Turck-ovi radar senzori udaljenosti

Radar senzori udaljenosti sa IO-LINK izlazom, otporni na udarce od 100G i kućištem od nehrđajućeg čelika, idealni su za zahtjevne industrijske uslove i upotrebu na otvorenom. Osim jednostavnog pokretanja, iskoristite prednost i različitog podešavanja leća i izlaza kako biste osigurali optimalan senzor za svoje aplikacije.

Robusni radar senzori udaljenosti otporni na smetnje

TURCK vam nudi robusne radar senzore udaljenosti (DR) IP67/69K, koji omogućavaju mjerenje udaljenosti do 15 metara. Budući da su otporni na udarce do 100G te na prašinu, kišu i svjetlost, ovi senzori rade do 122 GHz te se koriste za zahtjevnu industrijsku automatizaciju, kao i vanjskim odnosno mobilnim aplikacijama.

Radar senzori su posebno korisni u aplikacijama gdje optički i ultrazvučni senzori, zbog ograničenog dometa ili vanjskih uticaja, ne obavljaju svoju funkciju dosljedno.

Radarski senzorji razdalje Turck

Želite kupiti naše Senzore?

Jednostavno i brzo instalirajte senzor

Radar senzori udaljenosti imaju ugrađen pregledni korisnički interface „Turck Radar Monitor“. Pomoću njega možete vrlo brzo i jednostavno postaviti korisničke parametre. Prilikom postavljanja filtera za suzbijanje ometajućih signala u složenim situacijama, prikaz krivulje signala u stvarnom vremenu je neophodna.

Osim toga, FMCW (Frequency-Modulated Continues-Wave) mjerni princip DR senzora sprječava smetnje između signala, čak i ako je udaljenost između senzora mala.

Širok raspon konfiguracija i izlaza

Ovisno o području rada koju zahtjeva vaša aplikacija, dostupne su tri konfiguracije leća. Radar senzor je moguće optimizirati za: kratko i široko, srednje, te dugo i usko polje detekcije.

Raspon opcija je moguće dodatno proširiti sa tri dostupne verzije izlaza. Svi DR-M30-IOL senzori su opremljeni IO-Link, digitalnim i analognim izlazom. Analogni izlaz se također može konfigurisati kao drugi digitalni izlaz. U jednostavnim aplikacijama, DR senzori se također mogu koristiti bez IO-Link komunikacije.

Radarski senzorji razdalje Turck aplikacije

Želite li saznati više?

Radarski senzorji razdalje Turck

Popunite obrazac i očekujte naš skori odgovor.

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti