Senzori za merenje 3D snimaka

Asortiman senzori visoke preciznosti za merenje 3D snimaka iz Micro-Epsilona je namenjen za automatizovanu inline inspekciju geometrije, oblika i površina  difuzno reflektujućih objekata. Iskoristite njihovu izuzetno visoku rezoluciju, ponovljivost, veliku mernu površinu i sveobuhvatan razvoj softvera i alate za integraciju kako biste povećali produktivnost!

Senzori za merenje 3D snimaka nove generacije

Ranije je način snimanja 3D slike bio stvaranje serije 2D profila, što je značilo da se mora čekati da se pojedinačni profili snime pre obrade i izgradnje 3D point cloud-a. Micro-Epsilon, glavni globalni proizvođač senzora i mernih rešenja, predstavio je novi asortiman visoko preciznih 3D senzora za merenje snimaka.

Ovi senzori hvataju sve te informacije u jednom potezu, što rezultira mnogo bržim vremenom prikupljanja i obrade. Pogodni su za automatizovano, linijsko merenje geometrije, oblika i kvaliteta površine objekata.

Želite kupiti naše Senzore?

Iskoristite izuzetno visoku rezoluciju

3D senzor snimaka aplikacija 1

SurfaceCONTROL 3D 3500 je kompaktni senzor za 3D snimak sa izuzetno visokom rezolucijom u Z-osi (od 1,0 µm). Postavlja novo merilo u tehnologiji visoke preciznosti 3D merenja sa svojom ponovljivošću do 0,4 µm.

Zbog svojih visokih performansi, senzor je u stanju da pouzdano detektuje čak i najmanja odstupanja u planarnosti, na primer, visinske razlike IC pinova na štampanim pločama. Senzor može povećati produktivnost u odgovarajućoj aplikaciji zbog svoje velike brzine obrade podataka do 2,2 miliona 3D tačaka u sekundi.

Princip rada senzora 3D snimaka

SurfaceCONTROL 3D 3500 senzor radi po principu optičke triangulacije zasnovane na projekciji ivica, što omogućava direktno 3D merenje komponenti. Niz šara se projektuje na površinu ciljnog objekta, pomoću matričnog projektora. Dve kamere sa obe strane projektora gledaju i snimaju svetlost sa šablona. Iz snimljene sekvence slike generiše se trodimenzionalna površina ciljnog objekta.

Dostupna su dva modela surfaceCONTROL 3D 3500, od ​​kojih svaki nudi različitu mernu površinu i dubinu polja. Oba su potpuno integrisani industrijski senzori koji su zaštićeni do IP67 sa pasivnim hlađenjem. Za više radne temperature dostupno je i aktivno hlađenje.

3D senzor snimaka princip rada

Senzori 3D snimaka za brojne aplikacije

3D senzor snimaka aplikacija 2

Senzor je pogodan za širok spektar primena:

  • 3D merenje mehaničkih delova visoke preciznosti;
  • merenje širine, ugla nagiba i položaja zakovica;
  • detekcija površinskih defekta;
  • inspekcija ravnosti štampanih ploča;
  • inspekcija planarnosti nepopunjenih PCB podloga;
  • otkrivanje i procena loma na diskovima kvačila;
  • provera kompletnosti elektronskih komponenti na ugrađenim štampanim pločama;
  • 3D prepoznavanje reljefa koji se ne može rešiti korišćenjem 2D obrade slike zbog nedostatka kontrasta;
  • inspekcija visine i debljine lepljivih perli na školjkama pametnih telefona;
  • utvrđivanje nedostataka odstupanja oblika na ubrizganim delovima.

Olakšana integracija softvera

SurfaceCONTROL 3D senzor za snimke podržava najnovije GigE Vision i GenICam standarde za laku integraciju u softver za obradu slika. Kupci takođe mogu da razviju sopstveni softver za analizu koristeći obezbeđeni sveobuhvatni softverski razvojni komplet.

Sistemski integratori će posebno imati koristi od ovog softvera jer im omogućava pristup svim GenICam parametrima i pojednostavljuje integraciju softvera. Za inline aplikacije, zaključci o vremenu ciklusa procesa mogu se doneti na osnovu prikaza trajanja merenja.

Pogodan korisnički interfejs za senzore surfaceCONTROL nudi Micro-Epsilon-ov 3D View softver, koji je takođe uključen u obim isporuke. Softver omogućava brzo puštanje u rad, procenu senzora, podešavanje i optimizaciju parametara i obezbeđuje pravilno pozicioniranje mernog objekta i senzora. Može se koristiti i za početak prikupljanja podataka. Omogućava vizualizaciju 3D podataka i izvoz u različite formate datoteka (CSV, ASCII, PLI, STL) za dalju obradu.

Pravi 3D podaci bez gubitaka

Očitavanje merenja senzora 3D snimaka

Softver 3DInspect kompanije Micro-Epsilon je moćan alat za podešavanje parametara senzora i zadatke industrijskog merenja sa modelima senzora SC3510. Softver je uključen u obim isporuke. On prenosi merne podatke sa senzora preko Etherneta, pružajući ove podatke u trodimenzionalnom obliku.

3DInspect merne programe na računarskom procesu, procene 3D podatke i, ako je potrebno, evidentiraju ih i prenose preko Etherneta do kontrolne jedinice. Pored brzog izlaza podataka preko Gigabit Etherneta, senzor nudi dodatni digitalni I/O interfejs. Opcioni 2D/3D gateway modul nudi EtherNet/IP, PROFINET i EtherCAT veze za prenos merne vrednosti.

DefMap3D za pojedinačnu analizu površine

DefMap3D je sveobuhvatno softversko rešenje za detekciju i analizu površinskih defekata. Nije uključen u standardni obim isporuke. Uključuje sve komponente i procese potrebne za postavljanje, konfiguraciju i evaluaciju zadataka inspekcije.

Uključen je širok spektar funkcija, od merenja malih serija, analize pojedinačnih delova, kao i inspekcije nekoliko mernih polja uz podršku robota. Proračun 3D point cloud-a, kontrole senzora i detekcije defekata mogu se automatizovati korišćenjem makro komandi.

Nekoliko metoda za otkrivanje i objektivnu procenu grešaka oblika unutar podataka o površini obezbeđuje softver kao deo analize površine. Ciljana upotreba različitih tipova filtera može smanjiti efekte površinskih struktura (npr. zrnasto). Generiše se izveštaj koji sadrži rezultate inspekcije. Softver je dostupan u različitim verzijama čiji je obim performansi orijentisan na različite merne zadatke (npr. digitalni kamen, digitalni oblik, digitalni svetlosni tunel).

3D snimak senzora za čitanje računara

Želite saznati više?

3D senzori 3Dpogled

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.

Ne propustite druge povezane vesti