Teknokol rashladni uređaji u elektro ormanima za maksimalnu produktivnost

Teknokol rashladni uređaji u elektro ormanima obezbeđuju efikasno hlađenje osetljivih električnih komponenti unutar električnih ormana uz istovremeno zadržavanje zagađivača. Ove industrijske rashladne jedinice obezbeđuju zaštitu i dugovečnost vaše opreme, sprečavajući prekide u proizvodnji i materijalne gubitke izazvane velikim sistemskim oštećenjima. Zahvaljujući svom inovativnom dizajnu i lako dostupnim standardnim komponentama, Teknokol-ove AC jedinice zauzimaju vodeću poziciju na tržištu.

Sprečite pregrevanje u elektro ormanu

Industrijske kontrolne table sadrže i štite različite električne komponente za napajanje i kontrolu (PLC, VFD, kontaktori, osigurači, prekidači, itd.), od kojih svaka radi u optimalnom temperaturnom opsegu. U mnogim slučajevima prirodno hlađenje nije dovoljno da spreči pregrevanje delikatne električne opreme.

Teknokol, dobavljač vodećih svetskih integratora potpornih krakova, kontrolnih panela i kontrolnih sistema, sada nudi i rashladne uređaje visokog kvaliteta. Održavanjem temperature unutar električnih kućišta na ili ispod bezbednog nivoa, ove rashladne jedinice smanjuju rizik od električnog požara ili drugih opasnih situacija izazvanih prekomernom toplotom, sprečavajući prekide u proizvodnji i materijalne gubitke koji nastaju usled značajnih sistemskih oštećenja.

Teknokol rashladni uređaji u elektro ormanima

Želite kupiti našu ostalu opremu za automatizaciju?

Povećajte kapacitet hlađenja u elektro ormanima

Raznovrsnost rashladnih uređaja Teknokol

Rashladni uređaji kompanije Teknokol obezbeđuju efikasno hlađenje dok održavaju okruženje „zatvorene petlje“ unutar kućišta, doprinoseći opštoj bezbednosti u industrijskim okruženjima. Osetljiva električna oprema je zaštićena od štetnih uticaja kao što su:

 • Vlaga; U vlažnom okruženju, kondenzacija unutar kućišta može oštetiti elektronske komponente. Sistemi za hlađenje sa mehanizmima za odvlaživanje minimiziraju vlagu i sprečavaju kondenzaciju.
 • Prašina i zagađivači; Industrijsko okruženje može biti kontaminirano prašinom, prljavštinom i korozivnim hemikalijama koje mogu ometati funkcionalnost opreme. Sistemi za kontrolu klime za hlađenje koriste filtere i prečistače vazduha kako bi održali kućište čistim i zaštitili integritet komponenti.

Prednosti Teknokol rashladnih uređaja za elektro ormane

Komponente i kontrolne jedinice Teknokol rashladnih uređaja nisu vlasničke, tako da se rezervni delovi i kontrolne jedinice mogu lako nabaviti bilo gde i po pristupačnim cenama.

Sa druge strane, vlasnički delovi (npr. prekidač pritiska, digitalni termostat, isparivač/kondenzator) i kontrolne jedinice konkurentnih AC jedinica su uglavnom dostupni samo preko njihovih proizvođača, često po znatno višim cenama (do 40%).

 • Užlebljene cevi (takođe „mikro valovite“ cevi) koje se koriste u kondenzatorima i isparivačima rashladnih uređaja pružaju dodatne performanse hlađenja i povećavaju energetsku efikasnost. Unutrašnja površina ovih cevi je 30% veća, a njihov kapacitet prenosa toplote je oko 1,8-2 puta veći u poređenju sa glatkim cevima koje se koriste u konkurentskim AC jedinicama.
 • Povećani međulamelarni prostor (4,1 mm u poređenju sa 1,8–2 mm kod konkurentskih AC jedinica) unutar kondenzatora i isparivača pomaže u sprečavanju začepljenja u zagađenim sredinama, obezbeđujući pravilan protok vazduha. Kao rezultat toga, životni vek komponenti je produžen, a troškovi održavanja su smanjeni.
 • I Teknokolov kondenzator i isparivač su dizajnirani da se mogu popraviti u slučaju kvara, za razliku od onih u konkurentskim AC jedinicama koje zahtevaju skupe zamene.
Rashladni uređaji u elektro ormanima - prednosti

Teknokol rashladni uređaji – karakteristike

Rashladni uređaji u elektro ormanima - raspon rashladnih kapaciteta
 • Potrebe za hlađenjem se postižu sa jednim rashladnim uređajem
 • Optimalne performanse hlađenja su obezbeđene zajedno sa izuzetnom ekonomičnošću
 • Obezbeđeno je homogeno i efikasno hlađenje u celom prostoru
 • Specijalni dizajn efikasno štiti od čestica prašine
 • Troškovi električne energije i održavanja su niski
 • Estetski dizajn oblika panela omogućava besprekorno uklapanje u različito okruženje
 • Lako tehničko održavanje i čišćenje zahteva minimalno održavanje i retko održavanje

Raznovrsne rashladne jedinice za sve potrebe hlađenja

Kapaciteti hlađenja industrijskih rashladnih uređaja kreću se od 500–2000 V, obezbeđujući efikasno hlađenje bez obzira na veličinu kućišta i zahteve. Nivo buke naizmenične struje kreće se od 63 dB za manje moćne uređaje do 73 dB za najmoćnije. Rashladni gas R134a sa nižim potencijalom oštećenja ozona čini ove AC manje štetnim po atmosferu i životnu sredinu. Nadogradnja sa integrisanom funkcijom električnog isparivača kondenzata je moguća, što omogućava efikasno upravljanje kondenzacijom i na taj način smanjuje potrebu za ručnim održavanjem.

Svaka najsavremenija rashladna jedinica je dizajnirana za pouzdane performanse i optimalno rasipanje toplote u industrijskim okruženjima. Izrađeni su koristeći samo najfinije komponente neuporedivog kvaliteta, obezbeđujući izuzetne performanse i pouzdanost. Njihova efikasnost je rezultat tekućih istraživanja i razvoja.

Teknokol raspon rashladnih uređaja u elektro ormanima

Koristite Teknokol rashladne uređaje u svim industrijama

Teknokol rashladni uređaji u elektro ormanima - aplikacije

Hlađenje električnih ormara je od suštinske važnosti u bilo kojoj primeni kako bi se obezbedilo pravilno funkcionisanje i zaštita komponenti, dugovečnost mašina i opreme, dok se istovremeno povećava operativna efikasnost i održava bezbedno radno okruženje. Shodno tome, oni sprečavaju i izbegavaju zastoje u proizvodnji i/ili distribuciji i smanjuju troškove održavanja i zamene.

Različiti modeli rashladnih jedinica Teknokol mogu se koristiti u zatvorenom i na otvorenom u različitim industrijama, od sektora hrane do sektora aparata. Iako je njihova glavna svrha efikasno hlađenje, estetski aspekti su takođe uzeti u obzir tokom procesa projektovanja.

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.

Ne propustite druge povezane vesti