Kontrastni senzor KRT 3C za industriju ambalaže

Kompaktni kontrastni senzor KRT 3C iz Leuze-a nudi vam brzo i pouzdano prepoznavanje razlika u kontrastu u aplikacijama gde je prostor za instalaciju ograničen. Koristite njegove male dimenzije u procesima pakovanja.

Kada se spoje fleksibilnost i korisnost

Senzori kontrasta se koriste za otkrivanje štampanih oznaka na objektima tokom procesa pakovanja. Ove kontrastne oznake su štampane na folijama, kesama, blisterima ili nalepnicama.

Leuze je razvio kompaktni kontrastni senzor serije 3C za fleksibilnu upotrebu sa različitim izvorima svetla (RGB svetlo, belo svetlo ili laserski generisano crveno svetlo) za sve uobičajene kombinacije boja i vrednosti sive. KRT 3C omogućuje pouzdanu i preciznu detekciju čak i malih razlika u kontrastu, kao i oznake za štampanje na sjajnim materijalima.

Želite da kupite naše senzore za specijalne namene?

Kontrastni senzor za uske prostore za ugradnju

Ekstremno kompaktni senzor serije 3C sa dimenzijama 11 x 32 x 17mm je najmanji Leuze-ov kontrastni senzor. Razvijen je posebno za slučajeve gde je prostor za instalaciju ograničen i oduševiće vas visokim stepenom fleksibilnosti tokom instalacije.

Robusno plastično kućište ima stepen zaštite IP67 i IP69K. Otpornost kućišta na sredstva za čišćenje koja se često koriste u industriji ambalaže potvrđuje ECOLAB sertifikat.

Sva podešavanja za integraciju i rad ovih senzora kontrasta, kao i promene formata proizvoda, mogu se lako izvršiti preko ugrađenog IO-Link-a.

Prednosti na prvi pogled

Kontrastni senzor KRT 3C je fleksibilan zahvaljujući nekoliko vrsta svetla u jednom kućištu: emituje višebojno (crveno, zeleno ili plavo svetlo), belo i lasersko crveno svetlo.

Senzor omogućuje pouzdanu detekciju čak i najmanjih razlika u kontrastu i štampanim oznakama čak i na sjajnim i visoko reflektirajućim materijalima.

KRT 3C može se pohvaliti vrlo preciznom i pouzdanom identifikacijom kontrasta sa kratkim vremenom odziva od 50 µs (laser: 125 µs) i minimalnim podrhtavanjem signala za optimalan protok vaše mašine.

Zahvaljujući kompaktnom i robusnom kućištu, senzor se može pohvaliti visokom fleksibilnošću ugradnje i jednostavnom integracijom, čak i u skučenim prostorima. Osim toga, senzor ima visok nivo zaštite (IP 67, IP 69K) i ECOLAB sertifikat.

Dostupno vam je nekoliko metoda učenja, čime se osigurava odgovarajuća rutina za jednostavno i brzo pokretanje mašine (statičko ili dinamičko učenje u 2 tačke, statičko učenje u 1 tački).

Kontrastni senzor KRT 3C ima IO-Link za jednostavnu integraciju dodatnih funkcija u kontrolu mašine, na primer jednostavnu promenu formata za upravljanje receptom, parametriranje senzora ili zaključavanje dugmeta za učenje kako bi se sprečilo neovlašćeno rukovanje.

kontrastni senzor KRT 3C Leuze

Odaberite odgovarajući izvor svetla

kontrastni senzor KRT 3C Leuze

Pošto pouzdanost detekcije kontrastnih oznaka u različitim primenama zavisi od boje emitovane svetlosti, kontrastni senzor KRT 3C koristi tri različite vrste svetlosti. Na ovaj način možete odabrati odgovarajući izvor svetlosti prema vrsti materijala i boji etikete prilikom pakovanja ili etiketiranja:

Višebojni izvor koristi crveno, zeleno ili plavo LED svetlo (RGB). Automatskim odabirom prave boje koju emituje senzor, možete pouzdano detektovati vrednosti različitih kombinacija boja ili kombinacija sive. Višebojni senzori su posebno pogodni za veoma šarene trake za obeležavanje.

Belo LED svetlo se koristi kada želite da razlikujete boje ili nijanse sive od referentne sive (sa istom rezolucijom kontrasta). Ovo obezbeđuje veću pouzdanost, posebno u slučaju kontrastnih oznaka na sjajnoj pozadini.

Crveni laserski kontrastni senzori emitiraju vrlo malu tačku laserskog svetla i stoga su idealan izbor za otkrivanje vrlo malih tragova i promena udaljenosti.

Lako konfigurišite, upravljajte i održavajte kontrastni senzor

Kontrastni senzori KRT 3C se mogu podesiti ili (i) preko dugmeta za učenje, (ii) preko kabla za daljinsko učenje ili (iii) preko IO-Link-a.

Korišćenje IO-Link-a za konfiguraciju, rad i održavanje (nadgledanje statusa) kontrastnih senzora pojednostavljuje integraciju i tako vam pomaže da smanjite vreme zastoja u proizvodnji.

 • Lako prebacivanje formata na drugu vrstu filma ili etikete učitavanjem odgovarajućeg skupa parametara u senzor kontrasta, uključujući željenu vrednost promene kontrasta (takođe moguće direktno preko HMI interfejsa)
 • Nema gubljenja vremena na resetovanje i učenje senzora kontrasta prilikom promene formata
 • Podaci o signalu i dijagnoza u realnom vremenu
 • Brzo i lako učenje na daljinu ili zaključavanje dugmeta za učenje preko IO-Link-a
 • Različite metode učenja omogućavaju brzo pokretanje mašine:
  • Statičko učenje u 2 tačke: Pogodno za ručno pozicioniranje oznaka i pozadina
  • Dinamičko učenje u 2 tačke: Pogodno za pomeranje oznaka unutar automatizovanih mašinskih procesa
  • Statičko učenje od 1 tačke: Pogodno za otkrivanje bilo koje vrste oznake na homogenoj pozadini ili izvan referentne vrednosti
kontrastni senzor KRT 3C IO-link

Fleksibilno postavite kontrastni senzor

kontrastni senzor KRT 3C Leuze

Predmeti ili posekotine u procesima pakovanja moraju se otkriti brzo i sa visokom pouzdanošću prebacivanja. Takođe, postoje izazovni uslovi okoline kao što su uski prostori za instalaciju ili česti procesi čišćenja. Kontrastni senzor KRT 3C ima robusno minijaturno kućište i može se fleksibilno koristiti za različite zadatke detekcije.

 • Malo kućište, visine samo 32 mm, pruža fleksibilnost pri ugradnji, posebno u zatvorenim prostorima
 • KRT 3C se takođe može koristiti u okruženjima koja zahtevaju stepen zaštite IP 67 i IP 69K
 • ECOLAB sertifikat osigurava pogodnost za aplikacije u kojima se sistem mora redovno čistiti i koristiti sredstva za čišćenje

Proverite slučajeve uporabe u industriji

Kontrastni senzor KRT 3C: detekcija tragova posekotina

KRT 3C detekcija tragova posekotina na traci za označavanje

Kontrastni senzor KRT 3C: poravnanje cevi

Poravnanje cevi u sistemu za punjenje pomoću detekcije oznaka u boji

Kontrastni senzor: KRT 3C uvlačenje PVC trake

Ubacivanje PVC trake u mašine za termoformiranje

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

Industrija ambalaže

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.

Ne propustite druge povezane vesti