Pogonski kontroleri step motora sa komunikacijskim interfejsom

Pogonski kontroleri step motora fabrike RTA se spajaju na uređaje koji podržavaju Modbus TCP/IP protokol. Tako postižete sinhronizovan rad, brži odziv i veće brzine.

Iskoristite prednosti različitih verzija kontrolera pogona

RTA kontroleri step motora sa Modbus TCP/IP interfejsom mogu se povezati na širok spektar uređaja koji omogućavaju ovaj način komunikacije. To su razni PLC kontroleri, industrijski računari i drugi uređaji. Sa ovim interfejsom su dostupna tri kontrolera pogona step motora.

Sa ovim pogonskim kontrolerima možete kontrolisati step motore različitih veličina, odnosno sa različitim veličinama prirubnica: NEMA 17 (42 mm), NEMA 23 (56 mm) i NEMA 34 (86 mm). Mogu se koristiti za standardne i industrijske step motore sa enkoderom.

Izaberite između tri verzije ovih drajv kontrolera:

CSD MT 94 zbog svog kompaktnog dizajna možete koristiti za manje step motore koji rade na nižem istosmernom naponu (24–48 VDC),

X-PLUS MT B4 i X-PLUS MT S4 možete koristiti za step motore većih snaga koji se mogu direktno priključiti na mrežni napon (230 VAC).

Želite kupiti našu opremu?

Pratite trendove sa Modbus TCP/IP pogonskim kontrolerima

Kontroleri step motora sa Modbus komunikacionim interfejsom sadrže najnoviju – treću generaciju softvera i tako osiguravaju da ste u korak sa vremenom. Optimizovani su za rad sa step motorima Sanio Denki enkodera, ali sa njima možete pokretati i druge step motore. Sve tri verzije ovih kontrolera su kompaktne i mogu se koristiti za različite, čak i zahtevnije aplikacije.

Step motori se mogu kontrolisati apsolutnim ili relativnim pozicioniranjem. Takođe možete odrediti radnu brzinu i podesiti režim „Homing“. Podešavanjem širokog strujnog opsega step motora možete postići do 120% nazivne struje (tzv. „overboost“). Možete lako povezati povratne informacije od enkodera sa kontrolerom pogona da biste dobili informacije o položaju motora. Pokretati možete step motore koji imaju enkodere sa različitim rezolucijama, 400 impulsa/obrtaju ili 4000 impulsa/obrtaju.

Pogonski kontroleri step motora CSD MT-94
Pogonski kontroleri step motora X-plus MT-B4

Sa funkcijom Autosync koja radi u zatvorenoj petlji (closed loop), lako možete postići bolje performanse i dinamiku. Različiti modeli regulatora pogona imaju različit broj priključaka za I/O signale: za do 5 digitalnih ulaza i do 5 digitalnih izlaza.

Takođe možete koristiti granične prekidače. Kontroler pogona je usklađen sa UL. Lako se postavlja pomoću RTA Modbus konfiguracionog softvera (podešavanje serije MT) koji je besplatan i može se preuzeti sa RTA web stranice.

Pogonski kontroleri step motora – karakteristike

Steknite konkurentnu prednost korištenjem pogonskih kontrolera step motora sa Modbus TCP/IP interfejsom koje odlikuje:

 • Jednostavno ih povežite sa različitim PLC kontrolerima preko Modbus TCP/IP interfejsa,
 • Koristite mogućnost rada na različite načine i pojednostavite razvoj svoje aplikacije,
 • Jednostavno podesite svoj kontroler pomoću RTA Modbus konfiguracijskog softvera.
 • Izbjegnite greške i kvarove jer je elektronika ugrađena u robusno metalno ili plastično kućište, bez pokretnih delova za hlađenje (ventilator),
 • Osigurajte siguran rad vašeg uređaja sa integrisanom zaštitom od preniskog ili previsokog ulaznog napona, zaštitom od kratkog spoja i zaštitom od pregrevanja.
 • Iskoristite funkciju “microstepping” koja vam omogućuje 12.800 koraka/okretu,
 • Smanjite vibracije motora i vašeg uređaja uz pomoć sklopa za glatkiji rad step motora („Electronic damping facility“).
 • Spojite pogonski kontroler X-PLUS direktno na naizmenični napon 230 V, bez potrebe za transformatorom, ispravljačem, kondenzatorom ili spoljašnjim napajanjem,
 • Uštedite prostor u električnom ormariću budući da kontroler već sadrži vrlo kompaktan ispravljač.
 • Omogućite automatsko smanjenje struje u mirovanju step motora i uštedite električnu energiju.
 • Odaberite model sa integrisanom funkcijom za sigurno isključivanje step motora, STO (SIL3),
 • X-PLUS kontroler spajajte isključivo sa step motorima koji imaju odgovarajući nivo izolacije za siguran rad vašeg uređaja (step motori za mrežni napon),
 • Koristite do 5 ulaza i do 5 izlaza na posebno opto-izolovanim konektorima,
 • Pogonski kontroleri imaju garanciju 24 meseca.

Pogonski kontroleri step motora CSD MT 94

Pogonski kontroleri step motora TCP/IP CSD MT 94

Kontroleri CSD MT 94 su najmanji članovi grupe pogonskih kontrolera sa Modbus interfejsom. Koristite ih za pogon manjih step motora sa enkoderima namenjenim nižim naponima. Step motori su dostupni sa enkoderima koji mogu imati 400 impulsa po obrtaju ili 4000 impulsa po obrtaju, sa ili bez indeksa.

 • pogon step motora sa faznom strujom do 4 A,
 • razvoj aplikacija u zahtevnim okruženjima sa ograničenim prostorom; na račun kompaktnog plastičnog kućišta,
 • upravljanje step motorima NEMA 17 (42 mm), NEMA 23 (56 mm) in NEMA 24 (60 mm).
 • EM 1H2H-0HE0, veličina 42 mm, struja 2 A i moment 0,5 Nm;
 • EM 2H2M-0HE0, veličina 56 mm, struja 4 A i moment 1,5 Nm;
 • EM 6H2M-0HE0, veličina 60 mm, struja 4 A i moment 2,5 Nm.
 • RH 1S2M-0HE0, veličina 42 mm, struja 1 A i moment 0,5 Nm;
 • RH 2S2M-0HE0, veličina 56 mm, struja 4 A i moment 2 Nm.

Pogonski kontroleri step motora X-PLUS MT B4

X-PLUS MT B4 kontroleri su moćniji predstavnici grupe drajv kontrolera sa Modbus interfejsom. Koristite ih za pogon većih step motora sa većom strujom, koji se mogu priključiti na mrežni napon od 230 V. Dostupni su step motori sa enkoderima koji mogu imati 400 impulsa/obrtaj ili 4.000 impulsa/obrtaj, sa ili bez indeksa.

 • pogon step motora s faznom strujom do 4 A,
 • izbjegavanje grešaka i kvarova jer kompaktno i robusno metalno kućište omogućuje prirodno hlađenje,
 • veće step motore sa priključkom od 230 V.
 • EM 3F2M-0XX0, struja 4 A, moment 7,0 Nm,
 • EM 3F3M-0XX0, struja 4 A, moment 9,0 Nm.
 • RM 3T1M-0XX0, struja 4 A, moment 3,6 Nm,
 • RM 3T2M-0XX0, struja 4 A, moment 7,0 Nm,
 • RM 3T3M-0XX0, struja 4 A, moment 9,0 Nm.
Pogonski kontroleri step motora X-PLUS MT B4

Pogonski kontroleri step motora X-PLUS MT S4

Pogonski kontroleri step motora sa Modbus TCP/IP X-PLUS MT S4

X-PLUS MT S4 su moćniji predstavnici grupe drajv kontrolera sa Modbus interfejsom. Imaju integrisanu sigurnosnu funkciju STO (SIL3) za bezbedno gašenje stepmotora.

STO („Safe Torkue Off“) je najčešća i osnovna bezbednosna funkcija za motorne pogone. Isključuje napajanje motora bez prekida napajanja kontrolera pogona. Koristi se za isključivanje u nuždi i sprečavanje neočekivanog pokretanja uređaja. Ova bezbednosna funkcija štedi troškove komponenti i prostor jer nisu potrebni dodatni elementi između kontrolera i motora, da bi se isključili u slučaju aktivacije.

Sve ostale karakteristike i kompatibilnost ovih drajv kontrolera su iste kao kod kontrolera X-PLUS MT B4, tako da možete koristiti na isti način, samo bez bezbednosne funkcije.

Odaberite step motor i pogonski kontroler za zahtevne primene

Industrijski step motori sa enkoderom serije RM

Iskoristite prednost robusnog dizajna i IP54 zaštite step motora sa enkoderom serije RM za industrijsku primenu. Povežite ih sa kontrolerom pogona pomoću kabla sa M12 konektorom.

Zahvaljujući odgovarajućoj izolaciji, možete bezbedno priključiti regulator pogona na mrežni napon od 230 V. Iskoristite prednosti visokog obrtnog momenta i karakteristika brzine step motora.

Zahvaljujući kompaktnom dizajnu, step motore koristite za aplikacije gde je prostor ograničen i potreba za snagom velika. Koristite ugrađeni enkoder sa rezolucijom od 400 impulsa po obrtaju ili 4000 impulsa po obrtaju, sa ili bez indeksa.

Industrijski step motori s enkoderom serije RM 3T2M-0XX0
Industrijski koračni motori s enkoderom serije RH 2S2M-0XX0

Industrijski step motori sa enkoderom serije RH

Industrijski step motori serije RH su dostupni sa veličinama prirubnice od 42 mm i 56 mm.

Odaberite ih za zahtevna industrijska okruženja. Izuzetno su snažni i kompaktni te se mogu pohvaliti dobrim okretnim momentom u odnosu na brzinu rotacije step motora.

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

RTA Pogonski kontroleri koračnih motora X-Plus MT-B4 CSD MT-94

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.

Ne propustite druge povezane vesti