Nadograđeni studio za automatski bin picking

Bin Picking Studio 1.6.0, nadograđeni ultimativni alat za robotsku inteligenciju, dostupan je od Photonea. Donosi Vam više mogućnosti da poboljšate svoje projekte i povećate svoju udobnost. Iskoristite prednosti pametnijeg, lakšeg, a opet sofisticiranijeg automatskog bin picking-a.

Efikasno automatizujte bin picking

Bin Picking Studio (BPS) je kombinacija snažnog hardvera za 3D vision, predstavljenog PhoXi skenerima Photoneo-a, i inteligentnog softvera za podešavanje picking-a. Photoneo je objavio BPS 1.6.0 – značajnu nadogradnju njihovog vrhunskog alata za robotsku inteligenciju za aplikacije bin picking-a. Ova verzija rešenja za komisioniranje „Sve u jednom“ uvodi širok spektar novih funkcija i poboljšanja Vašeg iskustva pri bin picking-u.

BPS sada radi lakše i brže na Ubuntu 18.04 i na najnovijoj verziji Google Chrome-a i TeamViewer-a. Vreme pokretanja standardnog rešenja za „picking“  je ispod 10 sekundi, a vreme zaustavljanja traje samo jednu sekundu. Ovo čini promenu primenjenog rešenja sa robotskog kontrolera nekoliko puta bržom nego u prethodnim verzijama BPS-a.

Želite kupiti našu opremu za Vision sisteme?

Iskoristite vrhunske funkcionalnosti

Bin Picking Studio Photoneo

Sa više mogućnosti da poboljšate svoje projekte i povećate Vašu udobnost, ovaj najsvestraniji softver za robotsku inteligenciju omogućava Vam pametniji, lakši i sofisticiraniji bin picking putem sledećih funkcija:

BPS Vam sada omogućava da pokupite do 4 različita objekta i koristite do 4 skenera u okviru jednog scenarija bin picking-a.

BPS sada omogućava definisanje specifične metode hvatanja za svaki vision sistem. Ovo Vam omogućava da koristite najprikladniju strategiju picking-a, koja bi mogla biti potrebna u slučaju razlika u obliku izabranih predmeta, položaja bin-a ili drugih faktora.

Automatizujte svoj proces kalibracije. Nakon pokretanja postupka kalibracije u BPS-u, robot može da pozove zahtev „Dodaj tačku kalibracije“. Sve što treba da uradite je da napišete jednostavan robotski program, sačekate da se kalibracija završi, a zatim samo proverite i sačuvate rezultate u BPS. Robot modul za svaki brend dolazi sa primernim programom kalibracije.

Stranica za implementaciju BPS-a sada nudi praćenje osnovne statistike bin picking-a. Možete posmatrati vreme ciklusa na osnovu dolaznih zahteva za putanjom ili zahteva za skeniranje, kao i prosečnog vremena ciklusa.

Rešenja za bin picking se mogu primeniti u režimu simulacije. Pozovite osnovne zahteve za bin picking direktno sa stranice za primenu kako biste obezbedili jednostavnu i brzu procenu i podešavanje performansi bin picking-a, bez veze sa pravim robotom.

Upravljajte bin picking-om na daljinu preko web pretraživača koristeći lokalnu mrežu. Takođe možete koristiti sistem bez povezanog monitora preko web pretraživača i VNC-a sa drugog računara preko lokalne mreže ili TeamViewer-a. Upravljanje mrežnim postavkama je poboljšano, što sprečava konfliktne postavke između BPS-a i glavnog sistema.

Bin Picking Studio 1.6.0 dolazi sa najnovijim PhoXiControl softverom za PhoXi 3D skenere.

Iskoristite prednosti poboljšanja i promena

Photoneo je napravio sledeće izmene kako bi poboljšao Vaše iskustvo:

  • Opcija za dupliranje postojećeg vision sistema
  • Mogućnost vizuelizacije volumetrijskog modela hvataljke u Inspector-u
  • Vizuelizacija graničnog okvira lokalizacije na stranici Primena
  • Vizuelizacija sudarajućih delova robota i okoline u Inspektoru
  • Dupliranje postojećeg objekta okruženja i zamena STL postojećeg objekta okruženja
  • Stranica izabranog objekta sada koristi isti izgled kao stranica Gripper
  • Prerađen i poboljšan izgled stranice vision sistema
  • Novi izgled panela za pomoć
  • Kartice interfejsa robota i kontrolera robota na internet stranici su spojene u jednu karticu robota

Kompletno rešenje za Vaše projekte bin picking-a

Bin Picking Studio kompletno rešenje

U robotskim proizvodnim linijama BPS je sposoban da obrađuje predmete od različitih materijala i da obrađuje materijal nasumično raspoređen u neorganizovanim bin-ovima i ubacuje ga u proizvodnu liniju.

Sve ovo je omogućeno preciznim 3D vision sistemom koji je sposoban da detektuje različite tipove objekata, kao i robotskim obaveštajnim sistemom, sposobnim da usmerava robote da bezbedno izvade objekte. Zahvaljujući raznovrsnoj fleksibilnosti 3D skenera i mogućnosti integracije sa raznim robotima, može se kreirati širok spektar prilagođenih rešenja.

Photoneov Bin Picking se ističe u:

Porodica PhoXi 3D skenera sa širokim spektrom obima skeniranja i iskustvom korišćenja u najsurovijim industrijskim okruženjima.

Pristup zasnovan na CAD-u testiran i odobren od strane kupaca automobila sa visokim zahtevima robusnosti i preciznosti.

Jedinstvena kontrola robota sa brzim proračunom putanje kretanja, uz održavanje najviših bezbednosnih standarda.

Baza podataka stotine robotskih modela vodećih proizvođača robota.

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

Bin Picking Studio

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.

Ne propustite druge povezane vesti