Industrijske kamere

od vodećih proizvođača

Industrijske kamere za inspekciju proizvoda su nezaobilazan, pouzdan i robustan izbor za automatizaciju proizvodnje. One su kamen temeljac mašinskog vida jer hvataju važne informacije, čuvaju ih i arhiviraju. Ovo omogućava softveru da donosi odluke na osnovu informacija o slici. Kao rezultat na taj način poboljšanog kvaliteta proizvodnje i performansi, smanjićete troškove proizvodnje i povećati zadovoljstvo kupaca.

Imate li pitanja za nas?

Usnimite podatke vrhunskim industrijskim kamerama

Leuze Industrijske kamere CNC mašine

U automatizovanom industrijskom pejzažu, upotreba industrijske obrade slike postaje standard. Pošto milijarde proizvoda širom sveta treba da se nspektuju svakog dana, tehnologija kamera je postala neophodna za sprovođenje zadataka inspekcije u hiljadama aplikacija.

Veliko iskustvo u oblasti dizajna i proizvodnje kamera ogleda se u odličnom kvalitetu slike industrijskih kamera svetski renomiranih proizvođača:

Želite kupiti naše Industrijske kamere za inspekciju proizvoda?

Iskoristite prednosti širokog spektra kamera

Industrijske kamere iz našeg asortimana ispunjavaju stroge standarde kvaliteta i osiguravaju konstantno jake performanse i pouzdanost.

Možete birati između:

Kamere za skeniranje oblasti snimaju 2-D sliku date scene i najbolje su prilagođene vašim aplikacijama u kojima se objekti ili sporo kreću ili miruju, čak i samo na trenutak.

Kamere za linijsko skeniranje čitaju podatke o slici jedan po red i posebno su pogodne za kontinuirane aplikacije velike brzine kojima je potreban visok kvalitet slike čak i uz jednostavno osvetljenje. Od njih možete imati najviše koristi u slučajevima brzo pokretnih objekata, detaljnih inspekcija koje zahtevaju merenja u mikronima i postupaka sortiranja. Širok spektar modela zadovoljava većinu zahteva za cenu i performanse. Njihova upotreba minimizira vaše podešavanje i ukupne troškove sistema.

Mrežne kamere su robusne nadzorne kamere za spoljašnju upotrebu ili praćenje teških unutrašnjih prostora. Ove IP kamere se ističu po izuzetno brzoj brzini kadrova i visokim rezolucijama. Lako se instaliraju, obezbeđuju izvanredan kvalitet slike i visoke performanse u uslovima slabog osvetljenja. Ovo ih čini spremnim za bilo koju aplikaciju koju možete zamisliti.

3D kamere za obradu 3D slike pružaju merenja površinskih karakteristika visoke preciznosti koja prevazilaze mogućnosti tehnologije 2D snimanja. Koriste se kad god se analiziraju zapremine, oblici ili 3-D položaj pokretnih objekata. Oni vam pomažu da smanjite ukupne troškove sistema i efikasnije dizajnirate svoje 3-D aplikacije. Možete imati koristi od njihovih različitih primena, na primer, proizvodnja delova automobila i vozila, pakovanje, uključujući rešenja za pakovanje i obradu, industrijska robotika, proizvodnja i montaža elektronike i još mnogo toga.

Turck Industrijske kamere 1

Koristite industrijske kamere za prepoznavanje karakteristika

Leuze Industrijske IP kamere 1

S obzirom da su kamere iz našeg portfolia industrijski uređaji, one vam pružaju otpornost na prašinu i vodu sa širokim opsegom radne temperature i napona napajanja, pogodne i za teške ambijentalne uslove. Stoga ih možete koristiti za višestruke namene, na primer: u fabričkoj inspekciji i automatizaciji, saobraćajnim sistemima, maloprodaji, kao i medicinskim i prirodnim naukama.

Industrijske kamere zajedno sa ostalim komponentama (optika, osvetljenje) i biblioteka naprednih alata za inspekciju, čine sistem mašinskog vida. Specifični zadaci vision sistema zasnovanih na kameri su izuzetno različiti jedni od drugih: od biranja i postavljanja i sortiranja, otkrivanja kvarova i provere neusaglašenosti do metrologije i merenja. Iako se specifičnosti uveliko razlikuju, sve aplikacije imaju nešto važno zajedničko – korišćenje automatizovanih procesa za prepoznavanje karakteristika.

Eliminišite, proverite i pratite pomoću vision sistema

Vision sistemi su neophodni u širokom spektru industrija u kojima vam pomažu da poboljšate kvalitet proizvodnje i performanse tako što eliminišete defekte, proveravate montažu i pratite informacije tokom vašeg proizvodnog procesa. Na ovaj način možete optimizovati kvalitet, minimizirati otpad i maksimizirati protok duž vaše proizvodne linije.

  • Automobilska industrija: Najnovije tehnologije i savremeni sistemi za obradu slika obezbeđuju najviše standarde kvaliteta za automobilsku industriju.
  • Robotika: U robotici, sistemi za obradu slike su odgovorni za davanje vida robotima.
  • Poluprovodnici i elektronika: elektronske komponente postaju sve kompaktnije, iako proizvodne linije nastavljaju da se ubrzavaju. Ovi trendovi sa sobom donose povećane zahteve za optičke inspekcijske sisteme.
  • Fotonapon: Sistemi digitalnih kamera nude podršku u automatizaciji proizvodnih procesa i kontroli kvaliteta, čime se povećava efikasnost.
  • Hrana i pića: Rastući zahtevi za kvalitetom hrane i proizvodnih procesa sa sve kraćim ciklusima zahtevaju kamere za osiguranje kvaliteta.
  • Materijali za štampanje: Brzina je sve u štamparskoj industriji. Sistemi za inspekciju sa kamerama za linijsko skeniranje obezbeđuju dosledan kvalitet štampe.
  • Farmaceutski i zdravstveni proizvodi: Sistemi za inspekciju zasnovani na kameri obezbeđuju usklađenost sa standardima i propisima visokog kvaliteta.
Turck Industrijske kamere 2

Studije slučaja primene

Leuze Industrijske kamere 2

Embedded tehnologije pronalaze svoj put u dijagnostici i analitici. Oni su moćne, štede prostor i jeftine. Dodajte veštačku neuronsku mrežu (ANN) i bakterije se mogu klasifikovati u deliću sekunde.

Basler i Data Spree razvili su tačno i robusno rešenje u realnom vremenu za sortiranje voća. Vision Sistem je zasnovan na Basler “blaze time-of-flight“ kameri i platformi za duboko učenje iz Data Spree.

Kao jedan od vodećih proizvođača mašina za sortiranje, Pace Automation se oslanja na Cognex vision sistem kako bi osigurao da jedan od svojih ključnih kupaca dobije 100% tačnost na proizvodnoj liniji.

BYD je najveći proizvođač baterija za mobilne telefone na svetu. Tokom proizvodnje može doći do niza nedostataka tokom montaže i rukovanja baterijskim pojasevima, kao što su površinsko cepanje, ogrebotine i lomovi jezičaka, što sve smanjuje kapacitet baterije i uzrokuje curenje. Prema tome, površine treba pregledati pre dalje proizvodnje i kako bi se izbeglo oštećenje površine, ne bi trebalo da bude direktnog kontakta sa pojasom baterije tokom ovog kontinuiranog procesa inspekcije. Jasno je da je vision tehnologija bila jedini izbor za rešavanje ovog problema.

Pročitajte najnovije vesti

  • Vision system solution 5GigE Basler

Basler 5GigE kamere

5GigE kamere omogućuju veću brzinu prenosa slike za veću efikasnost i profitabilnost vaše aplikacije, uz održavanje niskih troškova.

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.