Induktivna spojnica za IO-Link signale

Turck-ova induktivna spojnica omogućava bezkontaktni prenos kontrolnih signala i napajanja IO-Link-a. NIC induktivne spojnice su idealna zamjena u aplikacijama gdje su kontaktni elementi podložni jakom habanju (klizni prstenovi, četke,…), jer se ne troše, zbog bezkontaktnog prenosa. Induktivna spojnica se sastoji od primarnog dijela na kontrolnoj strani i sekundarnog dijela na strani senzora priključka.

Povezivanje na IO-Link modulu

U slučaju da je primarna jedinica povezana sa IO-Link glavnim modulom, može se odvijati dvosmjerna komunikacija između IO-Link senzora i glavnog modula. U kombinaciji sa Turck TBIL IO-link Hub-om, moguće je identifikovati tip alata na robotskom mjenjaču alata, pošto radnik može da pošalje svoj ID broj kontroloru preko IO-Link-a.

Induktivni spojnik u kombinaciji sa IO-Link distributerom, omogućava prenos do 8 PNP prekidačkih signala sa 0,5 A struje ili 12W izlazne snage na udaljenosti od 7 mm.

Želite kupiti našu Kontrolnu opremu?

Posjetite našu B2B trgovinu

Tehničke specifikacije

Tipična upotreba induktivnih spojnica je u unutrašnjim šinskim transportnim sistemima, mjenjačima i valjcima.

Mogu se koristiti i tamo gdje je potrebna velika brzina ili kratko vrijeme ciklusa, kao što je npr. indeksne tabele ili robotske mjenjače, jer sekundarna strana radi za samo 10 milisekundi.

Kliknite ovdje i preuzmite brošuru
Induktivna spojnica Turck

Želite saznati više?

Induktivna spojnica Turck

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

Pretplatite se na naš newsletter!

    Ne propustite druge povezane vijesti