Secomea 9.6 rješenje

Secomea 9.6 rješenje je ažurirana verzija softvera sa mnogim karakteristikama koje dodatno poboljšavaju povezanost i upotrebljivost rješenja. Preko Layer 2 protokola omogućuju vam povezivanje sa udaljenim uređajima na različitim podmrežama, rješava probleme sa sigurnosnim propustima i ima najnovije alate za ispravke greški u programskom kodu.

Povećajte učinkovitost mašina sa Secomea 9.6 rješenjem

Ako koristite veliki broj mašina u proizvodnji, posebno ste svjesni svih prednosti rješenja daljinskog pristupa IIoT-a koje bi vam omogućio pregled i kontrolu interfejsa, rješavanje problema s opremom i instaliranje ažuriranja. U tu svrhu Secomea je razvila rješenje koje kombinira prikupljanje podataka i daljinski pristup na jednostavnoj i sigurnoj platformi. Operaterima mašina omogućava izvođenje svih aspekata korektivnog, preventivnog i prediktivnog održavanja.

Ažurirano rješenje Secomea 9.6 može se pohvaliti mnogim dodatnim karakteristikama koje poboljšavaju njegovu povezanost i upotrebljivost. Ova verzija sadrži ažuriranja za GateManager poslužitelj i sve modele SiteManager uređaja.

Prednosti za vas

rešitev Secomea 9.6

• Layer 2 agent podrška za sve DEV ulaze na modelima Sitemanager 15xx/35xx

• Ažuriranje softvera ovog rješenja je izvodljiva sa samo jedinom klikom

• Optimizirano praćenje uređaja za Sitemanager agente

• Automatsko obnavljanje DCC certifikata u Sitemanager DCM

Uspostavite višestruke veze sa udaljenim mašinama i uređajima

Jedna od najsmjelijih karakteristika rješenja Secomea 9.6 je mogućnost povezivanja sa udaljenim uređajima putem Layer 2 protokola. Budući da se radi o najnižem nivou komunikacije, komunikacijom putem MAC adresa imat ćete osjećaj da ste fizički povezani s udaljenom lokacijom. Softverska okruženja za programiranje (npr. Siemens TIA portal) tako rade besprijekorno i uz povezivanje putem LinkManagera pružaju vam sve funkcionalnosti koje biste dobili direktnim spajanjem na uređaj (npr. PLC).

U prethodnim verzijama Secomea rješenja, Layer 2 agent podrška bila je ograničena isključivo na DEV 1 priključak SiteManager 15xx/35xx modela. Rješenje Secome 9.6 radikalno poboljšava kontrolu nad pojedinačnim vratima. Sada možete definirati agente Layer 2 za tri različite podmreže, za sva 3 DEV priključka na SiteManageru. Možete čak povezati više LinkManager korisnika s istim Layer 2 agentom putem izolirane sesije udaljenog pristupa. Osim toga, možete se povezati sa više agenata Layer 2 istovremeno pomoću karakteristike Groupe Agent. Tako se jednim klikom možete spojiti na tri različite podmreže.

U ažuriranoj verziji softvera dodana je podrška za prosljeđivanje paketa sa VLAN informacijama između DEV portova. To omogućuje SiteManageru da podržava komunikaciju između uređaja na segmentiranom VLAN-u.

rešitev Secomea 9.6

Ažurirajte softver sa samo jednim klikom

rešitev Secomea 9.6 nadgradnja z enim klikom

Ako koristite GateManager na svojim privatnim poslužiteljima, on automatski otkriva i dobiva novi softver za povezane SiteManagere, zajedno s GateManager softverskim nadogradnjama. Tako da uvijek imate najnovije popravke greški i sigurnosnih propusta. Iskoristite prednosti ažuriranih karakteristika i izbjegnite traženje najnovijih izdanja u masovnom ažuriranju.

Kada se otkrije ažuriranje, GateManager će vam pokazati gumb za ažuriranje za bilo koji Secomea proizvod. Pritisnite gumb “ažuriranje” kako biste bili sigurni da će vaši uređaji automatski instalirati i pokrenuti najnovije izdanje softvera.

GateManager se namjerno ne ažurira automatski sa novim verzijama softvera jer možda koristite vlastite procese upravljanja ažuriranja. GateManager uključuje opciju planiranja masovnog ažuriranja koja vam omogućava da dogovorite ažuriranja u optimalnom vremenskom okviru.

Optimizirajte nadzor uređaja uz Secomea 9.6

Ključna karakteristika SiteManager agenata je nadzor ispravnosti uređaja. Tradicionalno se to radi pinganjem uređaja u redovitim intervalima, ali neki uređaji mogu odbiti pingovanje iz sigurnosnih razloga (npr. računala sa operativnim sistemom Windows 10 ili 11 često blokiraju ping zahtjeve).

U Secomea 9.6, agentski sistem nadzire status uređaja koristeći kombinaciju konvencionalnog (ICMP) pinga i TCP upita.

Automatski obnovite certifikate i privatne ključeve

rešitev Secomea 9.6 s samodejno obnovo certifikatov

Data Collection Cloud (DCC) prati valjanost certifikata i automatski obnavlja istekle certifikate i privatne ključeve povezane s modulima za prikupljanje podataka (DCM).

Slična logika korištena je u SiteManageru. U ažuriranom rješenju Secomea 9.6, vaš SiteManager će se automatski i sigurno spojiti na DCC, bez obzira na datum isteka instaliranih certifikata.

Želite znati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

    še povezljivejša rešitev Secomea 9.6

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti