Depaletizacija sa vizuelnom inspekcijom i veštačkom inteligencijom

Univerzalni depaletizator koji proizvodi Photoneo je pametan sistem depaletizacije koji vam efikasno omogućava istovar kutija sa paleta na određenu lokaciju ili na pokretnu traku uz pomoć robota. Na ovaj način vaši zaposleni mogu da se posvete zadacima koji zahtevaju kreativnost i kritičko razmišljanje.

Poboljšajte svoj proces različitim tehnologijama

Klasična depaletizacija je proces istovara paletizovanih kutija na pokretnu traku ili neko drugo mesto. Mnoge fabrike i pogoni već uspešno koriste robote za istovar da automatizuju ovaj proces.

Photoneo Univerzalni depaletizer je rešenje za pametnu depaletizaciju koje kombinuje 3D vizuelnu inspekciju i napredne algoritme „machine learning“ sa pametnim robotima. Omogućava ekonomičan, siguran, pouzdan, konzistentan, efikasan i brz istovar paleta sa različitim kutijama koje se ne utovaruju po unapred određenom obrascu.

Želite kupiti našu opremu za Vision sisteme?

Pametna depaletizacija – proverite prednosti

Klasičan proces istovara „u slojevima“ (delayerization) odvija se na način da robot uhvati celu paletu kutija i postavi je na određeno mesto. Ovaj proces zahteva mnogo više prostora za skladištenje i manje je pouzdan od depaletizacije.

Korišćenjem veštačke inteligencije u procesu pametne depaletizacije postižete znatno bolje rezultate prilikom istovara paleta. Pošto robotska hvataljka istovaruje pojedinačne kutije sa palete, potrebno vam je samo onoliko prostora koliko i najveća kutija da ih postavite. Pored toga, za rukovanje pojedinačnim kutijama možete koristiti manju robotsku ruku i hvatač nego za palete, čime ćete uštedeti mnogo novca.

Photoneo Universal Depalletizer

Depaletizacija za revoluciju u logistici

Photoneo Universal Depalletizer - karakteristike

Zahvaljujući Photoneo pametnom rešenju za depaletizaciju, vaš rad će biti:

Možete pouzdano odabrati više od 5000 vrsta kutija, bez obzira na njihov raspored i vrstu palete.

Možete efikasno istovariti oko 1000 kutija na sat.

Robot se ne umara i ne treba mu ljudska interakcija. Radi non-stop (24/7/365), a preuzima i kutije težine do 50 kilograma.

Sa pametnim Photoneo Universal Depalletizer sistemom smanjujete operativne troškove, samo trebate osigurati dovoljno kutija za istovar.

Zahvaljujući:

Provereni algoritmi sistema prepoznaju različite oblike i veličine više od 5000 vrsta kutija. Osim toga, sistem automatski uči da prepozna nepoznate oblike kutija.

Inženjeri proizvođača Photoneo razvili su univerzalni držač pogodan za sve vrste kutija.

Naplata je 99,7% od samog početka korišćenja sistema. Preostalih 0,3% sistem dobija tokom vremena zahvaljujući prepoznavanju inicijalno nepoznatih tipova kutija uz pomoć machine learning-a.

Osigurajte prepoznavanje pomoću 3D kamere

Photoneo MotionCam-3D kamera opremljena je snažnom grafičkom karticom koja obrađuje do 15 miliona 3D tačaka u sekundi. Ova 3D kamera za vizuelnu inspekciju obrađuje sliku i izvodi rekonstrukciju point clouds-a.

3D kamera je ključna komponenta pametnog Photoneo Universal Depalletizer sistema. Omogućuje identifikaciju kutija i osigurava veću efikasnost i optimizaciju depaletizacije.

Otkrijte potencijal veštačke inteligencije

Umjetna inteligencija

Rešenja vođena veštačkom inteligencijom su nesumnjivo put u budućnost. Pametni sistemi oslobađaju integratora teških 3D proračuna i potrebe da dizajnira, testira ili otklanja greške.

Međutim, potrebno vam je osnovno mehaničko znanje o tome kako razlikovati hvataljke za različite zadatke.

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

Depaletizacija sa Photoneo Universal Depalletizer na UR robotu

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.

Ne propustite druge povezane vesti