Interface za mjerenje sile u Ex zonama

Turck-ov brzi mjerni pretvarač IMX12-SG je dizajniran za aplikacije mjerenja sile u opasnim zonama. Postiže vrijeme odziva ispod 10 ms  i možete ga koristiti kao repeater ili signalni konverter. Svojim tankim i kompaktnim dizajnom, ovaj interface je idealan za aplikacije sa ograničenim prostorom.

Prednosi fleksibilne upotrebe

Turck je proširio svoj portfolio interface-a sa pretvaračem za mjerenje naprezanja IMX12-SG. Ovaj interface možete koristiti u aplikacijama za mjerenje sile u opasnim zonama. Karakteriše ga brzina, kompaktnost i fleksibilnost tokom korištenja.

IMX12-SG ima repetitorske funkcije, a možete ga koristiti za pretvorbu signala kada se otpor na mostovima za mjerenje naprezanja promijeni.

Vrijeme odziva je manje od 10 ms, u kombinaciji sa fleksibilnim izlaznim krugom koji se može konfigurisati sa DIP switchevima i galvanskom izolacijom u tankom kućištu od 12.5 mm. Tanki dizajn čini ga idealnim za aplikacije sa ograničenim prostorom.

IMX12-SG interface from Turck

Želite kupiti našu EX opremu?

Obezbjedite najveću sigurnost sa IMX12-SG interface-om

Turck's IMX12-SG interface for Ex environments

Turck-ov IMX12-SG interface osigurava galvansku izolaciju između opasnih i sigurnih zona rada,

Shodno tome, nema struja izjednačavanja ili interferencije koje proizilaze iz lutajućih napona. Ovo je ključna prednost u pogledu sigurnosti u odnosu na rješenja unutarnje sigurnosti Zener barijera, koja se oslanjaju na vrlo dobro održan koncept uzemljenja.

Upotrijebite IMX12-SG interface za rad u Zoni 2

Kao što je slučaj sa svim uređajima serije IMX12, rad u opasnim zonama Zona 2 je dopušten i za IMX12-SG koji posjeduje zaštitno kućište.

Ovaj interface možete koristiti u aplikacijama sa radom na baterije, npr u privremenim, mobilnim objektima, zbog širokog raspona napona napajanja 10-30 VDC. Također upotreba ovog interface-a u neposrednoj blizini strojeva i motora ne predstavlja problem, jer IMX12-SG ima raspon radne temperature do 70 °C.

Jednostavno konfigurišite IMX12-SG interface

Turck's IMX12-SG interface for Ex environments

Jedna od ključnih funkcija IMX12-SG interface-a je njegova jednostavna konfiguracija i parametrisanje bez alata.

Ovaj interface je moguće koristiti u raznim industrijama, a najčešće se koristi u:

  • Naftnoj infustriji i industriji plina
  • Transportu
  • Logistici.

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

    Turck's IMX12-SG interface for Ex environments

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti