Snažan ručni barkod čitač

DataMan 8072DL pruža snažne performanse čitanja barkodova za teške DPM kodove na ravnim, visoko reflektujućim površinama. Iskoristite prednosti njegove patentirane tehnologije i naprednog osvjetljenja i optike u najzahtjevnijim industrijskim okruženjima da smanjite troškove i kontrolišete sljedivost.

Čitajte 1D, 2D i DPM kodove sa lakoćom

Ručni čitač barkoda DataMan 8072DL iz Cognexa prepun je moćnih opcija osvjetljenja, robusnih algoritama ocjenjivanja, motora za obradu velike brzine i kamere visoke rezolucije za ocjenjivanje kvaliteta kodova „Direct Part Mark“ (DPM). U kombinaciji s jednostavnim softverom, ovaj čitač barkoda daje detaljne, ponovljive rezultate.

DataMan 8072DL čita 1-D, 2-D kao i čvrste DPM kodove koji su laserski ili iglom ugravirani na ravne, visoko reflektirajuće površine. Stoga je idealan za najzahtjevnija industrijska okruženja, posebno u automobilskoj, farmaceutskoj i elektronskoj industriji.

Želite kupiti našu opremu za identifikaciju?

Otkrijte snažne performanse čitanja

Ručni barkod čitač Cognex DataMan 8072DL

DataMan 8072DL ručni čitači barkodova su optimizovani sa snažnim patentiranim Cognex algoritmima za dekodiranje mašinskih kodova, zbog čega donose najbolje performanse u svojoj klasi:

  • 1DMax sa HOTBARS tehnologijom je algoritam koji Vam omogućava da čitate oštećene ili izobličene 1-D kodove
  • 2DMax sa PowerGrid tehnologijama je revolucionarni algoritam za 2-D dekodiranje, dizajniran za čitanje 2-D kodova sa značajnim oštećenjem ili potpunim eliminisanjem šablona za pronalaženje koda, šablona takta ili tihe zone.

Počnite odmah da ga koristite

Sa DataMan 8072DL ručnim čitačem barkodova nije potrebna nikakva konfiguracija ili podešavanja. Možete odmah početi da ga koristite – samo uperite na kod i pročitajte ga. Kodovi se mogu čitati sa udaljenosti bez pozicioniranja koda ili dijela koda.

Sa dvije ugrađene polarizovane LED diode, omogućava čitanje kodova na ravnim, visoko reflektujućim površinama. Dodatne nepolarizovane LED diode osvjetljavaju površinu prilikom čitanja kodova na etiketama. Za brzo čitanje koda, čitač također ima dve ugrađene zelene LED diode za lakše ciljanje koda. Sa senzorom visoke rezolucije i radnom razdaljinom čitanja od 200 mm, odličan je i za čitanje velikih DPM kodova.

Ručni barkod čitač Cognex DataMan 8072DL

Pripremite Vaš proces za budućnost

Ručni barkod čitači Cognex DataMan 8072DL

Dodatna prednost ovog čitača je njegova modularnost, što olakšava nadogradnju ili redizajn postojećih čitača. Važna prednost je i mogućnost promjene sočiva i osvjetljenja.

Komunikacioni moduli koji mogu da se mijenjaju na terenu se lako integrišu sa fabričkim mrežama, omogućavajući svakom čitaču da bude konfigurisan da zadovolji specifične komunikacione potrebe. Čitač Vam omogućava da promijenite komunikacioni modul za prebacivanje između kablovskih RS-232, USB i Ethernet opcija i bežične Bluetooth opcije.

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

    Handheld barcode reader Cognex DataMan 8072DL

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti