3D bezbednosni radarski sistem nove generacije

Inxpect-ov 3D sigurnosni radarski sistem je jedan od retkih sistema na tržištu zasnovanih na radarskoj tehnologiji. Sada ima nove funkcije senzora i kontrolne jedinice koje se mogu lako konfigurisati putem bežične veze i obezbeđuju bezbedan rad za operatere u kontaktu sa pokretnim mašinama.

Nova imena proizvoda iz Inxpect-a

Inxpect-ov 3D sigurnosni radarski sistem je jedan od nekoliko volumetrijskih sigurnosnih uređaja na tržištu zasnovanih na radarskoj tehnologiji. Sastoji se od 3D pametnih radarskih senzora, kontrolne jedinice i bezbednosne aplikacije Inxpect, koja povezuje tačke između i donosi brojne opcije konfiguracije. Koristite mogućnost konfiguracije u realnom vremenu, koja vam omogućava dinamičku modifikaciju zona detekcije i osetljivosti sistema. Obezbedite najbolju zaštitu za ljude koji su u kontaktu sa mašinama!

U maju 2022. Inxpect je promenio imena za svoje proizvode. Ovi nazivi zamenjuju stare nazive koji su bili u upotrebi pre objavljivanja.

Želite kupiti našu Optoelektronsku opremu za bezbednost mašina?

Nove funkcionalnosti donose nove mogućnosti

3D pametni radarski senzori S200 serije imaju neke dodatne funkcije kao što su detekcija statičkog objekta i različita vidna polja (FOV). Sada dolaze sa simetričnim, asimetričnim i koridorskim FOV.

Ažurirane kontrolne jedinice serije C200 imaju Ethernet vezu sa podrškom za ProfiSafe protokol. Dodati slot za microSD karticu omogućava čuvanje ili vraćanje konfiguracija i akreditiva za prijavu preko microSD kartice.

Poboljšane i dodatne karakteristike radarskih senzora i kontrolnih jedinica zajedno sa Inxpect Safety aplikacijom dodatno će vam olakšati razvoj najsavremenijih bezbednosnih rešenja i obezbediti najviši nivo bezbednosti u zahtevnim uslovima rada i u prljavim sredinama gde bi se drugi sigurnosni uređaji pokvarili.

Iskoristite naprednu funkcionalnost kontrolnih jedinica

Kontrolne jedinice serije C200 za radarski sistem za detekciju imaju sigurnu Ethernet komunikaciju i slot za microSD karticu. Ažurirane jedinice pružaju naprednu funkcionalnost:

 • Daljinsko konfigurisanje preko Inxpect Safety aplikacije: bezbednost je zagarantovana usvajanjem najviših bezbednosnih standarda.
 • Dinamička konfiguracija i modifikacija zona detekcije u realnom vremenu i osetljivost sistema, zona upozorenja i funkcionalnost ulaza.
 • Konfiguracije i akreditivi za prijavu mogu se sačuvati i vratiti putem microSD kartice.
 • Podrška za različite Fieldbus protokole (npr. ProfiSafe, CIP Safety, FSoE).
Inxpect kontrolna jedinica ISC B01

Otkrijte više sa naprednim Field Of View

Inxpect 3D bezbednosni radarski senzori sa naprednim Field Of View (FOV) imaju dodatnu opciju izbora simetričnog, asimetričnog ili koridornog FOV koji donosi sve više i više modularnosti za sve industrijske primene.

Kada koristite asimetrični FOV morate imati na umu centralnu osu senzora, a kada koristite FOV u koridoru, bočni pogled je „odsečen“ tamo gde to zahteva aplikacija. Zbog prirode radiofrekventnih talasa, senzori su otporni na dim, prašinu, krhotine, kišu, maglu, sneg i refleksije svetlosti.

Povećajte performanse aplikacije pomoću novih funkcija

Koristite Inxpect 3D sigurnosni radar da efikasno:

 • Zaštitite pristup
  • kada osoba uđe u opasno područje, sistem bezbedno zaustavlja vašu mašineriju
 • Sprečite ponovno pokretanje
  • sistem proverava da li je opasna oblast prazna i tek tada dozvoljava ponovno pokretanje vaše mašinerije
 • Otkrivanje statičnih objekata
  • detektovati čak i statične objekte u oblasti koja drži mašinu u zaustavljanju. Ovo je posebno važno i pomaže u izbegavanju sudara sa potencijalnim preprekama u mobilnim aplikacijama kao što su nadzemni portali, AGV, samovozeća vozila itd.

Poboljšane i dodatne karakteristike 3D radarskih senzora i kontrolnih jedinica omogućavaju vam još efikasnije upravljanje sigurnosnim sistemom.

Pogledajte sve prednosti Inxpect 3D sigurnosnog radara

Dinamički modifikujte zonu detekcije

Možete da konfigurišete parametre sistema u realnom vremenu, omogućavajući dinamičku modifikaciju zone detekcije. Ova funkcija je posebno korisna za aplikacije mobilnih industrijskih robota (MiR).

Poboljšajte komunikaciju

Ethernet bezbednosni fieldbus vam omogućava bezbednu, laku i brzu komunikaciju sa PLC-om mašine. Možete da razmenjujete složene informacije u realnom vremenu.

Iskoristite kratko vreme odgovora

Sa vremenom odziva manjim od 100ms Inxpect sigurnosnog radara, možete uštedeti prostor i smanjiti površinu potrebnu za zaustavljanje vaše mašine.

Daljinskim putem konfigurišite uređaj

Ethernet komunikacija vam garantuje veću fleksibilnost, lakšu integraciju i daljinsku konfiguraciju vašeg sistema. Komunikacija sa ISC-B01 je obezbeđena najnaprednijim bezbednosnim protokolima.

Koristite privremeno isključenje zvuka za bezbedan pristup

Kontrolni modul karakteriše programabilnu funkciju isključivanja zvuka: konfiguracija grupa senzora koje se mogu privremeno isključiti omogućava operaterima da bezbedno pristupe delovima opasnog područja, u skladu sa potrebama proizvodnje.

Koristite 3D konfigurator sigurnosne zone

Aplikacija Inxpect Safety prilagođena korisniku omogućava vam da podesite 3D upozorenje i 3D opasne zone. Pored toga, 3D ekran olakšava optimalno pokrivanje opasne oblasti pomoću pametnih senzora serije S200 i njihovog field-of-view-a.

Koristite Inxpect 3D radarske senzorske sisteme u brojnim aplikacijama

 1. Pametno izbegavanje sudara
  • Gradilišta
  • Automatizovana vođena vozila
  • Pick & Place aplikacije
 2. Zaštita pristupa
  • Mašinska obrada mobilnog portala
  • Robotski sistemi za zavarivanje
  • Robotske ćelije
  • Automatizovane robotske ćelije
 3. Prevencija ponovnog pokretanja
  • Aplikacije za automatsko paletiranje
  • Automatsko učitavanje/istovar CNC aplikacija
  • Robotske ćelije
  • Stanice za umotavanje

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

INXPECT bezbednostni radarski sistem

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.

Ne propustite druge povezane vesti