoći u sprječavanju mehaničkih kvarova.

Želite kupiti naše Senzore?

Iskoristite prednosti naprednih funkcija praćenja

IM12-CCM nadgledanje kabineta alat

IM12-CCM (nadgledanje kontrolnog kabineta) štitnik kabineta ima precizan triangulacioni senzor koji mjeri rastojanje do vrata kontrolnog kabineta. Uređaj tako detektuje pogrešno zatvorena vrata i obezbjeđuje da u svakom trenutku budu propisno zatvorena.

Sa integrisanim senzorima temperature i vlažnosti detektuje se prekoračenje granica vlažnosti i temperature. Na taj način ćete moći da sprečite pojavu kritičnih odstupanja i da istovremeno pojednostavite kontrolu.

IM12-CCM posjeduje interni snimač podataka koji čuva podatke do dve godine. Datum i vrijeme otvaranja vrata svakog kabineta se snimaju i čuvaju u dnevniku. Međutim, podaci se uvijek mogu preuzeti preko IO-Link interfejsa.

Štitnik za kabinet se može koristiti u većim upravljačkim ormanima gdje je potrebno više od jednog upravljačkog uređaja. U režimu master-slave, moći ćete da povežete dva IM12-CCM štitnika kabineta. Master hvata i obrađuje podatke slave-a i šalje signal kontroleru.

Lako podesite parametre nadzora kabineta

Zbog svog tankog dizajna DIN pločice od 12,5 mm, štitnik kabineta omogućava jednostavnu ugradnju na DIN pločicu čak i u malom električnom ormanu. IM12-CCM se također može lako naknadno ugraditi u postojeće instalacije. IM12-CCM iz Turck-a se ističe u mjerenju radnih uslova mašina i druge infrastrukturne opreme.

IM12-CCM će Vas također ubediti svojim brzim režimom učenja, koji Vam omogućava da lako postavite prilagođene granične vrijednosti na terenu. Alternativno, parametri se mogu podesiti preko IO-Link-a ili FDT okvira kao što je PACTware.

Ovdje možete pročitati članak o različitim slučajevima upotrebe Turck štitnika IM12-CCM za kabinete!

IM12-CCM nadgledanje kabineta kompanije Turck

Želite saznati više?

IM12-CCM nadgledanje kabineta kompanije Turck

Popunite formu i javit ćemo vam se u najkraćem mogućem roku.

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti