Schmersal granični prekidači serije PS

Granični prekidači kompanije Schmersal, koji se zbog svog modularnog dizajna mogu koristiti u skoro svakoj primeni, dizajnirani su za veću sigurnost pri radu sa mašinama.

Otkrivanje položaja pokretnih delova mašine

Krajnji prekidači imaju dugu tradiciju u Schmersal-u i jedno su od njihovih glavnih oblasti rada. Nakon uspešne i uspostavljene serije graničnih prekidača PS116, kompanija sada nastavlja tradiciju sa serijom PS prekidača.

Nude Vam dve grupe graničnih prekidača PS2xx i PS3xx. Sa obe grupe obezbedićete visoku bezbednost pri radu sa mašinama, kategorija 1 prema bezbednosnom standardu ISO 14119. Zbog visokih zahteva bezbednosnog standarda, pouzdano ćete zaštititi procese u otkrivanju položaja pokretnih delova mašine i zaštitne opreme. Ovo će Vam omogućiti da koristite granične prekidače u svim industrijskim okruženjima.

Želite kupiti našu sigurnosnu opremu?

Koristite ih u teškim okruženjima 

Schmersal granični prekidači serije PS

Granični prekidači su dostupni u plastičnom ili metalnom kućištu koje će Vas zaštititi od uticaja IP66 i IP67 okruženja. Presek kućišta prekidača grupe PS2xx dostiže 30 x 30 mm, a kućišta grupe PS3xx je 40 x 40 mm.

U poslednjoj grupi je takođe dostupna proširena verzija kućišta od 59 mm. Kao i kod prekidača serije PS116, takođe je moguće lako zameniti različite tipove aktivatora sa obe nove serije, a takođe je lako podesiti rotaciju aktuatora u koracima od 45°.

Upoznajte karakteristike serije PS

Obe grupe prekidača su dostupne sa tri iskačuća ili klizna kontakta. Svi mirovni kontakti su pozitivno vođeni što Vam, u skladu sa standardom IEC 60947-5-1, omogućava da ih koristite u bezbednosne svrhe.

U kombinaciji sa sigurnosnim modulima, pojedinačni prekidač se može koristiti do nivoa sigurnosti PL d. Međutim, ako koristite dva prekidača, postižete nivo bezbednosti PL e, u skladu sa evropskom bezbednosnom direktivom ISO 13849-1.

Povezivanje je moguće sa M20 ili M12 konektorom. Za brže povezivanje, kontaktni priključci se okreću za 45 °. U slučaju plastičnih verzija, poklopac se zatvara na pin, što dodatno štedi vreme ugradnje.

Schmersal granični prekidači serije PS

Želite saznati više?

Schmersal granični prekidači serije PS

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.

Ne propustite druge povezane vesti