Skener sa plavim svjetlom za beskontaktno mjerenje profila

Micro-Epsilon plavi laserski skener se poželjno koristi za mjerenja profila na usijanim metalima, kao i na providnim i organskim površinama. Iskoristite prednosti laserskih skenera scanCONTROL koji postižu odličnu stabilnost signala i time precizne rezultate mjerenja na ovim površinama.

Otkrijte najsitnije detalje uz visoku rezoluciju profila

Laserski skeneri iz Micro-Epsilona su među senzorima profila sa najvišim performansama na svijetu u pogledu tačnosti i brzine mjerenja.

Laserski skener LLT2900-10BL ima mjerne opsege x-ose 10mm i z-ose 8mm. Rezolucija skenera je 1µm, a linearnost linije je 0.1 %. Prema brzini mjerenja, možete birati između standardnog modela (do 300 Hz) i modela „velike brzine“ (do 2000 Hz).

Zbog svog kompaktnog dizajna i visoke rezolucije, ovaj laserski skener se može koristiti za provjeru kvaliteta proizvoda tokom proizvodnje, kao precizan laboratorijski instrument ili za kontrolu robotske ruke.

Želite kupiti naše Senzore?

Izvršite brojne zadatke mjerenja

Laserski skener sa plavim svjetlom se koristi u aplikacijama gdje se zahtjeva najveća preciznost i rezolucija, kao što su precizna mehanika, elektronika, medicina i u proizvodnji preciznih dijelova.  Korist koju Vam oni pružaju je da:

 • Pronađite ivične tačke profila i odredite koordinate
 • Izmjerite uglove na profilu
 • Potražite zareze ili oštećenja na površini proizvoda
 • Provjerite elektronske komponente za tolerancije položaja
 • Provjerite položaj oštrica u odnosu jedna na drugu
 • Izmjerite veličinu ili dimenzije rupe
 • Provjerite da li su šavovi zavareni laserom kompletni

Skener sa plavim laserskim svjetlom za različite aplikacije

Senzori sa crvenim laserom često daju pogrešne signale sa usijanim metalima, jer veliki udio infracrvenog zračenja utiče na senzorski element. Nasuprot tome, plavi laserski skener je neosjetljiv na crveno zračenje.

Za razliku od crvenog lasera, plava laserska svjetlost ne prodire u poluprovodni mjerni objekat i projektuje oštru tačku ili oštru liniju, omogućavajući pouzdana mjerenja.

Kako crveni laser mijenja molekularni sastav organskih materijala, nije pogodan za njihovo mjerenje. Također, crveni laser prodire u objekat i ne odbija se od njegove površine.

Dostupna je specijalna verzija skenera za detekciju zazora, namijenjena otkrivanju i naprednom mjerenju zazora i pukotina.

skener sa plavim laserskim svetlom Micro-Epsilon

Želite saznati više?

skener sa plavim laserskim svetlom Micro-Epsilon

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

  Pretplatite se na naš newsletter!

   Ne propustite druge povezane vijesti