Induktivna spojnica za IO-Link signale

Turck-ova induktivna spojnica omogućava bezkontaktni prenos kontrolnih signala i napajanja IO-Link-a. NIC induktivne spojnice su idealna zamjena u aplikacijama gdje su kontaktni elementi podložni jakom habanju (klizni prstenovi, četke,…), jer se ne troše, zbog bezkontaktnog prenosa. Induktivna spojnica se sastoji od primarnog dijela na kontrolnoj strani i sekundarnog dijela na strani senzora priključka.

Povezivanje na IO-Link modulu

U slučaju da je primarna jedinica povezana sa IO-Link glavnim modulom, može se odvijati dvosmjerna komunikacija između IO-Link senzora i glavnog modula. U kombinaciji sa Turck TBIL IO-link Hub-om, moguće je identifikovati tip alata na robotskom mjenjaču alata, pošto radnik može da pošalje svoj ID broj kontroloru preko IO-Link-a.

Induktivni spojnik u kombinaciji sa IO-Link distributerom, omogućava prenos do 8 PNP prekidačkih signala sa 0,5 A struje ili 12W izlazne snage na udaljenosti od 7 mm.

Želite kupiti našu Kontrolnu opremu?

Tehničke specifikacije

Tipična upotreba induktivnih spojnica je u unutrašnjim šinskim transportnim sistemima, mjenjačima i valjcima.

Mogu se koristiti i tamo gdje je potrebna velika brzina ili kratko vrijeme ciklusa, kao što je npr. indeksne tabele ili robotske mjenjače, jer sekundarna strana radi za samo 10 milisekundi.

Induktivna spojnica Turck

Želite saznati više?

Induktivna spojnica Turck

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti