Softver za upravljanje uređajima u IIoT

IIoT platforma – Turck Automation Suite (TAS) daje korisnicima pristup sažetim informacijama o različitim Turck uređajima. TAS je sveobuhvatno rešenje koje uključuje ažuriranja, upravljanje uređajima i pametne senzore. Takođe čini još lakšim izvođenje detaljnih studija izvodljivosti za RFID sisteme.

Prednosti višenamenskih alata za IIoT

TAS je skraćenica od Turck Automation Suite. Ova platforma IIoT usluge vam omogućava da pristupite svim informacijama sa Turck uređaja i da iskoristite sveobuhvatno rešenje za ažuriranja, upravljanje uređajima i pametne senzore.

U TAS verziji V1, upravljanje i puštanje u rad uređaja u industrijskim Ethernet mrežama, kao i ARGEE i BEEP aplikacijama, su pojednostavljeni. Takođe olakšava detaljne studije izvodljivosti za RFID sisteme. Naredne verzije TAS-a će uvesti proširene IIoT funkcije, pokrivajući usluge kao što su praćenje stanja i kontrola ivica na računarima ili lokalnim serverima.

Želite kupiti našu opremu?

Prednosti koje pruža IIoT platforma

Prednosti platforme za IIoT usluge na prvi pogled

TAS poboljšava bezbednost programa tako što zahteva da radnje uređaja budu autorizovane pomoću jedne lozinke specifične za sesiju. Ova lozinka je privremeno uskladištena i može se primeniti na više uređaja sa istom lozinkom, što povećava udobnost korisnika.

TAS IIoT rešenje je dostupno za besplatno preuzimanje i može se koristiti direktno u bilo kom veb pretraživaču Vindovs računara bez potrebe za instalacijom. Softver se može bez napora ažurirati iz programa i podržava nemački i engleski jezik.

TAS verzija V1 nudi uvid u opsežne mogućnosti Turck-ovog potpuno razvijenog IIoT rešenja. Softverska platforma će pružati različite digitalne usluge i biće podvrgnuta kontinuiranoj ekspanziji kroz ažuriranja. TAS će imati funkciju konektora za Turck cloud, omogućavajući mu da služi kao virtuelni ivični kontroler na računaru ili lokalnom serveru. Ovo pojednostavljuje evaluaciju proizvodnih podataka za praćenje stanja i prediktivno održavanje, šireći se izvan granica postrojenja.

Da bi ispunio zahteve IIoT platforme, TAS će takođe podržati prenos podataka preko MQTT i OPC UA do sistema višeg nivoa, automatizovati konfiguracije servisnih zadataka i uvesti brojne druge funkcije. TAS značajno poboljšava povezanost vašeg proizvodnog sistema, neprimetno integrišući OT i IT podatke bez prepreka.

Pojednostavite konfiguraciju uređaja pomoću Network View

IIoT servisna platforma omogućava korisnicima da nadgledaju sve Turck uređaje u okviru njihove proizvodne mreže. Funkcija mrežnog skeniranja locira sve dostupne Turck Ethernet uređaje širom mreže i odmah predstavlja relevantne detalje uređaja.

Preko Netvork View-a, korisnici takođe mogu dodeliti IP adrese i lozinke, zajedno sa izvršavanjem ažuriranja firmvera za sve umrežene uređaje. Štaviše, TAS omogućava direktan pristup veb stranicama za svaki Ethernet uređaj specifičnim za uređaj.

Turck IIoT service platform TAS - Network View

Naručite brže sa platformom usluge IIoT

TAS IIoT platforma štedi vreme puštanja u rad

Nekoliko funkcija Netvork View takođe se može izvršiti kao grupne operacije, pojednostavljujući proces ažuriranja i upravljanja više uređaja istovremeno. Rezultat je značajna ušteda vremena tokom puštanja u rad i održavanja velikih mreža, sve bez potrebe za PLC-om ili softverom treće strane.

Štaviše, opcija za izvoz mreža uređaja u CSV formatu poboljšava lakoću dokumentacije, saradnje i upravljanja mrežom.

Koristite IO-Link View

Ovaj prikaz nudi sveobuhvatan pogled na IO-Link mastere unutar mreže i njihove povezane IO-Link uređaje.

Karakteristike:

  • Preuzmi informacije o uređaju,
  • Izvršite radnje uređaja kao što su namigivanje, otvaranje glavnog u TAS-u, pokretanje IODD-a, konfiguratora i pristup monitoru uređaja,
  • Filtrirani prikaz na izabranim IO-Link uređajima.
Turck IIoT service platform TAS - IO-Link View

Pretvorite I/O modul u logički kontroler

Logički softver ARGEE transformiše Turckove Ethernet I/O module u IP67 logičke kontrolere, omogućavajući direktnu upotrebu na terenu kao Field Logic Controller – jedinstvena karakteristika na trenutnom tržištu.

Platforma usluge IIoT olakšava praktično grupno učitavanje ARGEE programa na grupu uređaja istovremeno pružajući mogućnosti centralizovanog upravljanja.

Smanjite broj IP adresa

Backplane Ethernet Ektension Protocol (BEEP), Turck-ov inovativni protokol, značajno smanjuje broj IP adresa neophodnih unutar vaše industrijske mreže. Preko IP adrese BEEP mastera, možete pristupiti do 32 Turck IO-Link uređaja.

TAS služi kao centralni alat za konfigurisanje BEEP mreža, kao i za efikasno rukovanje uvozom i izvozom BEEP konfiguracija.

Lako pokrenite plug-and-play IIoT funkcije

IODD Configuration Tool omogućava parametrizaciju IO-Link uređaja različitih proizvođača. On generiše grafički prikaz IO-Link procesnih podataka.

Poput alata za konfiguraciju IODD, Radar Sensor Monitor pruža grafički prikaz podataka Turck radarskog senzora. Korisnici mogu lako da prilagode filtere, merne prozore i druge parametre da odgovaraju njihovim specifičnim potrebama aplikacije.

Aplikacija za simulaciju detekcije kapije replicira scenarije masovne detekcije oznaka u aplikacijama kapije. Ova aplikacija proverava da li su sve oznake otkrivene sa dovoljnom tačnošću, štedeći značajno vreme i trud u poređenju sa ručnom procenom.

Tag Tracer omogućava korisnicima da identifikuju optimalno vreme početka i zaustavljanja za optimalne procese čitanja i pisanja u dinamičkim aplikacijama.

Tag Population označava proces performansi čitanja i pisanja na različitim pozicijama označava na tehničkim objektima. UHF čitač postepeno povećava svoju snagu i pokazuje minimalnu snagu potrebnu za pouzdano čitanje oznaka.

Koristite HF za označavanje

Takođe u VF frekvencijskom opsegu, različite funkcije su dostupne korisnicima za pomoć u održavanju sistema ili dizajnu RFID sistema:

  • Skenirajte UID HF nosača podataka i napravite listu,
  • Čitanje metapodataka oznaka: Tip, veličina memorije i podržane karakteristike nosača podataka,
  • Čitanje memorije oznaka (heksadecimalna, ASCII),
  • Upišite podatke u izabrane memorijske oblasti.
Turck IIoT service platform TAS - HF Tag

Želite saznati više?

Turck the pioneer of industry 4.0

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.

Ne propustite druge povezane vesti