CoDeSys IP67 kontroler za korištenje u zahtjevnim okruženjima

Turck predstavlja svoj TBEN-PLC kontroler sa IP67 zaštitom i CoDeSys 3 platformom za razvoj softvera za upravljanje malim i modularnim uređajima. Robustni i kompaktni TBEN-PLC kontroler omogućava implementaciju koncepta modularnih uređaja za industriju 4.0, bez potrebe za korištenjem električnih ormara.

Montirajte TBEN-PLC kontroler van ormara

Zahvaljujući svom robustnom kućištu i visokom nivou zaštite, TBEN-PLC se može montirati bez potrebe za električnim ormarom. Kontroler može da radi u širokom temperaturnom opsegu od -40 °C do +70 °C i u zahtjevnim radnim okruženjima gdje su česta prašina, vlaga i razne vrste prljavštine.

Koncept automatizacije mašina pomoću unaprijed montiranih kablova smanjuje troškove ožičenja i pojednostavljuje pokretanje. Decentralizovana rješenja za instalaciju kontrolera i I/O modula, bez upotrebe sigurnosnog ormara, istovremeno štede vrijeme i troškove implementacije.

Želite kupiti našu industrijsku mrežnu opremu?

Prilagodite TBEN-PLC kontroler svojoj aplikaciji

Fleksibilnost novog TBEN-PLC kontrolera se ogleda u velikom broju komunikacionih interfejsa.

Kada je kontroler povezan kao master, podržava Modbus RTU, CANopen i SAE J1939, pored industrijskih Ethernet protokola: Profinet, EtherNet/IP i Modbus TCP.

RS232 i RS485 serijski interfejsi se mogu koristiti u skladu sa softverskim okruženjem CoDeSys 3. Kontroler sadrži osam univerzalnih I/O kanala za direktno povezivanje senzora i aktuatora.

Učinite svoju proizvodnju fleksibilnom

TBEN-PLC može da se pokreće i kao „slave“ (odnosno uređaj), u Eternet mrežama Profinet, EtherNet/IP i Modbus TCP, kao i u Modbus RTU i CANopen mreži, što nam omogućava da koristimo kontroler kao pretvarač protokola.

Kontroler može npr. da djeluje kao menadžer uređaja umrežen u CANopen-u i da istovremeno komunicira sa modulom koji koristi Profinet protokol. U trendu digitalizacije industrije, ovaj tip kontrolera nam omogućava da postojeće hardverske koncepte prilagodimo zahtjevima fleksibilne proizvodnje.

TBEN-PLC kontroler Turck

Postignite najviši nivo sigurnosti

Codesys logo

U kombinaciji sa sigurnosnim I/O modulom i drugim Turck I/O tehnologijama u IP67 zaštiti, sveobuhvatna kontrola mašina, uključujući sigurnosnu tehnologiju, može se izvršiti bez upotrebe električnih ormara.

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

    TBEN-PLC kontroler Turck

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti