Vision sistem sa ugrađenim AI za automatizovanu kontrolu

Cognex In-Sight 3800 vision sistem sa ugrađenom veštačkom inteligencijom (AI) je najbrži sistem za vizuelnu inspekciju mašina na svetu. Iskoristite njegovu moćnu tehnologiju “edge learning” i snimanja slika da biste automatizovali ultra-brze proizvodne linije, otkrili greške i rešili najteže izazove.

Zadovoljite sve vaše potrebe vizuelne inspekcije sa vision sistemom

Velika brzina, visoka rezolucija, velika fleksibilnost – napredni vision sistem In-Sight 3800 iz Cognex-a može se pohvaliti svim navedenim. Pruža vam visoko-performansno, ali user friendli i jednostavno rešenje za automatizovanu kontrolu. Sistem uključuje skup robusnih, standardnih (zasnovanih na pravilima) alata i inovativnu edge learning tehnologiju. Na ovaj način vam omogućava da rešite širok spektar proizvodnih aplikacija, od verifikacije sklopa i otkrivanja defekta proizvoda do čitanja etiketa i još mnogo toga.

Takođe vam omogućava da:

Na račun velike brzine obrade slike i brzog podešavanja sistema, povećavate protok materijala.

Pošto sistem snima slike visokog kontrasta i visoke rezolucije, možete otkriti i najmanje greške.

Uz pomoć objedinjene softverske platforme možete rešiti različite zadatke, od jednostavnih do složenih.

Želite kupiti naše Vision senzore?

Savladajte i najbrže proizvodne linije

Vision sistem In-Sight 3800 Cognex; brz

Dominirajte brzinom. In-Sight 3800 je četiri puta brži od In-Sight 2800 vision sistema, i sa više od tri puta većom rezolucijom. Sa dvostruko većom procesorskom snagom od prethodnih vision sistema daje vam superiorne performanse za bilo koju proizvodnu primenu.

Velika brzina sistema prati zahteve vaših procesa, omogućavajući vam da povećate propusnost linije i izvučete maksimum iz vašeg automatizovanog rešenja.

Automatizujte za nekoliko minuta pomoću edge learning tehnologije

In-Sight 3800 se može pohvaliti inovativnim alatima za “edge learning” koji čine prednosti veštačke inteligencije (AI) dostupnim svim korisnicima. Ovi alati omogućavaju i početnicima i stručnjacima da implementiraju pouzdanu automatizaciju na osnovu učenja primera referentnih proizvoda.

“Edge learning” sa naprednim algoritmima rešava različite klasifikacije proizvoda i aplikacije za čitanje teksta, npr. detekciju prisustva/odsustva, sortiranje po raznim kategorijama, napredno skeniranje karakteristika i još mnogo toga.

Vision sistem In-Sight 3800 Cognex; edge learning

Iskoristite prednosti alata vision sistema za naprednije zadatke

Vision sistem In-Sight 3800 Cognex; alati zasnovani na pravilima

Pored alata za “edge learning”, In-Sight 3800 vision sistem takođe nudi obiman skup standardnih alata (zasnovanih na pravilima). Možete koristiti jedan alat iz seta ili kombinaciju nekoliko. Na ovaj način izvlačite maksimum iz tradicionalne vizuelne inspekcije mašina ali i tehnologije veštačke inteligencije (AI).

Skup alata zasnovanih na pravilima omogućava vam da brojite piksele i uzorke, vodite robote, merite udaljenosti i klastere piksela (engl. blobs), čitate kodove, izvodite matematičke i logičke operacije i još mnogo toga.

Povećajte preciznost pomoću moćnog oblikovanja slike

Snimite slike visoke rezolucije bilo kog proizvoda u bilo kom okruženju. Zahvaljujući višebojnom osvetljenju (RGBV i IR), snimljene slike će biti kontrastnije i dobro osvetljene, bez obzira na boju i složenost objekta i uslove rada.

Klikom na dugme u In-Sight Vision Suite softveru, možete lako da promenite boju svetla i kreirate slike visoke rezolucije za još preciznije preglede.

In-Sight 3800 moćno formiranje slike

Pomerite granice HDR-a sa In-Sight 3800

Visok dinamički opseg plus (HDR+)

Kapacitet visokog dinamičkog opsega (HDR) In-Sight 3800 vision sistema je dodatno poboljšan tehnologijom visokog dinamičkog opsega plus (HDR+), koja automatski povećava kontrast. Kao rezultat, karakteristike koje ranije niste mogli da vidite sad možete videti na ujednačenijoj i detaljnijoj slici na jednom samom snimku.

Pored toga, HDR+ skraćuje vreme ekspozicije, omogućavajući vam da se prilagodite većim brzinama proizvodne linije.

Iskoristite prednosti fleksibilnog razvoja

In-Sight 3800 koristi softver In-Sight Vision Suite, koji je zajednički za sve In-Sight proizvode. Sadrži dva interfejsa, EasyBuilder i Spreadsheet.

Intuitivni EasyBuilder vodi vas kroz proces razvoja aplikacije pomoću “pokaži i klikni” (engl. point-and-click) interfejsa. Idealan je za izradu jednostavnih ili čestih zadataka i omogućava vam da brzo pretvorite testni koncept u realnu aplikaciju.

S druge strane, robusni Spreadsheet interfejs veoma je pogodan za razvoj složenih ili custom aplikacija.

In-Sight 3800; In-Sight Vision Suite software

Budite u toku sa promenama pomoću skalabilnog hardvera

In-Sight 3800 modularni hardver

Kontrolišite varijabilnost sa lakoćom. In-Sight 3800 vision sistem nudi vam fleksibilan softver i modularni hardver.Sa fleksibilnim komponentama koje se mogu zameniti na terenu, možete lako prilagoditi svoj sistem vizuelne inspekcije kako bi odgovarao različitim aplikacijama i vašim specifičnim zahtevima. Tako se možete u bilo kom trenutku brzo prilagoditi promenama u zahtevima, uključujući zamenu proizvoda, više standarde kvaliteta i brže izvođenje.

Omogućite mnoge aplikacije – od jednostavnih do složenih

In-Sight 3800 vam pomaže da automatizujete širok spektar aplikacija za inspekciju pri najvećim brzinama. Sa svojim modularnim hardverom i obimnim skupom alata, nudi vam rešenje za sve industrije, omogućavajući vam da povećate propusnost i poboljšate tačnost rezultata, bez obzira na zadatak koji imate.

Sistem možete koristiti u industrijama kao što su:

 • Inspekcija baterijskih ćelija: Identifikujte površinske defekte kao što su ogrebotine, udubljenja i kidanje i pribavite podatke o uspešnom/neuspešnom rezultatu.
 • Identifikacija klipnjače: Dešifrujte teško čitljiv tekst ugraviran na metalnim površinama da biste obezbedili pravilno rutiranje i sledljivost.
 • Provera kvaliteta zaptivka: Utvrdite da li su zaptivke adekvatne na osnovu prisustva/odsustva defekata.
 • Detekcija i sortiranje O-prstenova: Proverite prisustvo/odsustvo O-prstenova i sortirajte ih po boji tokom sklapanja.
 • Čitanje etiketa na bocama deterdženta: Lako upravljajte novim proizvodima dešifrovanjem serijskih kodova na različito obojeni pozadini.
 • Pregled palete šminke: Otkrijte prisustvo/odsustvo sadržaja i sortirajte komponente po boji da biste osigurali pravilno punjenje.
 • Robotsko upravljanje za biranje i postavljanje: Vodite robotske ruke da pokupe i stave sastavljene proizvode u kontejnere za konačno odlaganje.
 • Klasifikacija kutija sapuna prema mirisu: Identifikujte različite kategorije (mirise) da biste bili sigurni da je na pakovanje pričvršćena ispravna etiketa.
 • Broj pinova kabla: Prebrojite pinove da biste proverili kompletnost i obezbedili pravilan rad kabla tokom upotrebe.
 • Inspekcija sklapanja pametnog telefona: Otkrijte prisustvo/odsustvo komponenti tokom sklapanja na osnovu različitih nivoa osvetljenosti.
 • Čitanje bar kodova na bocama: Čitajte bar kodove, čak i na zakrivljenim površinama, da biste obezbedili odgovarajuću sledljivost.
 • Očitavanje serijskog koda i datuma isteka: Pročitajte serijski kod serije i datum isteka na neravnim površinama da biste osigurali svežinu proizvoda i sprečili njihovo povlačenje.
 • Inspekcija kutije za sokove: otkrijte i klasifikujte različite nedostatke, kao npr. oštećeni ili nedostajući delovi na pakovanju.
 • Praćenje paketa: Pročitajte više redova teksta odjednom da biste obezbedili ispravnu pošiljku.
 • Čitanje koda medicinskog uređaja i prepoznavanje teksta: Istovremeno čitajte 2D kodove i serijske brojeve da biste pravilno orijentisali komponente za konačno sklapanje.
 • Pregled etikete vakcine: Proveravajte etikete na tekučoj traci velikom brzinom da biste osigurali efikasnost vakcine i usklađenost sa propisima.
Cognex In-Sight aplikacije za ključnu upotrebu

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

In-Sight 3800 Cognex

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.

Ne propustite druge povezane vesti