Sigurnosni modul PROTECT SRB

Schmersal PROTECT SRB-E sigurnosni modul dopunjuje Schmersal PROTECT SRB-E familiju multifunkcionalnih sigurnosnih modula. Sada su na raspolaganju dva dodatna modula (SRB-E-302FWS-TS i SRB-E-402FWS-TS) kako bi se osigurala bezbjednost mašina i nadgledalo preostalo opasno kretanje.

Dva nova modula 

Osnovni modul SRB-E-302FWS-TS kombinuje funkcije nadzora zaustavljanja rotacionog alata i sigurnosnog tajmera za bezbjedno zaustavljanje mašine. Napredni sigurnosni modul SRB-E-402FWS-TS uključuje dodatnu funkciju kontrole otvaranja vrata i na taj način predstavlja jedinstven modul na tržištu sa tri sigurnosne funkcije.

Sigurnosne funkcije i svojstva:

  • nivo zaštite: do PL, SIL3
  • kategorija bezbjednosti: do 4
  • napon napajanja: 24VDC

Želite kupiti našu Opremu za sigurnost mašina?

Pobrinite se da se sigurno zaustavi 

Schmersal sigurnosni modul PROTECT SRB

Modul sa funkcijom sigurnog zaustavljanja rotacionog alata kontinuirano mjeri trenutnu brzinu mašine alatke sa povezanih senzora i upoređuje je sa podešenom ciljnom vrijednošću (granična frekvencija za sigurno zaustavljanje). Sigurnosni moduli otkrivaju kada je dostignuta granična frekvencija za sigurno zaustavljanje i zatim aktiviraju sigurnosni izlaz.

Da biste bezbjedno zaustavili rotirajući alat ili dijelove mašine koji imaju isto vrijeme zaustavljanja (motor, zupčanici, vratilo), modul SRB-E-FWS-TS se može koristiti i kao sigurnosni relej sa tajmerom (odloženo sigurnosno isključivanje, bezbjednosna funkcija STO). Kada modul dostigne podešeno vrijeme, sigurnosni izlaz se aktivira.

Upoznajte funkcije modula

Modul SRB-E-402FWS-TS također omogućava dvokanalnu kontrolu sigurnosnog prekidača sa zaključavanjem, sa ili bez detekcije kratkog spoja. Ovaj modul onemogućava otvaranje sigurnosnih vrata u slučaju opasnog pomjeranja i obezbjeđuje sigurno zatvaranje sa drugom sigurnosnom funkcijom, funkcijom kontrole otvaranja vrata. Pored toga, sigurnosni izlazi sprečavaju da se mašina ponovo pokrene dok su vrata otvorena.

Funkcija sigurnosnog modula i granična frekvencija ili vrijednost tajmera se biraju pomoću dva okretna prekidača ispod poklopca. LED diode na modulu izvještavaju o načinu rada kao i o vrsti i lokaciji kvara, što ubrzava analizu kvarova i skraćuje vrijeme zastoja mašine. Sigurnosni modul se može podesiti na granicu bezbjednog zaustavljanja između 0.5 Hz i 10 Hz ili na tajmer bezbjednog zaustavljanja između 0.5 s i 3000 s.

Schmersal sigurnosni modul PROTECT SRB

Želite saznati više?

Schmersal sigurnosni modul PROTECT SRB

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti