Induktivni senzori pomeranja

Micro-Epsilon offers you a wide range of inductive displacement and position sensors: from conventional LVDT and LDR sensors and the EDS sensors, also high-volume versions tailored to OEM’s requirements exist. Benefit from top-quality sensors even in tight spaces and in industrial applications with a high measuring rate.

Micro-Epsilon Vam nudi širok spektar induktivnih senzora pomeranja i položaja, konvencionalne LVDT i LDR senzore i EDS senzore kao i verzije velike zapremine prilagođene zahtevima OEM-a. Iskoristite prednosti senzora vrhunskog kvaliteta čak i u uskim prostorima i u industrijskim aplikacijama sa visokom brzinom merenja.

Asortiman senzora i kontrolera za različite aplikacije

Asortiman Micro-Epsilon-ovih induktivnih senzora pomeranja (induSENSORS) uključuje: standardne LVDT i LDR senzore sa eksternim kontrolerom, EDS senzore sa integrisanim kontrolerom i serijske modele prilagođene Vašim potrebama OEM-a. Svi oni će Vas impresionirati svojom robusnošću, dugim mehaničkim vekom trajanja, pouzdanošću u teškim ambijentalnim uslovima, visokom ponovljivošću, kvalitetom signala i temperaturnom stabilnošću.

Kombinacija sa modernom generacijom MSC kontrolera otvara brojna polja primene i mogućnosti. Svaki senzor možete kontrolisati bilo kojim od kontrolera.

 Micro-Epsilon induktivni senzori pomeranja

Želite kupiti naše Senzore?

Induktivni senzori pomeranja LVDT

Induktivni senzori LVDT sa eksternim kontrolerom sastoje se od primarnog i dva sekundarna namotaja sa aksijalno pokretnim jezgrom. Dostupna su Vam dva tipa senzora: DTA-xG8 i DTA-xD senzori.

LVDT DTA-xG8 merači Micro-Epsilon

DTA-xG8

LVDT merni senzori DTA-kG8 sa prečnikom senzora od samo 8 mm, prvenstveno se koriste za merenje i proveru geometrije radnog predmeta (npr. dužina, širina, prečnik, debljina, dubina, visina). Dostupni su različiti opsezi merenja od ±1 mm do ±10 mm.

Ovi merači su opremljeni ili klipom sa kliznim ležajem i povratnom oprugom ili pneumatskom potisnom šipkom. U zavisnosti od mernog objekta, dostupni su različiti vrhovi sonde.

Primeri primene DTA-xG8 merača

Zbog različitih mernih opsega i podešavanja konfiguracije, DTA-kG8 merači su pogodni za merenje dimenzija i zadatke inspekcije, na primer, u automatizovanoj kontroli kvaliteta, istraživanju i razvoju kao i praćenju proizvodnje.

  • LVDT DTA-xG8 gauges application
  • LVDT DTA-xG8 gauges application
  • LVDT DTA-xG8 gauges application
  • LVDT DTA-xG8 gauges application
  • LVDT DTA-xG8 gauges application
  • LVDT DTA-xG8 gauges application

DTA-xD

LVDT senzori pomeranja DTA-xD sa prečnikom senzora od 10 mm ili 20 mm, prvenstveno se koriste za merenje i praćenje kretanja, pomeranja, položaja, udaraca, otklona, dislokacija,  u vozilima, mašinama i sistemima. Opseg merenja je od ±1 mm do ±25 mm i linearnost do ≤ ±0,15 % FSO.

LVDT senzori pomeranja imaju klip, koji se slobodno kreće u kućištu senzora. Proces merenja u senzoru se odvija bez kontakta i stoga je bez habanja.

LVDT DTA-xD induktivni senzor pomeranja Micro-Epsilon

Induktivni senzor pomeranja LDR

LDR induktivni senzor pomeranja Micro-Epsilon

LDR senzor linearnog pomeranja sa eksternim kontrolerom karakteriše kratak, kompaktan dizajn i mali prečnik od samo 8 mm. Ima samo jednu zavojnicu polumosta. Klip koji se slobodno kreće u kućištu senzora je pričvršćen direktno na merni objekat.

Opsezi merenja su 10 mm, 25 mm i 50 mm. Kompaktan dizajn senzora i njegov mali prečnik omogućavaju da se merni sistemi instaliraju u skučenim prostorima.

Primeri primene LDR i DTA-xD senzora 

Jeftini LDR senzori su posebno pogodni za instalaciju velikih razmera u ograničenim prostornim uslovima i u industrijskim okruženjima sa velikom brzinom merenja. Zbog svog dizajna bez habanja, LDR senzori impresioniraju dugotrajnošću i dugotrajnom stabilnošću.

  • LDR and DTA-xD sensors application
  • LDR and DTA-xD sensors application
  • LDR and DTA-xD sensors application
  • LDR and DTA-xD sensors application

Snažni kontroleri sa većom preciznošću

MSC kontroleri Micro-Epsilon

Za sve gore navedene modele induktivnog senzora pomeranja, možete koristiti 1-kanalni kontroler MSC7401, 2-kanalni kontroler MSC7802 ili 2-kanalni modularni kontroler MSC7602 koji omogućava dugačke lance merenja za višekanalne sisteme.

Možete lako da podesite Micro-Epsilon kontrolere pomoću dugmadi ili softvera. Zbog svog robusnog aluminijumskog kućišta zaštićenog do IP67, kontroleri su predodređeni za različite industrijske primene u tehnologiji automatizacije i mašinogradnji.

Dostupni su i različiti analogni izlazi, RS485 digitalni interfejsi ili opcioni moduli za PROFINET, EtherNet/IP, Ethernet i EtherCAT. Svaki od digitalnih interfejsa zahteva sopstveni modul.

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

Induktivni senzori pomeranja Micro-Epsilon

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.

Ne propustite druge povezane vesti