Sigurnosni laserski skener sa PROFIsafe i PROFINET komunikacijom

Bezbednosni laserski skener RSL 400 iz Leuze-a sa PROFIsafe/PROFINET komunikacionim interfejsom i inovativnim funkcijama karakteriše veliki opseg skeniranja i pouzdan rad, čak i pod zahtevnim uslovima okoline. Kombinujte vrhunske performanse, robusnost i lako rukovanje da biste izvršili bezbednosne zadatke koji su prethodno zahtevali dva skenera!

Integršite brzo i jednostavno 

RSL400 bezbednosni laserski skener podržava PROFIsafe/PROFINET komunikacioni interfejs, omogućavajući Vam brzu i laku integraciju u moderna industrijska okruženja. Obezbeđuje paralelno praćenje 4 zaštitna polja, 100 preklopnih parova polja i 10 nezavisnih bezbednosnih konfiguracija u realnom vremenu.

Zahvaljujući ovim karakteristikama, moći ćete da razvijete rešenje čak i za najzahtevnije aplikacije. Dostupan je i model sa merenjem udaljenosti i prenosom ovih podataka na spoljne uređaje i na navigacioni sistem za automatizovano vođeno vozilo (AGV).

Želite kupiti našu sigurnosnu opremu?

Pratite najveći mogući opseg

Zahvaljujući velikom radnom dometu od 8.25 m i uglom skeniranja od 270°, RSL400 može da zaštiti domete do 160 m2. Ovo su najveći operativni opsezi u industriji.

Kada dodate opciju podešavanja dometa upozorenja do 20 m, dobijate izuzetno moćan uređaj, pogodan i za najzahtevnije aplikacije.

Skener koristi najnoviju lasersku tehnologiju za postizanje veoma visoke rezolucije. Ceo sistem za prenos/prijem se rotira stvarajući posebno usku i ujednačenu lasersku tačku u celom opsegu skeniranja. Ovo omogućava uređajima visoku ugaonu rezoluciju od 0,1°, što ih čini veoma veštim u filtriranju objekata koji nisu relevantni za bezbednost, kao što su prašina i čestice u vazduhu.

Prilagodite skener zahtevnim aplikacijama

Sve karakteristike skenera će Vam pomoći da obezbedite robusniji rad, čak i u prostorima gde je prisutna prašina, dok pouzdano detektuje male predmete na velikim udaljenostima.

Skener nudi maksimalnu fleksibilnost za prilagođavanje datoj aplikaciji sa do 200 konfigurabilnih polja koja se mogu menjati kao parovi ili skupovi od četiri polja. Moći ćete da prelazite između pojedinačnih zaštitnih polja u realnom vremenu bez ugrožavanja bezbednosnih funkcija uređaja.

Jedan skener, 4 nezavisna uređaja 

Leuze RSL400 PROFIsafe sigurnosni laserski skener

Bezbednosni laserski skener može istovremeno da nadgleda do 4 bezbednosna polja. Sa svoje dve paralelne zaštitne funkcije, jedinica radi kao dva uređaja u jednom, ili kao alternativa polju upozorenja može da obezbedi dodatno, uzvodno zaštitno polje.

Dostupan je i model koji meri rastojanje do prepreke i jačinu reflektovanog signala i prenosi ove podatke na spoljne uređaje i navigacioni sistem Automated Guided Vehicle (AGV). Šalje podatke preko Ethenet interfejsa i UDP protokola.

Lako spojite na bilo koju industrijsku mrežu

Sigurnosni skener sa PROFIsafe/PROFINET komunikacionim interfejsom i standardizovanom komunikacijom pojednostavljuje integraciju u moderne industrijske mreže. Integracija je brza i pouzdana zahvaljujući upotrebi standardizovane tehnologije povezivanja. Skener ima odvojivu priključnu jedinicu sa integrisanim PROFINET prekidačem sa 2 porta i memorijskom karticom. Ovo će osigurati rad mreže čak i kada se skener zameni.

Prekidač podržava komunikaciju „PROFINET Conformance Class C“ i „Izohronu komunikaciju u realnom vremenu (IRT)“, što Vam omogućava da koristite skener u mrežnim topologijama „ring“ i „star“. Robusnost prekidača je obezbeđena standardnim industrijskim M12 ili AIDA konektorom.

Leuze RSL400 PROFIsafe sigurnosni laserski senzor

Želite saznati više?

Leuze RSL400 PROFIsafe sigurnosni laserski senzor

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.

Ne propustite druge povezane vesti