Sigurnosni modul PROTECT SRB

Schmersal PROTECT SRB-E sigurnosni modul dopunjuje Schmersal PROTECT SRB-E familiju multifunkcionalnih sigurnosnih modula. Sada su na raspolaganju dva dodatna modula (SRB-E-302FWS-TS i SRB-E-402FWS-TS) kako bi se osigurala bezbednost mašina i nadgledalo preostalo opasno kretanje.

Dva nova modula 

Osnovni modul SRB-E-302FWS-TS kombinuje funkcije nadzora zaustavljanja rotacionog alata i sigurnosnog tajmera za bezbedno zaustavljanje mašine. Napredni sigurnosni modul SRB-E-402FWS-TS uključuje dodatnu funkciju kontrole otvaranja vrata i na taj način predstavlja jedinstven modul na tržištu sa tri sigurnosne funkcije.

Sigurnosne funkcije i svojstva:

  • nivo zaštite: do PL, SIL3
  • kategorija bezbednosti: do 4
  • napon napajanja: 24VDC

Želite kupiti našu sigurnosnu opremu?

Pobrinite se da se sigurno zaustavi 

Schmersal sigurnosni modul PROTECT SRB

Modul sa funkcijom sigurnog zaustavljanja rotacionog alata kontinuirano meri trenutnu brzinu mašine alatke sa povezanih senzora i upoređuje je sa podešenom ciljnom vrednošću (granična frekvencija za sigurno zaustavljanje). Sigurnosni moduli otkrivaju kada je dostignuta granična frekvencija za sigurno zaustavljanje i zatim aktiviraju sigurnosni izlaz.

Da biste bezbedno zaustavili rotirajući alat ili delove mašine koji imaju isto vreme zaustavljanja (motor, zupčanici, vratilo), modul SRB-E-FWS-TS se može koristiti i kao sigurnosni relej sa tajmerom (odloženo sigurnosno isključivanje, bezbednosna funkcija STO). Kada modul dostigne podešeno vreme, sigurnosni izlaz se aktivira.

Upoznajte funkcije modula

Modul SRB-E-402FWS-TS takođe omogućava dvokanalnu kontrolu sigurnosnog prekidača sa zaključavanjem, sa ili bez detekcije kratkog spoja. Ovaj modul onemogućava otvaranje sigurnosnih vrata u slučaju opasnog pomeranja i obezbeđuje sigurno zatvaranje sa drugom sigurnosnom funkcijom, funkcijom kontrole otvaranja vrata. Pored toga, sigurnosni izlazi sprečavaju da se mašina ponovo pokrene dok su vrata otvorena.

Funkcija sigurnosnog modula i granična frekvencija ili vrednost tajmera se biraju pomoću dva okretna prekidača ispod poklopca. LED diode na modulu izveštavaju o načinu rada kao i o vrsti i lokaciji kvara, što ubrzava analizu kvarova i skraćuje vreme zastoja mašine. Sigurnosni modul se može podesiti na granicu bezbednog zaustavljanja između 0.5 Hz i 10 Hz ili na tajmer bezbednog zaustavljanja između 0.5 s i 3000 s.

Schmersal sigurnosni modul PROTECT SRB

Želite saznati više?

Schmersal sigurnosni modul PROTECT SRB

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.

Ne propustite druge povezane vesti