Brzi laserski senzor položaja za spoljašnju upotrebu

Micro-Epsilon OptoNCDT ILR 1171 je laserski senzor položaja visokih performansi koji omogućava do 20 puta brža merenja na udaljenostima do 270 m. Frekvencija merenja do 40 kHz i princip TimeOfFlight (ToF) lasera ​​vam omogućavaju da vrše stabilna merenja na statičnim i pokretnim ciljevima, čak i u zahtevnim uslovima. Prednost ovog robusnog senzora sa ALU kućištem i IP67 zaštitom je u tome što ga možete lako instalirati čak i u najmanjim prostorima.

Viša frekvencija za bolji kvalitet signala

OptoNCDT ILR 1171-125 laserski senzor položaja idealan je za spoljašnja merenja rastojanja do 270 m. Zamenjuje model ILR1191, ali može postići visokoenergetske impulse zahvaljujući ToF laserskom principu sa infracrvenim svetlom i mnogo većom brzinom merenja. Rezultat su stabilna merenja i veoma dobar kvalitet signala, osim toga, ovaj senzor radi čak i u veoma teškim spoljašnjim uslovima, na primer po kiši i magli. Njegova visoka temperaturna stabilnost omogućava vam da ga koristite na temperaturama od -40°C do +60°C.

Usrednjavanje preko veće tačke na meti obezbeđuje visok kvalitet signala i posledično visok kvalitet merenja. Senzor ima analogni izlaz, ali za brže podešavanje i kontrolu moguće je povezati senzor sa računarom.

Ovaj laserski senzor će vas impresionirati svojom velikom brzinom, kompaktnim dizajnom i preciznim merenjima na velikim udaljenostima. Iskoristite njegove mogućnosti za merenje dinamičkog pomeranja, udaljenosti i položaja – čak i na izazovnim površinama.

Laserski senzor položaja OptoNCDT ILR1171-125

Želite kupiti naše senzore velike preciznosti?

Laserski senzor položaja ILR1171 za preciznije meritve

Laserski senzor položaja OptoNCDT ILR1171-125

Laserski senzor položaja bez reflektora ILR 1171-125 može da meri na udaljenostima između 0,2 m i 125 m na beloj meti ili između 0.2 m i 70 m na crnoj meti. Pri merenju reflektorom maksimalni merni opseg se povećava sa 125 m na 270 m. Linearnost na rastojanjima između 1-70 m je bolja od ±60 mm, a ponovljivost bolja od 25 mm.

Ovaj senzor omogućava brzo i beskontaktno merenje pomaka i udaljenosti. Zahvaljujući svojim kompaktnim dimenzijama i ALU okviru, možete ga integrisati čak i na najmanja mesta ugradnje u mnogim industrijskim aplikacijama.

Pogledajte karakteristike Micro-Epsilon optoNCDT ILR1171 modela

 • Veliki merni opseg: do 125 m (sa reflektorom do 270 m)
 • Visoka preciznost i stabilnost signala
 • Izvor svetlosti: laser, klasa 1, <1 mV, 905 nm (infracrveno svetlo)
 • Linearnost: < ±60 mm (rastojanje 1-70 m, sa reflektorom)
 • Rezolucija: 1 mm
 • Ponovljivost: < 25 mm (rastojanje 1-70 m, sa reflektorom)
 • Analogni izlaz i serijske veze (RS422 / RS232)
 • Mala težina: 140 g
 • Visoka temperaturna stabilnost omogućava merenja na temperaturama od -40 °C do +60°C
 • Zaštita: IP67

Veličina tačke na meti, odnosno minimalna veličina mete, na udaljenosti od 70 m je 32 x 157 mm. Dimenzije tačke na meti na drugim rastojanjima prikazane su na slici.

Laserski senzor položaja OptoNCDT ILR1171 - dimenzije tačke na meti

Koristite laserski senzor položaja u mnogim mernim aplikacijama

Zahvaljujući svojoj robusnoj konstrukciji i kompaktnom dizajnu, laserski senzor položaja optoNCDT ILR1171 iz Micro-Epsilona može se koristiti za unutrašnje i spoljašnje aplikacije, kako za statične tako i za pokretne objekte.

Možete koristiti ILR senzore za:

 • nadzor u valjaonicama,
 • pozicioniranje kranova i opreme za utovar,
 • kontrola položaja vozila i brodova i
 • mnogo više.

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

laserski triangulacijski senzor optoNCDT 1900 Micro-Epsilon

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.

Ne propustite druge povezane vesti