Testiranje LED osvetljenja- do 28 LED dioda istovremeno

Efikasano testiranje funkcije, boje i intenziteta LED osvetljenja je obezbeđen visokopreciznim Micro-Epsilon sistemom detekcije boja u više tačaka. ColorCONTROL MFA-7 omogućava kontrolisanje do 28 LED test objekata istovremeno. Iskoristite prednosti fleksibilnog pozicioniranja, visoke ponovljivosti, brzine merenja i dinamike u raznovrsnim aplikacijama.

Efektivna kontrola nad samosvetlećim objektima

Kako bi se smanjili troškovi električne energije, kao i ukupna potrošnja energije, svetleće diode(LED) se gotovo svuda pojavljuju, od kućnog osvetljenja i električnih uređaja do računara, igračaka i najnovijih vozila. Njihova velika svetlosna efikasnost, širok spektar boja i različita osvetljenja (vidljiva svetlost, IR, UV) omogućavaju im primenu u raznim aplikacijama.

Ali kako pojedinačni kvalitet boje i njena temperatura LED dioda zavise od mnogo faktora (dobavljača, momenta proizvodnje…) , razlike u temperaturi boje mogu biti značajne. Iz tog razloga potrebno je proveriti usklađenost osvetljenja i temperature boje.

Micro-Epsilon sistem

Želite kupiti naše Senzore?

Višestruko LED testiranje funkcija, boja i osvetljenja

colorCONTROL MFA-7 kompanije Micro-Epsilon

LED testovi su omogućeni uz pomoć visoko preciznih LED analizatora kompanije Micro-Epsilon, koji se koriste za fleksibilne provere boja i ispitivanje intenziteta LED dioda, ekrana i samosvetlećih objekata. Micro-Epsilon je ažurirao svoju popular colorCONTROL MFA series of LED Analyzers sa colorCONTROL MFA-7.

Ovaj visoko-precizni sistem za detekciju boja sa više tačaka, dostupan je u konfiguracijama od 7, 14, 21 ili 28 kanala. Omogućava praćenje boja, intenziteta i funkcija do ukupno 28 LED dioda, koje se istovremeno nalaze na različitim pozicijama.

Najpreciznije LED testiranje sa primamljivom cenom

ColorCONTROL MFA-7 serija za LED test zamenjuje prethodnu seriju colorCONTROL MFA-5. Serija MFA-7 nudi 30 puta veće brzine obrade/uzorkovanja podataka (do 100 Hz), 10 puta veću ponovljivost (xy < ±0,000025) i 10 puta širi dinamički opseg (1–50,000 lux-a). Dostupan je sa 7, 14, 21 ili 28 mernih kanala, od kojih svaki ima identične performanse.

ColorCONTROL MFA-7 meri boju, intenzitet i funkciju. Merenje boja se odvija u xyY, XYZ, Luv, uvL ili RGB opsezima boja. MFA-7 takođe emituje dominantnu talasnu dužinu (λdom) i temperaturu boje (CCT).

Ovo rešenje uključuje IP20 MFA kontroler u kompaktnom aluminijumskom kućištu, koji omogućava povezivanje željenog broja izmenljivih MFS prijemnih senzora sa integrisanim optičkim vlaknima.

Dostupni su i standardni MFS senzori sa integrisanim optičkim vlaknima i IP44 nivoom zaštite. Tipična udaljenost MFS senzora od izvora svetlosti je 3-15mm, a minimalna veličina mete je ≥3mm. Pored svojih izvanrednih performansi, ovi senzori imaju pogodne opcije ugradnje – manje prostora za instalaciju na mestu merenja. Izbor MFS prijemnih senzora zavisi od zahteva Vaše aplikacije. Micro-Epsilon je poznat po svojoj visokoj fleksibilnosti prema zahtevima i aplikacijama.

colorCONTROL MFA-7 kompanije Micro-Epsilon

Upoznajte princip merenja senzora boje

colorCONTROL MFA-7 konekcija

ColorCONTROL MFA-7 koristi princip beskontaktnog merenja. Njegovi senzori boja su gotovo identični ljudskoj percepciji boja. Slično receptorima ljudskog oka, filteri u boji visoke rezolucije prikazuju spektralnu osetljivost oka, pružajući detaljne informacije o kompoziciji boja. Na ovaj način, colorCONTROL MFA-7 ističe se u visokoj preciznosti i moći ponavljanja, daleko nadmašujući standardne LED uređaje za testiranje.

Informacije sa mernog objekta se direktno prenose do MFA kontrolera preko pojedinačnih MFS prijemnih senzora sa optičkim kablovima. Ovi kablovi su zamenljivi i mogu se univerzalno spojiti.

SensorTOOL je besplatni softver kompanije Micro-Epsilon, koji se koristi za podešavanje parametara LED analizatora, kao i za sinhrono očitavanje i snimanje izmerenih vrednosti za sve merne tačke. Integrisani RS422 interfejs omogućava lako povezivanje sa drugim procesnim jedinicama. Takođe su obezbeđeni USB i RS232 interfejs.

Odgovorite na sve zahteve Vaše aplikacije

Visokoprecizni LED analizatori su korisni u testiranju boja i intenziteta za široki spektar primena. Potencijalno možete koristiti seriju MFA-7 u bilo kom industrijskom sektoru gde se odvija proizvodnja ili testiranje LED dioda, uključujući:

  • LED testiranje elektronskih sastavnih delova;
  • ispitivanje samosvetlećih objekata;
  • LED bin testovi
  • testovi ekrana sa sedam segmenata
  • testovi prednjeg panela
  • merenje boje i intenziteta različitih svetala vozila
  • merenje homogenosti površine svetala
  • merenje homogenosti despleja
  • i još mnogo toga

Visoka osetljivost MFA-7 čini ga posebno pogodnim za testiranje preciznog prenosa svetlosti tastera, prekidača i alarmnih dugmića.

LED testiranje sa colorCONTROL MFA-7

Pogledajte primere upotrebe LED testiranja

Ispitivanje boje i intenziteta farova kod vozila

Farovi su dostupni sa različitim svetlosnim jedinicama. Kod raznih ugrađenih svetala i lampica sa teksturiranim staklom se proverava da li je ispravno svetlo i boja stakla.

ColorCONTROL MFA-7 omogućava direktnu inspekciju u ravni homogenosti i intenziteta LED farova bez kontakta.

Brojne štampane ploče su opremljene LED diodama. Pošto su senzori sistema MFA-28 veoma tanki, mogu lako da provere do 28 LED dioda istovremeno za osetljivost i funkciju, tokom funkcionalnog testa ploče.

Kuhinjski uređaji su različitog dizajna sa različitim vrstama osvetljenja. Nakon završne montaže, vrši se proveravanje funkcije i kvaliteta višebojnih LED dioda. Micro-Epsilon-ov LED sistem za testiranje istovremeno može da testira više LED dioda, smeštenih na različitim pozicijama.

Nakon proizvodnje LED traka i linijskih svetiljki, vrši se kontrola svih ugrađenih LED dioda u odeljenju kvaliteta. Sistem detekcije boja sa više tačaka MFA-28, pouzdano proverava osvetljenost LED dioda zahvaljujući visokoj brzini merenja. Pet raspoređenih sistema može istovremeno da testira čak 140 LED dioda.

Želite saznati više?

Popunite formu i javit ćemo vam se u najkraćem mogućem roku.

Testiranje svetla sa colorCONTROL MFA-7 kompanije Micro-Epsilon

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.

Ne propustite druge povezane vesti