Industrijski stepper motori i EtherCAT pogoni

Stepper motori i EtherCAT pogoni iz R.T.A. su savršena kombinacija za pouzdan pogon industrijskih motora. Postoje različiti modeli stepper motora, pogona motora, kao i kombinovane jedinice stepper motora sa EtherCAT pogonom dostupnim za Vaše aplikacije automatizacije.

EtherCAT za brz i pouzdan rad 

EtherCAT pogoni komuniciraju sa drugim uređajima preko EtherCAT protokola, obezbeđujući brz i pouzdan rad. Ovaj protokol je razvijen za povezivanje uređaja u automatizaciji i industriji, obezbeđujući dovoljno veliku brzinu za povezivanje I/O jedinica i sistema pokreta.

EtherCAT pogoni funkcionišu u različitim režimima, na primer, u režimima rada pozicija profila (PP) i ciklična sinhrona pozicija (CSP) i u različitim varijantama Homing-a. Oni mogu pokretati stepper motore sa ili bez enkodera, u otvorenoj ili zatvorenoj petlji. Takođe imaju ugrađene I/O jedinice. Vozači koriste napone od 24 VDC do 230 VAC, u zavisnosti od veličine stepper motora.

Industrijski stepper motori sa EtherCAT pogonima R.T.A.

Želite kupiti našu opremu?

EtherCAT pogoni za različite stepper motore 

Modeli EtherCAT pogona R.T.A.

Izaberite savršeni EtherCAT pogon za svoju aplikaciju:

CSD ET pogon je osnovni EtherCAT pogon, razvijen da pokreće stepper motore iz R.T.A. i SANYO DENKI. Mali je i kompaktan i podržava mikro korak. Ima opseg napona 24-48 VDC i pokreće manje stepper motore sa strujama do 4A.

PLUS ET EtherCAT pogon pokreće nešto snažnije motore sa strujama do 6A. X-PLUS ET pogon se može priključiti direktno na 110/230 VAC. Takođe može da kontroliše stepper motore do 86mm sa obrtnim momentom od 920Ncm.

FLEX-DRIVE EtherCAT pogon je veoma kompaktan pogon koji je širok samo 17mm. Podržava PP, CSP i CSV režime rada i Homing. Nije potrebno programiranje, sva podešavanja se mogu izvršiti preko EtherCAT-a. Ima odvojeno napajanje za logiku i kontrolu stepper motora.

Širok asortiman industrijskih stepper motora 

Industrijski stepper motori su dizajnirani za upotrebu u teškim industrijskim okruženjima. Ovi motori imaju robusno kućište i robusne M12 konektore. M12 konektori se koriste za povezivanje stepper motora i za enkoder. Enkoderi imaju rezolucije od 400 cpr ili 4000 cpr, sa ili bez indeksnog signala.

Izaberite pravi industrijski stepper motor za svoju primenu:

  • Najmanji industrijski stepper motor
  • Veličina prirubnice: 42mm (NEMA 17)
  • Obrtni moment: 29 Ncm ili 80 Ncm
  • Veći industrijski stepper motori u robusnijem IP54 kućištu
  • Veličina prirubnice: 56 mm (NEMA 23), 86 mm (NEMA 34)
  • Obrtni moment: 165-920 Ncm
  • Veliko, robusno IP65 kućište sa specijalnom uljnom zaptivkom na osovini
  • Veličine prirubnice: 56 mm (NEMA 23), 86 mm (NEMA 34)
  • Obrtni moment: 170-900 Ncm
  • Dužina motora: 89.5-150 mm
Modeli stepper motora R.T.A.

Sve u jednom stepper motor i EtherCAT pogon

Kombinacija - stepper motor i EtherCAT pogon R.T.A.

Kombinovana jedinica objedinjuje stepper motor sa enkoderom i EtherCAT pogonom.

Sistem je kompaktan, pogon je u metalnom kućištu postavljenom na stepper motoru. Funkcionalnosti ovog pogona su iste kao kod standardnog EtherCAT pogona.

Sistem je dizajniran za naprednije aplikacije koje zahtevaju detekciju gubitka sinhronizacije motora. Takođe poseduje elektronsko rešenje za lakši rad samog vozača.

Iskoristite prednosti EtherCAT-a

EtherCAT je brza, pouzdana, laka, fleksibilna i pristupačna komunikaciona tehnologija, pogodna za upotrebu u industrijskim aplikacijama.

Pošto je to standardizovana tehnologija otvorenog koda, svako može da je primeni.

Razvoj EtherCAT-a obezbeđuje EtherCAT Technology Group.

Upoznajte se sa prednosti EtherCAT-a

EtherCAT prednosti

U EtherCAT-u, uređaji obrađuju Ethernet pakete tako što čitaju podatke adresirane na njih i istovremeno zapisuju podatke nazad u paket dok putuju kroz uređaj. To znači bolje korišćenje propusnog opsega u samoj komunikaciji.

EtherCAT je najbrža industrijska Ethernet tehnologija upravo zbog načina na koji se obrađuju paketi podataka. Idealno za aplikacije pokreta, razne aplikacije za merenje i udaljene I/O jedinice. Komunikacija preko EtherCAT-a takođe manje opterećuje CPU kontroler.

EtherCAT je fleksibilan u postavljanju topologije mreže. Topologija linije se može proširiti na topologiju prstena, nudeći dodatnu fleksibilnost kao što je redundansa. Sve što nam treba je glavni uređaj sa drugim Ethernet portom. Ovo takođe omogućava da se uređaji isključe tokom rada.

EtherCAT se može konfigurisati na način da automatski dodeljuje adrese uređajima, što znači da nema ručnog podešavanja. Malo opterećenje magistrale i mogućnost međusobnog povezivanja uređaja omogućavaju veću otpornost na spoljašnje smetnje. Sistem omogućava precizno i brzo otkrivanje kvarova na mreži. Pošto protokol nije zasnovan na TCP/IP, nema potrebe za administriranjem MAC i IP adresa, niti je potrebna konfiguracija mrežnih prekidača i rutera.

EtherCAT omogućava FailSafe preko EtherCAT-a (FsoE). Koristi se preko TŰV sertifikovanih uređaja. Protokol ispunjava zahteve za SIL3 i pogodan je za centralizovane i decentralizovane sisteme upravljanja.

EtherCAT donosi industrijske Ethernet funkcionalnosti po nižoj ceni od klasičnog fieldbus sistema. Na glavnom uređaju je potrebna samo Ethernet veza. EtherCAT slave jedinice su dostupne od različitih proizvođača i pristupačne su. EtherCAT ne koristi kapacitet procesora. Takođe mu nisu potrebni mrežni prekidači i druga mrežna oprema (i njena instalacija), što znači niže troškove ulaganja i održavanja.

Više informacija možete pronaći na www.ethercat.org

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

Industrijski stepper motori sa EtherCAT pogonima

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.

Ne propustite druge povezane vesti