Komplet Basler pylon vTools softvera za vision inspekcijske sisteme

Basler pylon verzije 7.4 može korisnicima pružiti sažetu tehničku podršku kod softvera za vision inspekcijski sistem, uključujući i podršku za najnovije V CXP-12 boost kamere i puno više. Komplet pylon softvera uključuje razne alate zvane vTools koji će korisnicima olakšati, poboljšati te ubrzati primenu vision inspekcijskih sistema.

Opsežna podrška Basler pylon softvera za vision inspekcijske sisteme

Basler, kao iskusan proizvođač uređaja za snimanje, pruža sveobuhvatno softversko rešenje koje je vrlo bitno kod vaših primena u vision inspekcijskim sistemima. Baslerov softver se koristi sa svim njihovim proizvodima, što je u suštini njihovog asortimana za vision inspekcijske sisteme.

Baslerov softver nudi sveobuhvatno rešenje, od konfiguracije kamera i zaprimanja slika do naprednog softvera za razne procese i primene. Njihov softver vam omogućava detaljno podešavanje i optimizaciju njihovih proizvoda kod specifičnih primena vašeg vision inspekcijskog sistema.

Baslerov softver omogućava vam da maksimalno iskoristite njihovu tehnologiju, bilo to konfigurisanje hvatanja kadrova, korišćenje idealnog softvera za ugrađene sisteme vision inspekcijskog sistema ili vizualiziranje 3D podataka od ToF kamera u pylon Vieweru.

pylon softver

Želite kupiti našu opremu za Vision sisteme?

Koje su novosti?

pylon vtools

U pylon verziji 7.4 Basler predstavlja unapređeni alat zvan „Flat-Field Correction“ za najnovije boost V CXP-12 kamere čime optimizujete sposobnost razvijanja slika.

Ovo izdanje dodaje podršku za najnovije boost V kamere i CXP-12 interfejs kartice. Zahvaljujući novom Flat-Field Correction alatu ispravljanje anomalija slike uzrokovanih varijacijama u svetlini piksela sada je pojednostavljeno. Firmver kamere upravlja završnim ispravcima što osigurava perfektno kalibrirane slike te obradu u stvarnom vremenu.

pylon vTools – najbitnije karakteristike

Lako stvorite i podesite funkcije za procesuiranje slika u pylon Viewer Workbench-u. Odaberite, konfigurišite i isprobajte zasebne korake procesuiranja u vTools te ih onda spremite kao „Recipe“ podatke za vaše primene. U stvarnom vremenu isprobajte i podesite svaki korak procesuiranja pomoću slika prikazanih uživo za optimalan rad.

Integrišite ove funkcije u vaše aplikacije pomoću pylon API-a. Pojednostavite čitanje kodova s vTools za Barkodove, QR Kodove te Data Matrix kodove. Pogledajte video gde je prikazano kako Baslerovi vTools poboljšavaju kvalitet kao i izvedbu vaših primena u vision inspekcijskom sistemu.

Komplet Baslerovog pylon vTool spoftvera

Algoritam za jednostavno i robusno podudaranje šablona.

Licence za Podudaranje šablona u pylon vTools nude jednostavno učenje modela i robusno prepoznavanje uzoraka intenziteta na slikama u stvarnom vremenu. Možete napraviti modele od slika iz stvarnog vremena ili slika datoteke što ih čini robusnima kod pojava deformacije ruba, rotacije i zamućenja zbog osigurane preciznosti sa normalizovanim međusobnim povezivanjem. Slike mogu biti poređane u nivou sa pozicijama podudaranog predmeta za dalje procesuiranje.

Brzo i pouzdano prepoznavanje QR kodova.

Čitač QR kodova uključuje pylon vTools za prepoznavanje QR kodova i dekodiranje. Ove licence pružaju izravnu implementaciju za postizanje izvanrednog prepoznavanja QR kodova sa velikim standardom prepoznavanja.

Visoke performanse u pretprocesiranju slika.

Licenca za pretprocesiranje nudi vTools za izvođenje morfoloških i aritmetičkih operacija, te operacija zaglađivanje slika. Ovi algoritmi visokih performansi omogućuju vam da poboljšate, maskirate ili podesite karakteristike slika kako bi ih optimizovali za buduće korake tokom procesuiranja.

Brzo i pouzdano prepoznavanje PDF417 kodova.

U ovim licencama uključeni su pylon vTools namenjeni za prepoznavanje i dekodiranje PDF417 kodova. Ovi alati koji su poznati po svojoj svestranosti, širokoj uporabi te su prilagođeni korisniku nude brzo i precizno prepoznavanje PDF417 kodova – neizostavna pomoć u raznim granama industrije; transport, logistika kao i sistemi za prepoznavanje.

Izmerite udaljenosti preko linija i geometrijskih oblika.

Licenca za Merenja u pylonu uključuje merenje udaljenosti preko jedne linije pomoću vTool-a. Korisnici mogu jednostavno odabrati sliku u stvarnom vremenu ili učitati sliku modela, nacrtati pravougaonik za merenje pomoću miša i meriti udaljenost između ćoškova. Pro verzija sadrži bolju opciju, gde je omogućeno merenje uz duž geometrijskih oblika (pravougaonici, krugovi itd.).

Algoritam za prepoznavanje jednostavnih i robusnih oblika i predmeta.

Licenca za geometrijsko prepoznavanje uzoraka nudi pylon vTools za učenje oblika modela bez napora te visoke performanse kod prepoznavanja oblika na slikama u stvarnom vremenu. Obeležavanjem slika iz datoteka ili stvarnog vremena možete izraditi modele, pomognuto algoritmom za automatsko otkrivanje ivica za efikasno prepoznavanje kontura. Razvrstajte slike sa pozicijom podudaranog predmeta za dalje procesuiranje.

Brzo i poudano prepoznavanje Data Matrix kodova.

Licence za čitanje Data Matrix kodova obuhvataju pylon vTools napravljenih za prepoznavanje i dekodiranje ovih kodova. Vodećim standardom tačnosti u industriji ovi alati prilagođeni su korisnicima te nude najefikasniji način za postizanje robusnog prepoznavanja Data Matrix kodova.

Mašinsko učenje za prepoznavanje predmeta.

Licence za analizu boje Blob u pylonu nude vTools za zadatke naprednih „Blob“ analiza koji ne mogu biti rešeni pomoću tehnike pragova sivih tonova (identifikacijom putem boje). Brzo odaberite piksele predmeta na slici u stvarnom vremenu ili slici iz datoteke te izvodite učenje unutar nekoliko sekundi. Možete postići robusnu i preciznu identifikaciju te analizu prostora, predmeta i strukture uz visoku performansu i kombinaciju sa dodatnim pylon vTools za filtriranje predmeta te morfologiju prostora.

Precizna transformacija piksela u stvarne koordinate.

Licenca za kalibraciju i korekciju nudi pylon vTool za brzu i direktnu kalibraciju kamera čime se omogućuje ispravljanje izobličenja i konverzija koordinata piksela u realne vrednosti. Izradite precizan model transformacije kako bi tačno zapisali pozicije predmeta, uglove ili dimenzije zavisno o njihovim pozicijama u stvarnosti.

Brzo i pouzdano prepoznavanje barkodova.

Čitač barkodova koristi se za prepoznavanje kao i dekodiranje do maksimalno 28 različitih tipova barkodova. Ovi alati nude najbrže načine za robusno prepoznavanje barkodova sa najboljim standardima prepoznavanja uz laganu ugradnju.

Brzo i pouzdano prepoznavanje Aztec kodova.

Licence za čitanje Aztec kodova predstavljaju pylon vTools napravljene za prepoznavanje kao i dekodiranje Aztec kodova. Njihova neprimentna integracija nudi najbrži put do pouzdanog prepoznavanja Aztec kodova sa najboljim standardima prepoznavanja.

Želite saznati više?

vizualni programi

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.

Ne propustite druge povezane vesti