Skener sa plavim svetlom za beskontaktno merenje profila

Micro-Epsilon plavi laserski skener se poželjno koristi za merenja profila na usijanim metalima, kao i na providnim i organskim površinama. Iskoristite prednosti laserskih skenera scanCONTROL koji postižu odličnu stabilnost signala i time precizne rezultate merenja na ovim površinama.

Otkrijte najsitnije detalje uz visoku rezoluciju profila

Laserski skeneri iz Micro-Epsilona su među senzorima profila sa najvišim performansama na svetu u pogledu tačnosti i brzine merenja.

Laserski skener LLT2900-10BL ima merne opsege x-ose 10mm i z-ose 8mm. Rezolucija skenera je 1µm, a linearnost linije je 0.1 %. Prema brzini merenja, možete birati između standardnog modela (do 300 Hz) i modela „velike brzine“ (do 2000 Hz).

Zbog svog kompaktnog dizajna i visoke rezolucije, ovaj laserski skener se može koristiti za proveru kvaliteta proizvoda tokom proizvodnje, kao precizan laboratorijski instrument ili za kontrolu robotske ruke.

Želite kupiti naše Senzore?

Izvršite brojne zadatke merenja

Laserski skener sa plavim svetlom se koristi u aplikacijama gde se zahteva najveća preciznost i rezolucija, kao što su precizna mehanika, elektronika, medicina i u proizvodnji preciznih delova.  Korist koju Vam oni pružaju je da:

  • Pronađite ivične tačke profila i odredite koordinate
  • Izmerite uglove na profilu
  • Potražite zareze ili oštećenja na površini proizvoda
  • Proverite elektronske komponente za tolerancije položaja
  • Proverite položaj oštrica u odnosu jedna na drugu
  • Izmerite veličinu ili dimenzije rupe
  • Proverite da li su šavovi zavareni laserom kompletni

Skener sa plavim laserskim svetlom za različite aplikacije

Senzori sa crvenim laserom često daju pogrešne signale sa usijanim metalima, jer veliki udeo infracrvenog zračenja utiče na senzorski element. Nasuprot tome, plavi laserski skener je neosetljiv na crveno zračenje.

Za razliku od crvenog lasera, plava laserska svetlost ne prodire u poluprovodni merni objekat i projektuje oštru tačku ili oštru liniju, omogućavajući pouzdana merenja.

Kako crveni laser menja molekularni sastav organskih materijala, nije pogodan za njihovo merenje. Takođe, crveni laser prodire u objekat i ne odbija se od njegove površine.

Dostupna je specijalna verzija skenera za detekciju zazora, namenjena otkrivanju i naprednom merenju zazora i pukotina.

skener sa plavim laserskim svetlom Micro-Epsilon

Želite saznati više?

skener sa plavim laserskim svetlom Micro-Epsilon

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.

Ne propustite druge povezane vesti