Induktivni senzori pomjeranja

Micro-Epsilon Vam nudi širok spektar induktivnih senzora pomjeranja i položaja, konvencionalne LVDT i LDR senzore i EDS senzore kao i verzije velike zapremine prilagođene zahtjevima OEM-a. Iskoristite prednosti senzora vrhunskog kvaliteta čak i u uskim prostorima i u industrijskim aplikacijama sa visokom brzinom mjerenja.

Asortiman senzora i kontrolera za različite aplikacije

Asortiman Micro-Epsilon-ovih induktivnih senzora pomjeranja (induSENSORS) uključuje: standardne LVDT i LDR senzore sa eksternim kontrolerom, EDS senzore sa integrisanim kontrolerom i serijske modele prilagođene Vašim potrebama OEM-a. Svi oni će Vas impresionirati svojom robusnošću, dugim mehaničkim vijekom trajanja, pouzdanošću u teškim ambijentalnim uslovima, visokom ponovljivošću, kvalitetom signala i temperaturnom stabilnošću.

Kombinacija sa modernom generacijom MSC kontrolera otvara brojna polja primjene i mogućnosti. Svaki senzor možete kontrolisati bilo kojim od kontrolera.

 Micro-Epsilon induktivni senzori pomeranja

Želite kupiti naše Senzore?

Induktivni senzori pomeranja LVDT

Induktivni senzori LVDT sa eksternim kontrolerom sastoje se od primarnog i dva sekundarna namotaja sa aksijalno pokretnim jezgrom. Dostupna su Vam dva tipa senzora: DTA-xG8 i DTA-xD senzori.

LVDT DTA-xG8 merači Micro-Epsilon

DTA-xG8

LVDT mjerni senzori DTA-kG8 sa prečnikom senzora od samo 8 mm, prvenstveno se koriste za mjerenje i provjeru geometrije radnog predmeta (npr. dužina, širina, prečnik, debljina, dubina, visina). Dostupni su različiti opsezi mjerenja od ±1 mm do ±10 mm.

Ovi mjerači su opremljeni ili klipom sa kliznim ležajem i povratnom oprugom ili pneumatskom potisnom šipkom. U zavisnosti od mjernog objekta, dostupni su različiti vrhovi sonde.

Primeri primjene DTA-xG8 mjerača

Zbog različitih mjernih opsega i podešavanja konfiguracije, DTA-kG8 mjerači su pogodni za mjerenje dimenzija i zadatke inspekcije, na primjer, u automatizovanoj kontroli kvaliteta, istraživanju i razvoju kao i praćenju proizvodnje.

 • LVDT DTA-xG8 gauges application
 • LVDT DTA-xG8 gauges application
 • LVDT DTA-xG8 gauges application
 • LVDT DTA-xG8 gauges application
 • LVDT DTA-xG8 gauges application
 • LVDT DTA-xG8 gauges application

DTA-xD

LVDT senzori pomjeranja DTA-xD sa prečnikom senzora od 10 mm ili 20 mm, prvenstveno se koriste za mjerenje i praćenje kretanja, pomjeranja, položaja, udaraca, otklona, dislokacija,  u vozilima, mašinama i sistemima. Opseg mjerenja je od ±1 mm do ±25 mm i linearnost do ≤ ±0,15 % FSO.

LVDT senzori pomjeranja imaju klip, koji se slobodno kreće u kućištu senzora. Proces mjerenja u senzoru se odvija bez kontakta i stoga je bez habanja.

LVDT DTA-xD induktivni senzor pomeranja Micro-Epsilon

Induktivni senzor pomeranja LDR

LDR induktivni senzor pomeranja Micro-Epsilon

LDR senzor linearnog pomjeranja sa eksternim kontrolerom karakteriše kratak, kompaktan dizajn i mali prečnik od samo 8 mm. Ima samo jednu zavojnicu polumosta. Klip koji se slobodno kreće u kućištu senzora je pričvršćen direktno na mjerni objekat.

Opsezi mjerenja su 10 mm, 25 mm i 50 mm. Kompaktan dizajn senzora i njegov mali prečnik omogućavaju da se mjerni sistemi instaliraju u skučenim prostorima.

Primjeri primjene LDR i DTA-xD senzora 

Jeftini LDR senzori su posebno pogodni za instalaciju velikih razmjera u ograničenim prostornim uslovima i u industrijskim okruženjima sa velikom brzinom mjerenja. Zbog svog dizajna bez habanja, LDR senzori impresioniraju dugotrajnošću i dugotrajnom stabilnošću.

 • LDR and DTA-xD sensors application
 • LDR and DTA-xD sensors application
 • LDR and DTA-xD sensors application
 • LDR and DTA-xD sensors application

Snažni kontroleri sa većom preciznošću

MSC kontroleri Micro-Epsilon

Za sve gore navedene modele induktivnog senzora pomjeranja, možete koristiti 1-kanalni kontroler MSC7401, 2-kanalni kontroler MSC7802 ili 2-kanalni modularni kontroler MSC7602 koji omogućava dugačke lance mjerenja za višekanalne sisteme.

Možete lako da podesite Micro-Epsilon kontrolere pomoću dugmadi ili softvera. Zbog svog robusnog aluminijumskog kućišta zaštićenog do IP67, kontroleri su predodređeni za različite industrijske primjene u tehnologiji automatizacije i mašinogradnji.

Dostupni su i različiti analogni izlazi, RS485 digitalni interfejsi ili opcioni moduli za PROFINET, EtherNet/IP, Ethernet i EtherCAT. Svaki od digitalnih interfejsa zahtjeva sopstveni modul.

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

  Induktivni senzori pomeranja Micro-Epsilon

  Pretplatite se na naš newsletter!

   Ne propustite druge povezane vijesti