Bin Picking Studio – univerzalno rješenje za razvoj robotske inteligencije

Bin Picking Studio 1.6.0 je univerzalno rješenje za razvoj robotske inteligencije, koje Vam predstavlja Photoneo.  Ovo rješenje donosi više mogućnosti za poboljšanje Vaših projekata. Iskoristite prednosti pametnijeg, lakšeg, ali sofisticiranijeg automatiziranog bin picking-a.

Efikasno automatizujte bin picking

Bin Picking Studio (BPS) predstavlja kombinaciju moćnog 3D vision hardvera, koju predstavljaju Photoneovi PhoXi skeneri, i inteligentnog softvera za podešavanje prikupljanja. Photoneo je predstavio BPS 1.6.0 – značajnu nadogradnju svog vrhunskog robotskog alata za bin picking aplikacije. Ova „All in one“ verzija picking rješenja uvodi širok raspon novih značajki i poboljšanja za unaprjeđenje Vaše bin picking aplikacije.

BPS sada radi lakše i brže na Ubuntu 18.04 i na najnovijim verzijama Google Chome-a i TemaViewer-a. Vrijeme pokretanja standardnog picking rješenja je ispod 10 sekundi, dok vrijeme zaustavljanja traje samo jednu sekundu. To čini promjenu implementiranog rješenja s robotskog kontrolera nekoliko puta brže nego u prethodnim verzijama BPS-a.

Želite kupiti našu Opremu za mašinski vid?

Iskoristite vrhunske funkcionalnosti

Bin Picking Studio Photoneo

Uz više mogućnosti za poboljšanje vaših projekata i povećanje pogodnosti, ovaj najsvestraniji softver za robotsku inteligenciju omogućuje vam pametniji, lakši i sofisticiraniji bin picking kroz sljedeće značajke:

BPS vam sada omogućava da porikupite do 4 različita objekta i koristite do 4 skenera unutar jedne bin picking operacije.

BPS sada omogućava definiranje specifične metode hvatanja za svaki vision sistem. To Vam omogućava korištenje najprikladnije strategije prikupljanja, koja bi mogla biti potrebna u slučaju razlika u obliku odabranih predmeta, položaju spremnika ili drugih faktora.

Automatizirajte proces kalibracije. Nakon pokretanja postupka kalibracije u BPS-u robot može zahtjevati „Dodavanje tačke kalibracije“. Sve što trebate učiniti je napisati jednostavan robotski program, pričekati da se kalibracija završi, a zatim samo verifikovati i spremiti rezultate u BPS. Robotski modul za svaki brend dolazi sa primjerom programa za kalibraciju.

Stranica za razvijanje BPS-a sada nudi mogućnost praćenja osnovne bin picking statistike. Možete promatrati vrijeme ciklusa na temelju dolaznih zahtjeva putanje ili zahtjeva za skeniranjem, kao i prosječnog vremena ciklusa.

Bin picking rješenja se sada razvijaju u Simulacijama. Pozovite osnovne bin picking komande direktno sa stranice razvoja kako biste pružili jednostavnu i brzu evaluaciju i tuning bin picking sistema, bez konekcije sa pravim robotom.

Upravljajte bin picking sistemom na daljinu putem web preglednika koristeći lokalnu mrežu. Također možte koristiti sistem bez povezanog monitora putem web preglednika i VNC-a sa drugog računara preko lokalne mreže ili TeamViewer-a. Poboljšano je upravljanje mrežnim postavkama, što sprječava konflikte između BPS-a i host sistema.

Bin Picking Studio 1.6.0 dolazi sa najnovijim PhoXiControl softverom za PhoXi 3D skenere.

Iskoristite poboljšanja i promjene BPS-a

Photineo je napravio sljedeće izmjene kako bi poboljšao vaše iskustvo:

 • Mogućnost dupliranja postojećeg vision sistema
 • Mogućnost vizualizacije volumetrijskog modela gripera u Inspector-u
 • Vizualizacija graničnog okvira lokalizacije na stranici razvoja
 • Vizualizacija sudara dijelova robota i okoline u Inspector-u
 • Dupliranje objekata u okruženju te zamjena STL-a sa objektima iz okruženja
 • Stranica „Picked object“ sada koristi isti layout kao i stranica „Griper“
 • Preuređen i poboljšan layout stranice Vision sistema
 • Novi layout „Help“ panela
 • „Robot interface“ i „Robot controller“ tabovi na „Network“ stranici su objedinjeni u jedan „Robot“ tab

Kompletno rješenje za Vaš Bin Picking projekat

Bin Picking Studio kompletno rešenje

U robotskim proizvodnim linijama BPS je sposoban obraditi predmete od raznih materijala koji su nasumično raspoređen u neorganizirane spremnike i ubaciti ih na proizvodnu liniju.

Sve to omogućuje precizni 3D Vision sistem koji je sposoban detektovati različite vrste objekata i robotski sistem inteligencije, sposoban usmjeriti robote na sigurno izvlačenje objekata. Zahvaljujući jako dobroj fleksibilnosti 3D skenera i mogućnosti integracije sa raznim robotima, može se kreirati širok raspon custom rješenja.

Photoneov Bin Picking sistem odlikuje:

PhoXi 3D skeneri sa širokim rasponom volumena skeniranja i iskustvom korištenja u najsurovijim industrijskim okruženjima.

CAD-bazirani pristup testiran i dobren od strane automobilskih industrija sa visokim zahtjevima za preciznost i robusnost.

Jedinstvena robotska kontrola sa brzim proračunom putanja kretanja, uz održavanje najviših sigurnosnih standarda.

Baza podataka sa preko stotinu različitih robotskih modela vodećih proizvođača robota.

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

  Bin Picking Studio

  Pretplatite se na naš newsletter!

   Ne propustite druge povezane vijesti