3D kamera u boji za nove mogućnosti u automatizaciji

MotionCam-3D Color kompanije Photoneo predstavlja vrhunsku 3D kameru u boji koji vam omogućava da napravite savršeno kvalitetne 3D skenirane statičke i dinamičke scene u boji. Koristite ovu kameru visoke rezolucije za napredne sisteme automatizacije, uključujući digital twinning, VR, AR, AI ili Metaverse.

Snimite statičke i dinamičke objekte 3D kamerom u boji

MotionCam-3D Color, 3D kamera u boji, ključni je dio Photoneo-ve 3D opreme za mašinski vid. Svojom vrhunskom opremom Photoneo osigurava veću učinkovitost i optimizaciju procesa proizvodnje, obrade i montaže proizvoda. Nezaobilazan je posebice u automobilskoj, logističkoj i elektroničkoj industriji te u prehrambenoj industriji i medicini.

Kamera MotionCam-3D Color oduševit će vas ne samo kombinacijom dobivanja visoko preciznih 3D podataka i mogućnosti snimanja slika objekata u pokretu, već i mogućnošću dobivanja podataka o boji objekata. Ova kombinacija otvara mnoge nove mogućnosti za naprednu automatizaciju, npr. digital twinning tehnologiju, virtualnu stvarnost (VR), proširenu stvarnost (AR), umjetnu inteligenciju (AI) i Metaverse tehnologiju.

Želite kupiti našu Opremu za mašinski vid?

Stvorite detaljne »3D point clouds« u boji

3D kamera u boji Photoneo

Iako je Photoneova 3D kamera MotionCam-3D već omogućila brzo, robusno i precizno 3D snimanje statičnih i dinamičkih objekata, još nije uspjela prikupiti podatke o boji. U području industrijskog 3D strojnog vida i vizualnog upravljanja robotima, kamera MotionCam-3D Color rješava ovaj bitan nedostatak snimanjem visokokvalitetnih 3D „point clouds“ u boji u stvarnom vremenu.

Tačni i pouzdani podaci, sa informacijama o dubini, boji i pokretu, ključni su za uspješno korištenje tehnologija umjetne inteligencije. Osim izazovnih robotskih aplikacija, ovi podaci omogućuju već pomenute automatizacijske mega trendove. MotionCam-3D Color vam time nudi mogućnost istraživanja i otkrivanja novih poboljšanja za postojeće procese u svim područjima, ne samo u teškoj industriji.

Ključne karakteristike 3D kamere u boji

Pružanje visokokvalitetnih 3D podataka: ti su podaci ključni za prepoznavanje položaja i orijentacije objekata u 3D prostoru.
Dinamičan i kontinuiran rad: kamera za mašinski vid koja može raditi u dinamičnom okruženju i omogućuje kontinuirano snimanje 3D „point clouda“ bez pauza.
Snimanje podataka o boji: Kamera za strojni vid koja snima podatke o boji i upoređuje ih sa 3D izlazom omogućuje korištenje algoritama umjetne inteligencije mašinskog vida.

Zahvaljujući ugrađenom CMOS senzoru, kamera MotionCam-3D Color sa svojom patentiranom tehnologijom paralelnog strukturiranog svjetla omogućuje vam snimanje detaljnih oblaka točaka čak i na objektima koji se brzo kreću. Čak i u promjenjivim uvjetima stoga možete računati na slike bez deformacija i drugih oštećenja.

3D kamera u boji Photoneo

Karakteristike kamere MotionCam-3D Color

 • Izlazni podaci: „point clouds“, tekstura boja, normalna slika i dubinska slika
 • Podaci o boji: kao RGB slika preslikana u 3D podatke ili kao izvorna RGB slika sa rezolucijom do 8 Mpx
 • Snimanje slika objekata u pokretu do 144 km/h (bez zamućenja kretanja)
 • Visoka oštrina ivica
 • Učinkovita zaštita od vibracija i ambijentalnog svjetla
 • Iznimno visoka rezolucija i tačnost:
  o Dinamički objekti: rezolucija 0,9 Mpx, tačnost 0,300 mm
  o Statični objekti: rezolucija 2 Mpx, tačnost 0,150 mm
 • Neuporediv korisni raspon od 36 cm do 4 m, zahvaljujući 6 različitih modela kamera
 • Lagano i izdržljivo karbonsko IP65 kućište
 • Napajanje putem strujnog kabla (PoE) ili 24 V mrežnog napajanja
 • Jednostavno postavljanje, kompatibilno sa GenICam interfejsom
 • Obrada slike u fotoaparatu

6 modela kamera za širok raspon primjena

3D kamera u boji Photoneo domet skeniranja
3D kamera u boji Photoneo karakteristike

Iskoristite snagu obrade 3D kamere u boji

Kamera MotionCam-3D Color dodatno se ističe snažnom jedinicom za grafičku obradu koja može obraditi čak 15 milijuna 3D tačaka u sekundi. Kamera vam stoga pruža svu procesorsku snagu potrebnu za obradu slike i rekonstrukciju 3D tačaka bez opterećenja osobnog ili industrijskog računara na koje je kamera spojena.

Zbog zaštite od prodora vode i prašine (IP65), kamera se može koristiti u zahtjevnim industrijskim okruženjima. Instalacija u takvim okruženjima dodatno je pojednostavljena mogućnošću napajanja preko do 30 metara mrežnog kabela (PoE).

3D kamera u boji Photoneo primjena

Postavite parametre brzo i jednostavno

Sa besplatnim softverskim alatom PhoXi Control možete brzo i jednostavno postaviti kameru za mašinski vid MotionCam-3D Color. Između ostalog, možete postaviti razne radne parametre te pregledavati i spremati snimljene „point clouds“.

Kao i Photoneo PhoXi 3D Scanner, kamera MotionCam-3D Color podržana je u razvojnim okruženjima Adaptive Vision Studio, Halcon, LabView i Matrox Imaging.

Napredni korisnici i integratori sistema također imaju dostupne API-je za C++ i C# programske jezike.

Pogledajte nove mogućnosti automatizacije

Napredne karakteristike kamere MotionCam-3D Color revolucionarne su u području 3D mašinskog vida i otvaraju mnoge nove mogućnosti za automatiziranje svih vrsta projekata. Ova se kamera može koristiti i za zahtjevne AI aplikacije temeljene na naprednom prepoznavanju i inspekciji objekata, kao i za potpuno nove vidne aplikacije koje zahtijevaju izradu 3D modela.

Snimite slike dinamičkih objekata najviše kvalitete, odredite zrelost voća, odaberite i sortirajte kutije označene bojama i još mnogo toga.

Želite više informacija?

Popunite kontakt obrazac i javit ćemo vam se uskoro.

  Pretplatite se na naš newsletter!

   Ne propustite druge povezane vijesti