Depaletizacija sa mašinskim vidom i umjetnom inteligencijom

Univerzalni depaletizator kompanije Photoneo pametni je sistem depaletizacije koji vam omogućava učinkovit istovar kutija sa paleta na određeno mjesto ili pokretnu traku uz pomoć robota. Na taj način vaši zaposlenici mogu se posvetiti zadacima koji zahtjevaju kreativnost i kritičko razmišljanje.

Poboljšajte svoj proces različitim tehnologijama


Klasična depaletizacija je proces istovara paletiziranih kutija na pokretnu traku ili neko drugo mjesto. Dosta tvornica i pogona već uspješno koristi robote za istovar kako bi automatizirali ovaj proces.

Photoneo Universal Depalletizer je pametno rješenje za depaletizaciju koje kombinira 3D mašinski vid i napredne algoritme mašinskog učenja sa pametnim robotima. Omogućava isplativ, siguran, pouzdan, dosljedan, učinkovit i brz istovar paleta sa različitim kutijama koje nisu utovarene prema unaprijed određenom obrascu.

Želite kupiti našu Opremu za mašinski vid?

Provjerite prednosti pametne depaletizacije

Klasičan proces istovara “u slojevima” (delayerization) odvija se na način da robot hvataljkom zahvati cijelu paletu kutija i postavi je na određeno mjesto. Ovaj proces zahtjeva puno više skladišnog prostora i manje je pouzdan od depaletizacije.

Korištenjem umjetne inteligencije u procesu pametne depaletizacije postižete značajno bolje rezultate pri istovaru paleta. Budući da robotska hvataljka istovara pojedinačne kutije sa palete, potrebno vam je samo onoliko prostora koliko je najveća kutija za njihovo postavljanje. Osim toga, možete koristiti manju robotsku ruku i hvataljku nego za palete za rukovanje pojedinačnim kutijama, čime ćete znatno uštedjeti.

Photoneo Universal Depalletizer

Depaletizacija za revoluciju u logistici

Photoneo Universal Depalletizer - karakteristike

Zahvaljujući Photoneo pametnom rješenju za depaletizaciju, vaš rad će biti:

Možete pouzdano odabrati više od 5000 vrsta kutija, bez obzira na njihov raspored i vrstu palete.

Možete učinkovito istovariti oko 1000 kutija na sat.

Robot se ne umara i ne treba mu ljudska interakcija. Radi non-stop (24/7/365), a preuzima i kutije težine do 50 kilograma.

S pametnim Photoneo Universal Depalletizer sistemom smanjujete operativne troškove, samo trebate osigurati dovoljno kutija za istovar.

Zahvaljujući:

Provjereni algoritmi sistema prepoznaju različite oblike i veličine više od 5000 vrsta kutija. Osim toga, sistem automatski uči prepoznati nepoznate oblike kutija.

Inženjeri kompanije Photone razvili su univerzalni držač pogodan za sve vrste kutija.

Naplata je 99,7% od samog početka korištenja sistema. Preostalih 0,3% sistem dobiva tokom vremena zahvaljujući prepoznavanju inicijalno nepoznatih tipova kutija uz pomoć mašinskog učenja.

Depaletizacija osigurana prepoznavanjem pomoću 3D kamere

Photoneo MotionCam-3D kamera opremljena je snažnom grafičkom karticom koja obrađuje do 15 milijuna 3D tačaka u sekundi. Ova 3D kamera za mašinski vid obrađuje sliku i izvodi rekonstrukciju oblaka tačaka.

3D kamera je ključna komponenta pametnog Photoneo Universal Depalletizer sistema. Omogućava identifikaciju kutija i osigurava veću učinkovitost i optimizaciju depaletizacije.

Otkrijte potencijal umjetne inteligencije

Umjetna inteligencija

Rješenja koja uključuju umjetnu inteligenciju (AI) svakako su ulaznica za budućnost. Korisnik pametnih sistema više se ne mora baviti složenim 3D izračunima i planiranjem, testiranjem ili otklanjanjem pogrešaka.

Međutim, i dalje vam je potrebno osnovno znanje o mehanici kako biste odabrali ispravnu hvataljku za zadatak koji robot obavlja.

Želite li saznati više?

Popunite obrazac i očekujte naš skori odgovor.

    Depaletizacija sa Photoneo Universal Depalletizer na UR robotu

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti