Industrijski klizni prstenovi kompanije Moog

Industrijski klizni prstenovi i rotacioni spojevi sa fiber optičkim vlaknima i fluidni rotacioni spojevi iz Moog-a obezbeđuju Vam prenos električne energije i tečnosti od stacionarnog do rotacionog dela Vaših uređaja.

Precizno kontrolišite brzinu, silu, ubrzanje i protok tečnosti

Moog stvara inovativna rešenja u oblasti tehnologije motornih pogona od 1951. Njihovi napredni proizvodi za kontrolu pokreta su dizajnirani i proizvedeni za vazduhoplovnu, odbrambenu, industrijsku i medicinsku primenu – aplikacije u kojima je precizna kontrola brzine, sile, ubrzanja i protoka tečnosti kritična.

Moog-ovi klizni prstenovi omogućavaju prenos električne energije, električnih i data signala i tečnosti sa stacionarnog na rotirajući deo Vaših uređaja. Njihov asortiman kontrole pokreta uključuje i rotacione spojeve sa optičkim vlaknima, rotacione spojeve sa fluidima, različite motore i servo motore i druge proizvode iz oblasti precizne kontrole kretanja.

Želite kupiti našu ostalu opremu za automatizaciju?

Provereno visokokvalitetni klizni prstenovi

Moog klizni prstenovi

Klizni prsten (rotacioni električni spoj, kolektor ili električni okretni) može se koristiti u bilo kom elektromehaničkom sistemu koji zahteva rotaciju dok prenosi snagu i/ili podatke. Možete poboljšati mehaničke performanse, pojednostaviti rad sistema i eliminisati žice sklone oštećenjima koje vise sa pokretnih spojeva.

Možete ga koristiti u industrijskoj automatizaciji, sigurnosnim kontrolnim sistemima, medicinskoj opremi, radarskim sistemima, sistemima za energiju vetra, vozilima i brodovima na daljinsko upravljanje. Klizni prstenovi su definisani brojem kanala (2–128) i njihovom namenom (strujni/napon/električni ili signal podataka). Šuplji klizni prstenovi (ili provrtni klizni prstenovi) imaju centralni otvor dizajniran da omogući prolaz osovine.

Širok asortiman kliznih prstenova za različite primene

Klizni prstenovi za veće brzine rotacije

Moog klizni prsten velike brzine

Maksimalna brzina rotacije standardnih kliznih prstenova je do 250 o/min. Za veću brzinu rotacije, dostupni su specijalni klizni prstenovi velike brzine sa dugotrajnim kontaktima četkice od vlakana, sa radom do 10.000 o/min bez potrebe za rashladnom opremom.

Klizni prstenovi većeg prečnika za veće struje

Moog klizni prsten velikog prečnika

Prečnik kliznog prstena velikog prečnika prelazi 1,7 m. Može se koristiti u raznim aplikacijama, gde možete prenositi veće struje (do 300 A) na višim naponima (do 1000 V) i pri brzinama rotacije do 300 o/min.

Klizni prstenovi za prenos podataka i videa 

Moog Ethernet klizni prsten

Ethernet i HD klizni prstenovi omogućavaju Ethernet komunikaciju preko rotacionog interfejsa. Nudi se širok spektar rešenja sa kombinacijama podataka i snage u više konfiguracija kako bi se zadovoljile Vaše potrebe.

Fiber optički rotacioni spojevi za velike količine podataka

Ako želite da prenosite optičke signale od statora do rotora, posebno kada prenosite velike količine podataka, najpogodniji izbor su Fiber Optic Rotary Joints (FORJ). Oni održavaju suštinske prednosti vlakana od kraja do kraja.

FORJ postoje u jednokanalnim ili višekanalnim verzijama. Mogu se ugraditi u postojeće modele kliznih prstenova.

Moog klizni prstenovi

Prebacite optičke signale preko rotacionih interfejsa sa FORJ-om 

Jednokanalni ili višekanalni FORJ su najefikasnije opcije u pogledu troškova i veličine. Oni su pasivni i dvosmerni, robusnog dizajna, napravljeni od nerđajućeg čelika ili eloksiranog aluminijuma, sa dugim vekom trajanja. Ako Vam je potreban veći broj vlakana, višekanalni optički rotacioni spojevi su dostupni u različitim dizajnima.

Hibridni FORJ kombinuje električni klizni prsten sa rotacionim spojem od optičkih vlakana. On prenosi električne, energetske i optičke signale do rotirajuće strukture kroz jedan rotacioni zglob. Prenos signala optičkim vlaknima ima veliki propusni opseg, otpornost na EMI i visoku pouzdanost prenosa.

Industrijski rotacioni spojevi za pouzdan prenos tečnosti

Moog-ovi rotacioni spojevi za tečnost se koriste da obezbede pouzdan prenos i kontrolu tečnosti. Robusni spojevi imaju zaptivke koje se biraju na osnovu hemijske kompatibilnosti, projektovanog pritiska, projektovane temperature, potrebnog veka trajanja i prihvatljive stope curenja. Fluidni rotacioni spojevi se mogu kombinovati sa električnim kliznim prstenovima i FORJ-ovima.

Rotacioni spoj za prenos tečnosti (glikoli) na fotografiji ima 2 kanala za dovodni i povratni vod pri brzinama do 120 obrtaja u minuti. Temperatura medija može biti od -40 °C do +75 °C.

Moog fluid rotacioni spojevi

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.

Ne propustite druge povezane vesti