Deep Learning kamera za vision inspekcijske sisteme

Deep Learning kamera vision inspekcijskih sistema Cognex In-Sight D900 zajedno sa moćnim softverom In-Sight ViDi omogućava Vam da brzo i lako rješavate složene probleme na Vašoj proizvodnoj liniji. Uz pomoć deep learning-a obezbjeđujete optičko prepoznavanje karaktera, provjeravate instalaciju različitih sklopova i otkrivate nasumične greške u njihovim proizvodima.

Riješite složene probleme sa kamerom za deep learning

In-Sight D900 kamera za deep learning vision inspekcijskih sistema će Vam pomoći da poboljšate kvalitet i eliminišete nedostatke u Vašoj proizvodnji i smanjite troškove proizvodnje. Sa moćnim softverom In-Sight ViDi, In-Sight D900 je dizajniran za aplikacije zasnovane na deep learning-u prilagođenom mašini.

Sa sveobuhvatnim rješenjem ugrađenim u kompaktnu pametnu kameru, možete brzo i lako rješavati složene probleme direktno na proizvodnoj liniji. Uz pomoć deep learning-a obezbjedite tačno i pouzdano:

  • optičko prepoznavanje karaktera,
  • provjera ispravnosti sklapanja različitih sklopova,
  • otkrivanje nasumičnih grešaka ili anomalija na Vašim proizvodima.

Želite kupiti našu Opremu za mašinski vid?

Postignite visok nivo kontrole proizvoda

Deep Learning kamera Cognex In-Sight D900 aplikacija

Poboljšajte pouzdanost završne kontrole Vaših proizvoda i ubrzajte proces pripreme odgovarajućih upravljačkih softverskih rješenja. Ovo poslednje posebno važi u slučajevima kada je priprema programa sa tradicionalnim algoritmima zasnovanim na definiciji pravila dugotrajna ili prezahtjevna.

Možete da podesite In-Sight ViDi aplikacije na svom In-Sight D900 pametnom telefonu bez računara ili industrijskog računara. Uspostavljanje sistema bez znanja o programiranju je pojednostavljenje koje osigurava da je deep learning dostupno svima. In-Sight D900 smart vision kamera koristi dobro poznatu i jednostavnu platformu In-Sight Spreadsheet.

Deep Learning vision inspekcijskih sistema za OCR

Deep Learning kamera In-Sight D900 može da otkrije jako deformisane, nagnute i loše štampane ili ugravirane kodove gdje tradicionalni OCR alati ne uspjevaju.

Uz to, obezbjeđujete robusno optičko prepoznavanje znakova, podržano tehnologijom deep learning-a i naučeno iz kolekcije različitih fontova. Također možete vrlo lako dodati u kolekciju.

Sa In-Sight ViDi Read alatom, možete postići odlično prepoznavanje bez ikakvih dodatnih podešavanja. Sve što treba da uradite je da definišete region interesovanja (ROI) i podesite veličinu karaktera.

Deep Learning kamera Cognex In-Sight D900

Deep learning kamera za kontrolu sklapanja

Deep Learning kamera Cognex In-Sight D900

Sa deep learning kamerom In-Sight D900, možete pouzdano da otkrijete složene karakteristike i objekte i provjerite ispravno pozicioniranje pojedinačnih dijelova sklopova na osnovu očekivanog i unaprijed definisanog rasporeda.

Naučite komponente alatke In-Sight ViDi Check i kreirajte opsežnu biblioteku koju ćete koristiti za kontrolu. Kvalitet kontrole ne zavisi od veličine snimljenih objekata i ugla snimanja.

Deep learning kamera za detekciju grešaka

Alat In-Sight ViDi Detect radi na osnovu slika kvalitetnih proizvoda i otkriva oštećene. Idealan je, prije svega, ako želite da tražite anomalije na složenim objektima ili nehomogenim površinama.

Alat se posebno dobro ponaša u otkrivanju grešaka koje su nepredvidivih oblika.

Deep Learning kamera Cognex In-Sight Vi-Di detektor

Korisničko okruženje In-Sight Spreadsheet

deep learning kamera In-Sight spreadsheet

In-Sight ViDi softver, zajedno sa intuitivnim korisničkim okruženjem In-Sight Spreadsheet, omogućava Vam da brzo podesite deep learning aplikacije bez vještina programiranja. Sa punim spektrom komunikacionih i I/O funkcija, In-Sight Spreadsheet okruženje pojednostavljuje razvoj aplikacija i integraciju u postojeće sisteme.

Također omogućava integraciju tradicionalnih alata zasnovanih na Cognex pravilima (kao što je PatMax Redline) i novih deep learning alata u zajednički projekat. Ovo ubrzava razvoj i obezbjeđuje konkurentsku prednost na sve zahtjevnijem tržištu koje se brzo mijenja.

HMI Web korisnički interfejs

Sistem In-Sight D900 ima web korisnički interfejs za lak uvid u rad sistema i podešavanje osnovnih parametara rada, kojima se lako može pristupiti iz web pretraživača.

Ovo Vam omogućava da lako pristupite kameri sa svog pametnog telefona bilo kada i bilo gdje.

Deep Learning Camera Cognex In-Sight D900

Fleksibilnost In-Sight D900 sistema

Deep Learning kamera Cognex In-Sight D900 primenljivost

Kao i drugi Cognex sistemi i senzori vision inspekcijskih sistema, In-Sight D900 je izuzetno fleksibilan i ispunjava standard zaštite IP67. Sa širokim spektrom dodatne opreme i zamjenljive opreme kao što su osvjetljenje, autofokus i sočiva sa manuelnim fokusom, filteri i zaštitna sočiva, možete lako da prilagodite sistem svojoj primjeni.

Možete birati između četiri modela In-Sight D900 serije deep learning kamera sa 2,3 MP i 5 MP senzorima u boji i mono senzorima i brzinama snimanja slike između 16 i 51 kadra u sekundi. Gigabitna mrežna veza Vam omogućava brz prenos podataka i komunikaciju sa nekoliko industrijskih i drugih protokola kao što su: TCP / IP, Modbus TCP / IP, EtherNet / IP, PROFINET itd. Dostupno Vam je i nekoliko digitalnih I/O signala.

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti