3D kamera u boji za nove mogućnosti u automatizaciji

MotionCam-3D Color proizvođača Photoneo je vrhunska 3D kamera u boji koja može da snima visokokvalitetne 3D slike u boji statičnih i dinamičkih objekata. Koristite ove industrijske kamere, sa najvećom rezolucijom na svetu, za naprednu automatizaciju, uključujući različite tehnologije vizuelne inspekcije.

Snimite statične i dinamične objekte 3D kamerom u boji

MotionCam-3D Color, 3D kamera u boji, ključni je deo Photoneove 3D opreme za vizuelnu inspekciju proizvoda. Svojom vrhunskom opremom, Photoneo obezbeđuje veću efikasnost i optimizaciju proizvodnje, obrade i montaže proizvoda. Neophodan je posebno u automobilskoj, logističkoj i elektronskoj industriji, kao i u prehrambenoj industriji i medicini.

MotionCam-3D Color kamera će vas oduševiti ne samo kombinacijom dobijanja 3D podataka visoke preciznosti i mogućnošću snimanja slika objekata u pokretu, već i mogućnošću dobijanja podataka o boji objekata. Ova kombinacija otvara mnoge nove mogućnosti za naprednu automatizaciju, npr. digitalna tvinning tehnologija, virtuelna realnost (VR), proširena stvarnost (AR), veštačka inteligencija (AI) i Metaverse tehnologija.

Želite kupiti našu opremu za Vision sisteme?

Stvorite detaljne »3D point clouds« u boji

3D kamera u boji Photoneo

Iako je Photone MotionCam-3D, 3D kamera, već omogućila brzo, robusno i precizno 3D snimanje statičnih i dinamičkih objekata, tek treba da uhvati podatke o boji. U oblasti industrijske 3D vizuelne inspekcije proizvoda i vizuelne kontrole robota, MotionCam-3D Color kamera rešava ovaj važan nedostatak tako što snima visokokvalitetne 3D oblake tačaka u boji u realnom vremenu.

Tačni i pouzdani podaci, sa informacijama o dubini, boji i kretanju, ključni su za uspešno korišćenje tehnologija veštačke inteligencije. Pored izazovnih robotskih aplikacija, ovi podaci omogućavaju već pomenute mega trendove naprednih tehnologija. MotionCam-3D Color vam tako nudi mogućnost da istražite i otkrijete nova poboljšanja za postojeće procese u svim oblastima, ne samo u teškoj industriji.

Proverite ključne karakteristike 3D kamere u boji

 • Pružanje visokokvalitetnih 3D podataka: ovi podaci su ključni za prepoznavanje položaja i orijentacije objekata u 3D prostoru.
 • Dinamičan i kontinuiran rad: kamera za vizuelnu inspekciju proizvoda koja može da radi u dinamičnom okruženju i omogućava kontinuirano snimanje 3D „point cloud-a“ bez pauze.
 • Snimanje podataka o boji: Kamera za vizuelnu inspekciju proizvoda koja snima podatke o boji i upoređuje ih sa 3D izlazom omogućava korišćenje algoritama veštačke inteligencije vizuelne inspekcije proizvoda.

Zahvaljujući ugrađenom CMOS senzoru, MotionCam-3D kamera u boji sa svojom patentiranom tehnologijom paralelne strukture svetlosti omogućava vam da snimite detaljni cloud point čak i na objektima koji se brzo kreću. Čak i u promenljivim uslovima, možete računati na slike bez deformacija i drugih artefakata.

3D kamera u boji Photoneo

Karakteristike kamere MotionCam-3D Color

 • Izlazni podaci: „point clouds“, tekstura boja, normalna slika i dubinska slika
 • Podaci o boji: kao RGB slika preslikana u 3D podatke ili kao izvorna RGB slika s rezolucije do 8 Mpx
 • Snimanje slika objekata u pokretu do 144 km/h (bez zamućenja kretanja)
 • Visoka oštrina uglova
 • Efikasna zaštita od vibracija i ambijentalnog svetla
 • Izuzetno visoka rezolucija i preciznost:
  • Dinamički objekti: rezolucija 0,9 Mpx, tačnost 0,300 mm
  • Statički objekti: rezolucija 2 Mpx, tačnost 0,150 mm
 • Neuporediv korisni opseg od 36 cm do 4 m, zahvaljujući 6 različitih modela kamera
 • Lagano i izdržljivo kućište od ugljenika IP65
 • Napajanje preko kabla za napajanje (PoE) ili mrežnog napajanja od 24 V
 • Jednostavno podešavanje, kompatibilno sa GenICam interfejsom
 • Obrada slike u kameri

6 modela kamera za širok raspon primena

3D kamera u boji Photoneo domet skeniranja
3D kamera u boji Photoneo karakteristike

Iskoristite snagu obrade 3D kamere u boji

MotionCam-3D kamera u boji dodatno se ističe moćnom grafičkom procesorskom jedinicom koja može da obradi čak 15 miliona 3D tačaka u sekundi. Kamera vam stoga pruža svu procesorsku snagu potrebnu za obradu slike i rekonstrukciju 3D tačke bez opterećenja ličnog ili industrijskog računara na koji je kamera povezana.

Zbog zaštite od prodiranja vode i prašine (klasa zaštite IP65), kamera se može koristiti u zahtevnim industrijskim okruženjima. Instalacija u takvim okruženjima dodatno je pojednostavljena mogućnošću napajanja preko do 30 metara mrežnog kabla (PoE).

3D kamera u boji Photoneo primena

Postavite parametre brzo i jednostavno

Sa besplatnim softverskim alatom PhoXi Control možete brzo i jednostavno postaviti kameru MotionCam-3D Color za vizuelnu inspekciju proizvoda. Između ostalog, možete postaviti razne radne parametre te pregledavati i spremati snimljene „point clouds“.

Kao i Photoneo PhoXi 3D Scanner, kamera MotionCam-3D Color podržana je u razvojnim okruženjima Adaptive Vision Studio, Halcon, LabView i Matrox Imaging.

Napredni korisnici i integratori sistema takođe imaju dostupne API-je za C++ i C# programske jezike.

Istražite nove mogućnosti automatizacije

Napredne karakteristike kamere MotionCam-3D Color revolucionarne su u području 3D vizuelne inspekcije proizvoda i otvaraju mnoge nove mogućnosti za automatiziranje svih vrsta projekata. Ova se kamera može koristiti i za zahtevne aplikacije temeljene na naprednom prepoznavanju i inspekciji objekata, kao i za potpuno nove vidne aplikacije koje zahtevaju izradu 3D modela.

Snimite slike dinamičkih objekata najvišeg kvaliteta, odredite zrelost voća, odaberite i sortirajte kutije označene bojama i još mnogo toga.

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.

Ne propustite druge povezane vesti