Induktivna spojnica za IO-Link signale

Turck-ova induktivna spojnica omogućava bezkontaktni prenos kontrolnih signala i napajanja IO-Link-a. NIC induktivne spojnice su idealna zamena u aplikacijama gde su kontaktni elementi podložni jakom habanju (klizni prstenovi, četke,…), jer se ne troše, zbog bezkontaktnog prenosa. Induktivna spojnica se sastoji od primarnog dela na kontrolnoj strani i sekundarnog dela na strani senzora priključka.

Povezivanje na IO-Link modulu

U slučaju da je primarna jedinica povezana sa IO-Link glavnim modulom, može se odvijati dvosmerna komunikacija između IO-Link senzora i glavnog modula. U kombinaciji sa Turck TBIL IO-link Hub-om, moguće je identifikovati tip alata na robotskom menjaču alata, pošto radnik može da pošalje svoj ID broj kontroloru preko IO-Link-a.

Induktivni spojnik u kombinaciji sa IO-Link distributerom, omogućava prenos do 8 PNP prekidačkih signala sa 0,5 A struje ili 12W izlazne snage na udaljenosti od 7 mm.

Želite kupiti našu kontrolnu opremu?

Tehničke specifikacije

Tipična upotreba induktivnih spojnica je u unutrašnjim šinskim transportnim sistemima, menjačima i valjcima.

Mogu se koristiti i tamo gde je potrebna velika brzina ili kratko vreme ciklusa, kao što je npr. indeksne tabele ili robotske menjače, jer sekundarna strana radi za samo 10 milisekundi.

Induktivna spojnica Turck

Želite saznati više?

Induktivna spojnica Turck

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.

Ne propustite druge povezane vesti